Trav i Vermo


Några bilder från gårdagen då jag, Neele, Fanny och Laura åkte med travtränaren på trav i Vermo. :) Första travet för min del - riktigt najs! ;) Hann inte fota så mycket då vi hade med oss två varmblod som skulle springa...

JösseNågra bilder på Jösse tagna i hagen på söndagen. :) Det röda är privatstallets (där Paavo står) manege i bakgrunden. Vet inte varför kvaliten på den mellersta bilden ser så dålig ut... Den är mycket bättre på datorn.

Jösse är alltså finnhästvalacken jag rider hemma.

Tulpaner


Här kommer en bild på mammas födelsedagstulpaner jag fotade i söndags. :) Har Photoshop CS5 där jag redigerar bilderna nu och är inte riktigt insatt i det än... Därav ser namnet lite lustigt ut hehe.

Imorgon åker jag på trav tillsammans med våran travtränare och Neele, Fanny och Laura :D - så om allt går som planerat så har jag strax nya fresha foton att slänga in här. ;) Tjoho. Beror såklart på ljussättningen där också, men men.

Den 12.2.2011 ska jag rida en dressyrtävling med Jösse, vi ska rida K.N. Special 2009 dressyrprogrammet. :) Ska bli kul, det krävs bara mer träning innan det... Eftersom jag bara är hemma och veckosluten blir det lite knappt med tid men kommer träna varje veckoslut tills dess nu. Nu på lördag och söndag blir det träning för Milka båda dagarna, härligt.

Ibland är det skönt att bo på internat! Alltså inte ironiskt nu, verkligen. Man kan klampa in till sig, lyssna på hög musik (men inte så det stör grannarna såklart), sitta i ridkläder (hehe...) på min runda matta och blogga. Inte illa. ;) Har förrästen beställt objektivet (50 mm/1.8 D) jag pratade om innan nu i söndags. :) Dessutom har jag väglett journalisten och författaren Anna-Lena Lauren idag också, inte illa haha.

Inhandlade en ny parfym i söndags också, heter "New Woman" av La Rive. Doftar jättegott! Inte så dyr heller. Har lust att plåta lite "studiobilder" inne i lägenheten... Får se vad det blir! ;)

P.S Samanta om du läser inlägget, nöjd nu? ;) D.S

Dagens musiktips: Tove Styrke - Million Pieces

Mer travbilder...Bild 1) Okänd finnhästhingst (besläktad till R.R Ero)
Bild 2) R.R Ero "Errori" tre årig finnhästhingst från skolans stalls travsida

Trav

Hallå igen, ett tag sen senast.
Fotade en av skolans travsidas unghingstar igår när den blev körd tillsammans med en annan unghingst (som dock inte var från skolan, men de är släkt på något vis), så tänkte slänga in några bilder. :) Vet inte namnet på den andra unghingsten. Bilderna är tagna med kompisens Canon D500, eftersom jag tyvärr glömde mig egna Nikon D60 hemma...

R.R Ero  "Errori" tre årig FinnhästhingstI'm breathing your love


"Hästar är precis som luft, utan dem kan man inte leva."

Bilden är lite småskruttig, tagen 2007 med kompisens gamla kamera. Kvalitén är inte den bästa alls men bilden förmedlar en massa minnen och känslor (på bilden är det min kompis och hennes gamla (nu avlivade, R.I.P Musketör "Musse"!) från sommaren 2007, så den fick vara med ikväll... :)

Tänkte bara säga att det nog blir dressyr i manegen imorgon i alla fall! :) Pappa lovade skjutsa mig och han lovade dessutom att ta lite bilder med min kamera, woppidoo! :) Haha, vet inte hur bra han är med kameran inne i manegen (där det dessutom är svårt att ta bilder då ljuset ju inte är det bästa...) men det får vi se imorgon! ;) Planerar att rida lite "fält-workout" med Jösse i övermorgon istället, och på söndagen är det hoppning som står på shemat - innan jag drar tillbaka till skolan (och inte kommer hem på två veckor... :()! ;)

Gud vad mycket hästrelaterade inlägg det blivit på senaste tiden! :D Oj oj oj haha. Men, that's life - jag går ju i en skola där min inriktning är hästar och deras skötsel så vad annat kan man förvänta sig egentligen hehe. ;) Men nog blir det annat också - promise! :) Har surfat runt (för att äännu lite spinna på med det här om hästar haha...) på lite "hästbloggar" ikväll och tränat lite dressyrprogram och "sugit åt mig" av olika tips inom dressyr. Ska pröva på lite nya övningar imorgon tror jag nog. :)

Ska läsa lite på foderprovet (hästfoder alltså, hehe) vi har nästa tisdag och ta en skön, varm dush och ladda mig inför nästa dejourvecka som börjar nu på måndag (den tionde januari) och slutar den sjuttonde januari - tillsammans med samma urgoa och härliga tjejer som senast! ;) Nämligen Janina och Neele. :D

Kvällens musiktips: R. Kelly - The World's Greatest

Dressyrtävlingar i kikaren


Halloj, hur mår ni allihopa? :)
Det blev inget mer inlägg ikväll igår eftersom jag var hemma rätt sent, planerna ändrades och förutom att jag skrittade Paavo på eftermiddagen så red jag också Jösse senare på kvällen. Vilket nog bara gjorde gott åt honom - och mig! :)

Därav rubriken. Idag var jag och Jösse på dressyrlektion och vi började fundera på ifall jag och Jösse skulle starta i en dressyrtävling nu i februari! Det vore grejer det! ;) Jösse har ju stått ca två månader pga att han gick omkull i hagen och gjorde illa benet riktigt rejält, så han har ju tappat både muskler och kondition nu... Men de kommer inte tillbaka med något annat än träning, träning och ännu mer träning! Så det är bara att jobba på hårt nu! ;) Därför försöker jag nu rida honom så mycket som möjligt när jag är hemma, både dressyr, hoppning och i terrängen. Ett träningspass på åkern i hög snö är ju jättebra för honom, och samtidigt skojigt! :) Om vi nu startar i tävlingen så skulle vi rida KN Special programmet och LC:1 programmet, troligtvis - dock inga svåra program än.

Blev inga bilder igår eftersom tiden blev för knapp och det blev mörkt så fort... Får se om jag hinner ta några imorgon. Vet inte vilken tid jag ska till stallet ännu men troligtvis på morgonen eftersom jag ska träffa bästaste vännerna imorgon på eftermiddagen! ;) Tjoho!

Älskade rea

Floral Satin Rouche Dress SEK 149, Rare Fashion - NELLY.COMHur söt är inte den här klänningen från Nelly?! Skulle man kunna teleportera så kan du vara säker på att den lilla skönheten till klänning redan fanns i mitt klädskåp! ;) Men seriöst, sjukt söt! Skulle passa såå bra att ha på sommarens fester... :) Den ser en aning kort ut, men whatever. :P

Sitter och dregglar över allt snyggt bl.a. Nelly och H&M har på sina sidor. Vill shoppa, shoppa och återigen shoppa! Det finns så mycket fint just nu - och vårkollektionerna är alldeles ljuvliga! :D Synd bara att jag hittar enstaka plagg här och där från olika klädbutiker... Så det blir lite onödigt att beställa, hm...

Tänk om jag skulle shoppa lite nytt i garderoben nu och satsa på objektivet i slutet av januari? ;) Dosn't it sound good? In my ears at least it really does! ;) Shalala...

Nu ska jag ta och smörja in mina inflammerade akillessenor med lite Voltaren Emulgel och sen ska jag dra mot stallet. :) Vi hörs senare idag! P.S Kameran följer med. ;)

Dagens musiktips: Feist - 1234

21.5.2011, Jordens undergång

 Vår älskade planets dagar är räknade den 21.5.2011, då ska planeten Tellus gå under.
Det är i alla fall vad den amerikanska trossekten Family Radio Worldwide påstår.

Jag är mycket tveksam, hehe...
Många gånger har det påståtts att världen ska gå under och det är många gånger olika datum (som redan varit) har spåtts fram men icke, här står vi än idag.

Deras teori grundar sig på Bibeln. På gruppens egna hemsida (har dock inte besökt den själv utan läst Aamulehtis artikel på Internet här) sägs det ungefär något i den här stilen;

Efter att "noggrant undersökt" Bibeln, visar det sig att syndafloden ägde rum exakt 4990 f.Kr (= före Kristus). Sekten sprider sitt s.k. budskap till människor runt om världen via både radio och Internet.

Gud bad Noa att bygga sin ark sju dagar innan syndafloden, så han skulle ha sju dagar på sig att hinna föra sig i trygghet  (i arken). Enligt Bibeln stängde Gud alltså arkens dörrar den sjuttonde dagen den andra månaden och syndafloden började. I Nya Testamentet står det att ungefär 5000 år senare varnar Gud om att världen någon dag skulle förintas med eld.

I Petrus andra brev (tredje kapitlet) står det ungefär att "Till Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag". Så när Noa fick reda på om de sju dagarna av Gud så sade han samtidigt till världen att vi skulle ha 7000 år på oss att fly Guds hat före domedagen.

Det här tror jag personligen inte på (det här om att vi skulle ha 7000 år på oss att fly Guds hat), eftersom jag tror på att ingen av oss som staplar omkring på jorden vet när domedagen skall komma. Och vadå "Guds hat", mot mänskligheten eller vad...?

Så räknar man 7000 år framåt från år 4990 blir det alltså år 2011 (det där ena året kommer från när tidräkningen ändrades så fattas år noll från kalendern). Det vill säga: 4990 2011 - 1 = 7000.

Det sekten Family Radio Worldwide alltså påstår sig veta, är att den 21 maj 2011 skulle vara den bibliska kalenderns andra månads 17 dag (lite invecklat hehe) vilket betyder att det skulle vara precis samma dag som syndsfloden startade.
Sen kan ju alla tro som de vill...
Family Radio Worldwide påstår okså att tankarna om att göra homosexuella förhållanden lagliga skulle vara Guds tecken på att domedagen närmar sig. Men vad, ursäkta?

Som jag redan sagt, är jag tveksam, egentligen tror jag nog inte riktigt på det här.
Jag tror att det bara är Gud som vet när domedagen komma skall. I Bibeln sägs det också att det bara är Gud som känner till när, att inte ens Jesus vet när. Så hur i hela friden skulle då Family Radio Worldwide veta? Hehe... Mayaindianerna (som bl.a. säger att jorden ska gå under 21 december 2011) och en massa fler sekter och liknande har ju också spått förut... Än lever vi! 

Det här om homosexuella förhållanden håller jag absolut inte med om!
Personligen tycker jag att alla ska accepteras som de är, oavsett läggning. Om man går enligt Bibeln så har ju Gud skapat oss alla och Han älskar oss så som vi är. Varför skulle folk då inte få vara homosexuella eller bisexuella m.m.?

Vad tror Du, går vi under 21.5.2011 eller inte? ;)
Finns det något du vill hinna åstadkomma innan 21.5.2011? ;)

Funderar på nytt objektiv......fast egentligen är nog rubriken lite vilseledande hehe. ;) För sanningen är nog att jag redan bestämt mig för att köpa ett nytt objektiv. En liten goding som kommer passa såå bra som ett tillskott i min kamerautrustning. :) Och tro inte att jag börjat fundera på objektivet efter att Idas inlägget där hon tipsade om det kom upp på BloggEsses startsida, nehej du. Har faktiskt funderat på det här objektivet en längre tid redan. :)

Objektivet jag snackar om är alltså Nikon 50 mm f/1.8D AF Nikkor. :D Har kollat runt på bilder som jag tagna med det objektivet och ja... vad ska man säga? Jag vill ha det här objektivet helt enkelt, I'm in love. ;) Går allt enligt vad jag planerat och funderat beställer jag det nu strax inom veckan, och hoppas på att få det innan veckan är slut! :D

Någon som har det här objektivet, Nikon 50 mm f/1.8D AF Nikkor i sin kameraväska? :)
Har läst lite kring dess för- och nackdelar men för det mesta hittat massa positivt om det. Men ni bloggläsare, har ni egna erfarenheter av objektivet? Plus och minus om det? Bildexempel? Vore tacksam. :)

James Blunt
James Blunt - No Tears


Gillar verkligen låten, refrängen är fin. Fastnar i huvudet och är mysig att sjunga även om den känns lite vemodig. Stark låt, verkligen. Me like!

Urma


Halvblodsstoet Urma som jag motionerade igår. :) Tack Cornelia för bilderna! :)