H. Olliwer Twisted


H.    O L L I W E R    T W I S T E D . :D Behöver jag säga mer? ;)
Idag har jag alltså varit på de tre mässorna jag skrev om i föregående inlägget, och jag ångrar verkligen inte det en enda sekund! Att få se Reckless Love bandet live var grymt! ;) Passade självklart på att få en bild på mig och bandet och hans autograf. ;)

Såg även en annan rätt välkänd artist från Finland som jag har foton på. :) Plus en del författare. Dock ska vi inte ta ifrån Olliwer sitt bogginlägg utan de ska få ett eget. :) Bilderna är inte de bästa, men de duger! :D

Sparar en annan artist tills imorgon, så låter vi Olliwer få sin plats i bloggens rampljus åtminstone en dag! ;)
Någon annan som diggar honom? ;)

Kolla hit alla boklusar!

  

                                          


Bildkälla: www.web.finnexpo.fi
Ni har väl inte missat att bokmässan i Mässcentret i Helsingfors pågår just nu? :D 29-31/10/2010 exakt sagt. Som den som älskar att läsa (men bara om boken är bra! ;)) är det ju bara ett måste. :)

Samtidigt går Vin, mat & ett gott liv-mässan och Musikmässan! :-D Tänker inte avslöja ännu om jag planerar inköp från någon av de andra också. ;) Det får ni se sen haha. Självklart åker kameran med, don't worry. ;)

Slänger in en egen bild till inlägget senare. :)


Så en lite småroligt off topic grej som avslutning! ;)
Haha, kan ju berätta att jag vaknade sådär explosivt med att datorn (som stod i viloläge) slog på sig själv och spelade Christina Aguileras "Beautiful" på högsta volym! :P Det var... uppiggande minsann! ;)

Dagens låt: Carrie Underwood - Temporary Home

Uppdaterad bloggdesign

Från gammalt...till nytt...
 


Har äntligen uppdaterat bloggdesignen! ;) Egentligen har jag bara ändrat på en del småsaker som textfärg och andra fonter men rätt annorlunda ser den ändå ut tycker jag. :) Är nöjd. Eftersom jag gillar strukturen i själva designen ville jag inte ändra allting. De små bilderna i menyn kommer även uppdateras så småningom. :)

Bara snön faller här i Finland också (fast jag vet inte; har det snöat i Sverige/någon annanstans i Norden än ens?) så lovar jag någon mysig vinterbild till banner. :) Nu får höstsol som banner duga. ;) Bilden är en definitiv favorit för mig personligen också. Funderade på att slänga lite lite animerade snöflingor också, men då snön inte är här än känns det lite för tidigt. ;)

Vad tycker Du? Hiss eller diss för bloggens ansiktslyft? :D

Evening sunlight and autumn colors
Har börjat digga det här konceptet med ramar till bilderna. :) Tycker att det blir mycket mer personligt då. Kan ju passa på att påpeka att varje ramfärg är tagen från något ställe i bilden. :)

Från en sak till en annan. Imorgon besöker ju kronprinsessan Victoria och prins Daniel Finland! :) Ska bli kul att höra om det sen. De ska ju till Lahtis, men självklart via Helsingfors först. Har knappast själv möjlighet att se dem med egna ögon imorgon men hoppas det ska ha det riktigt trevligt imorgon i alla fall! :D

Imorgon blir det happening för min del! ;) Tänker inte avslöja vart ännu men jag lovar att ni ska få se bilder sen. :) Har min blackbox i internatet så kan inte dela med mig av sådär superduper nya bilder, men de ovan är ungefär en månad gamla (tagna 29/09/2010). :)

Har ju snckat om att göra bloggen lite mer "höstaktig" och det är faktiskt så att jag planerar att skrida till verket ikväll! ;) Så om det ser rörigt ut är det orsaken - ber om ursäkt. :)

Dagens låt: Kings Of Leon - Radioactive

TIPS: Jango.com


Är ju bara tvungen att tipsa er om det ultimata (bortsett från Spotify) - gör din egen radiostation! :)
Har man svårt att välja vad man vill lyssna på är Jango det absolut bästa! ;) På Jango.com gör man sin egen radiostation, där man bara väljer artister och sen körs det låtar med de artiserna - och ibland andra liknande. :)

Vill man inte välja någonting själv, gör man det enkelt och bara väljer en genre station, typ Alternative/Indie eller vad man nu vill lyssna på för musikgenre. :) Genialt, eller hur? :)

Bilden är screenprintad. Lyssnade på den låten då jag skrev inlägget. :)
Tack till min kompis Janina för tipset om Jango! ;)

Två dressyrekipage

Inlägget är tidinställt - jag sitter i bussen för tillfället. :)
 
Anneli Hakala & Montana

Pia Lindström & Vouti VepsiAlla bilder tagna 17/10/2010 på KiRys dressyrtävlingar. :) De två nedre bilderna är beställningsbilder.

Stallkatten Whiskas


Tycker bilden är så söt! Whiskas, eller "Whisky" som han kallas spatserar bestämt tvärs över stallgården efter att han precis spungit tväts över uteridbanan med massa dressyrekipage som håller på att värma upp inför tävlingen. Bilden är tagen 17/10/2010. :)

Sitter i internatet och lider av illamående och magont. Inte trevligt. :( Som tur mår jag inte riktigt lika dåligt som på morgonen! Har bara tagit det lugnt, sovit lite och lyssnat på musik. Har deltagit i några tävlingar (se inläggen nedan) - delta du med! ;)

Idag är det fredag! Det betyder att jag får åka hem! Wohoo! Lite tröttsamt att åka buss när man mår dåligt... Men det ska väl gå, hoppas jag haha. :) Imorgon blir det bokmässa med pappa, najs. :) Borde hitta en skönlitteraturbok då vi ska läsa en i svenskan... Tips? :)

Dagens musiktips: Enrique Iglesias - Escape

Chockladfontän


Jag är med och tävlar om en chokladfontän från Coolstuff
via LifeofJohanna. Tävla HÄR du med.

Personlig fotokalenderJag tävlar hos
Beatrice om en Personlig fotokalender från Photobox.se!
Tävla
HÄR du med!

TävlingJag är med och tävlar HÄR om en personlig almanacka, var med du också! :)

Vinn parfymJag tävlar om Britney Spears nya doft Radiance hos decevven.blogg.se!
Var med och tävla du också! ;)

I Believe I can fly

Sitter och kollar på någon modevisning som kommer från Voice, riktigt mysigt... Njä, med Antti Tuisku (beklagar - är inget större fan av honom...) i bakgrunden blir det inte bra. Ska snart dra iväg och löshoppa kompisens föredetta travare. :)

Har glömt kameran hemma så tyvärr blir det inga bilder nu i veckan... Men ja, vi får köra med de bilderna jag har på laptopen. ;) Det betyder hästbilder hihi. ;)

Här kommer lite bilder från de senaste dressyrtävlingarna jag plåtade:
Vinn presentkort
Jag är med och tävlar om ett presentkort på 250 kronor till Carolinessmyckeskrin.se hos Decevven.blogg.se! :) Var med du också! ;) Tävlingen pågår ända till 31 oktober.

SOLO nagellacket


De här två härliga färgerna damp ner i postluckan får några dagar sen! :) Är färgerna inte ljuvliga? Jag diggar den ljusare, stiligt men inte skrikigt. :) Nagellacken har jag fått då jag beställer på tidningen SOLO. ;) De är riktigt bra! Thumb up!

Vill du också komma över de här godingarna? ;) Köp den nyaste SOLO tidningen då, och de är dina! :D

Överlevnadssession
Tja, bilder fån seglatsen med Linden då man fick pröva på att hoppa med de här överlevsnadsdräkterna från relingen ner i vattnet. :)

Låter bilderna tala för sig själva! ;)

Fartyget Linden

 


Både bild 1 och bild 2 föreställer Linden i morgonsolen. :)

På måndagen fick vi chansen att åka och segla med det stora fartyget Linden (som har Mariehamn som hemhamn). Kulturfonden (?) sponsorerade detta och vårat gymnasie var ett av många gymnasier som åker på en seglats med Linden innan fartyget seglar tillbaka till Mariehamn. :) Det var riktigt skojigt!

Vi fick klättra och hänga "utanför relingen" i en vajer - och jadå, det var högt! ;) Men skitkul!! :D Vi fick också lära oss olika knopar, ta in segel (haha, ett av seglen remnade faktiskt under seglatsen!), lära oss lite om byssan (där man gör maten på ett fartyg), om säkerhet på ett fartyg och dessutom fick vi testa de där supersöta (haha) räddningsdräkterna man kastar sig i ifall man är tvungen att lämna fartyget. De var knallröda och man såg ut som en teletubbie haha! :) Gulligt värre.

Vi lyssnade också på ett föredrag om sjöfartshistoria och lite historia om själva Linden. Vi lärde oss också hur man samlar ihop stora rep på rätt sätt. :) Sen fick vi smaka en god lunch på fartyget; pasta och vegetariska grönsaker, god sallad och knäckebröd och vatten. :) Riktigt gott, creds till alla elever och kocken som fixade maten igår! Tummen upp. :)

Det stormade rätt mycket i ett skede, då mådde man rysligt illa... Men överlag var det otroligt roligt, och lärorikt framför allt! Ett trevligt avbryt i den annars så trista gymnasievardagen för oss studerande. ;) Ge det en chans, om du är påväg dit! :) Jag trodde det skulle vara askasst - men nehej! Skitkul säger jag, once again! :D

Har massa bilder från när vi hade en överlevnadsövning också, d.v.s. man fick hoppa ner i vattnet från relingen med de där söta "teletubbie-dräkterna" (d.v.s. värmedräkterna/flytdräkterna/överlevnadsdräkterna whatever haha), slänger nog in bilder ännu ikväll! ;)

Dagens låt: Bruno Mars - Just The Way You Are


Handskrivet inlägg!En nöjd Sandra Cadenius med hästen Gigolo efter ärevarvet. :) Ekipaget placerade sig som fjärde i klassen.

Unicef

Nu kanske någon tycker att det är fjantigt med reklamer på en blogg och mer irriterande än nyttigt, men i och med att det gäller Rosa Bandet (hjälper kvinnor med bröstcancer, uppe till höger på bloggen) och Unicef (hjälp barnen i Pakistan, i menyn till höger) och Unicef (2) längst nere bara du scrollar ner (var med i kampen för alla barn!, bli världsförälder) så tycker jag det inte alls är onödigt. :)

Jag tjänar alltså inga pengar alls på de här tre reklamerna. :) De finns där endast för att fler ska öppna ögonen och hjälpa de som behöver våran hjälp! Hjälp du också! :)

Rosa Bandet 2010!

Precis som många andra bloggare har jag valt att stöda Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Klicka på det rosa bandet till höger på bloggen så kommer du till Cancerfondens hemsida. :)

Var nionde kvinna drabbas någon gång av bröstcancer och 7000 kvinnor får årligen beskedet om bröstcancer.

Jag bryr mig, bry du dig också!

Autumn in Finland


Hösten i Finland är nog både mysig och ruskig samtidigt. :) Färgerna är ljuvliga i himlen - även om löven nästanåt alla fallit ned redan, synd nog. Gillar nedre bilden skarpt. :) Så såg himlen ut igår utanför mitt fönster.

Har varit och fotat mer beställningsbilder idag på dressyrtävlingarna och ett av ekipagen jag fotograferade placerade sig faktiskt! Grattis! :D Slänger nog in bilder senare. Nu måste vi dra ner till byn och köpa mat! ;)

Dagens låt: Bon Jovi - Summertime

HOPPTÄVLINGAR: CollageTja, bilderna säger väl mer än 1000 ord! :) Enjoy.

Beställningsbilder, liten bildbomb

I like it! :) Det blir bara mer och mer beställningsfotograferingar hela tiden. ;) Har fotograferat två ekipagen på dagens hopptävlingar och imorgon blir det dressyrtävlingar där jag ska även ska fota två ekipage. :)

Plitade ihop ett snabbt collage där jag bara förminskade färdiga fotografier och slog ihop dem, inget snyggt - jag vet. Men i alla fall lite bilder. :) För en tid sedan var naturen härlig - massa färger. Nu har löven börjat falla och det har t.o.m. snöat så det är inte lika vackert mer... Synd. :(

Dagens låt: Kris Allen - I Need To Know
 

Tävlar om presentkort!

Är med och tävlar om ett 300:- presentkort till SUMOpix.com hos Lindblads killblogg. :)
Det är bara att klicka på bilden nedan för att komma till tävlingen. ;)

Tips! HÅRVÅRDSPRODUKT


LO'RÉAL PARIS ELVITAL RE-NUTRITION HAIR CARE - daglig vård för torrt hår
Produkten innehåller drottningsgelé som näringsger hårfibrerna med viktiga näringsämnen. Produktens sammansättning liknar till en del sammansättningen av serum och den doftar älskvärt, mjukt och gudomligt till honung! :) Håret får näringen direkt.

Produkten kan användas i fuktigt eller alldeles torrt hår. Jag har använt det här typ dagligen och det gör verkligen skillnad redan efter en gångs användning! Först känns håret kanske lite fett; men så fort det dragit in produkten känns håret smidigt och är lite småhalt, är glansigt och det går mycket lätt att borsta igenom det dessutom! :) Håret glänser och är verkligen inte torrt!

Rekomenderas till alla med torrt hår - det fungerar verkligen! ;)
Ni får gärna dela med er utav era egna erfarenheter av produkten, vad tyckte du? :)

Dagligen låt: Ben E. King - Stand By Me

Digga hösten!


Alla bilderna är tagna nu på hösten med en månads radie. Det skulle ni inte tro om den översta, va? ;) Men jo, så är det. :) Älskar höstens färger! Letade efter en bättre höstbild (jadå, jag har såna också ;)) med riktigt kraftiga höstfärger (ni vet, orange, rött och sådär) men hittade ingen nu - har inte heller så mycket tid att lägga på inlägget nu. Men älska hösten! Skit i att den är lite småkylig, ruskig och att det regnar ibland! ;)

Har listat lite hjärtan inför hösten! ;)

 Man får gå i mysiga, varma kläder! Varma Uggs, jackor med lurviga huvor, söta vantar o.s.v! :)
 Man får njuta av ljuvliga färger precis utanför dörren! Rött, orange, gult, lite beige och liknande! :)
 Tänk hur skönt det är att komma in utifrån, sätta sig i soffan med en kopp varm chocklad och en filt och titta på
         en film t.ex.! :)
 Vi kommer en årstid närmare vintern och på vintern får vi fira julen! ;)
 Hösten är ett perfekt verktyg för att vara kreativ inom fotografi (tycker jag)!! Färger, löv och annat, tjoho! :D
 Tänk att få mysa tillsammans framför en film med vännerna/pojkvännen medans det spöregnar ute! :)
 Det nya höstmodet! ;) I love it!

...och tänk på att ny musik som lanseras nu till hösten! Kan inte bli bättre. :) Självklart älskar jag sommaren en massa mer men hey, kom igen nu - gör det bästa av vad vi får! ;) Dessutom har de lovat kallaste vintern på 1000 år... Åtminstone här i Finland - sjukt!! Så njut av hösten, haha! :D

Dagens låt: Kesha - Butterscotch

Mer höstfärger kanske?

Hallå i stugan! :)                Har tänkt på att uppdatera bloggen med ett lite höstigare utséende färgmässigt och en ny bild i headern, hur tror ni det skulle vara? ;) HISS ELLER DISS? :P

Har haft ett skönt veckoslut och faktiskt både kört och åkt båt idag! :) Det var riktigt kul, även om vågorna ute på havet var rätt häftiga och stora hehe. :) Snart är det dags att åka tillbaka till skolan, ha det bra! :)


Bilden föreställer Jesse Soiramo och hans valack Claus IV (bildens kvalité är ev. inte den bästa pga. att den är kopierad från min Facebook account då jag har alla bilder på andra datorn).
 

 

Nya grejer beställda!

Tjena folket! :D
What a lovley saturday eller nåt ditåt haha. :) Ska nog masa iväg mig och kolla på fäktningstävlingar innan jag åker ner till Johan. :) Hihi, har beställt lite nytt från både Horze och H&M igår/idag! ;) Tänkte dela med mig lite av vad jag beställt hem. ;)
Klicka på bilderna för att se dem större! :)

Beställt från H&M:

              

Lila fleecejacka        24,95 €     (- 2,50 €)
Ljusbeige poncho     19,95 €     (- 2,00 €)
Röd topp                 7,95 €      (- 0,80 c)
Randing tubhalsduk  7,95 €     (- 0,00 €)
Grönaktig cardigan   19,95 €   (- 2,00 €)

Hade dessutom en rabattkod till H&M så jag fick det mesta lite billigare! ;)

Beställt från Horze:

    

Olivfärgad dunväst        59,90 €      - 50 %
Svarta värmeridbyxor   31,00 €       -50 %

Fick också -50 % på det jag köpte från Horze och inga leveranskostnader! Kan det bli bättre?! ;) Är otroligt nöjd med mina inköp, hoppas de ser lika snygga ut i verkligheten också. :) Det kanske inte är "top fashion" men med tanke på att jag går i en naturbruksskola på hästlinjen haha, så är det nog det. Plus att jag flexar till gymnasiet, flexandet började igår (09/10/2010, fredag) och nu ska jag stå ut med det i de åtta kommande veckorna... Ugh.

Dagens musiktips: Linkin Park - Waiting For The End

Keep walking, keep walking...


En av skolans valpar, blivande assistenthundar. :) Bilden är dock tagen för ett tag sen så de har växt till sig rejält redan. Valpar är så sjukt söta!! Eller hur?! :D

Ska strax ner till stallet. :) Har precis haft ett föredrag om takt inom hästens rörelser. Gud, jag hatar att hålla föredrag!! Någon mer än jag som känner så, eheh? :P Blir alldeles tomatröd i ansiktet haha. Ska kanske rida kompisens f.d. travarsto idag, får se hur det går. :)

Dagens låt: Nickelback - If Today Was Your Last Day (seriöst en väldigt bra låt! LYSSNA!)

Quite CooL


Bilden är tagen 03/10/2010 och föreställer ett av ekipagen från söndagens hopptävlingar, nämligen Jesse Soiramo och en av hans fina hästar Quite CooL. :) Det var veckoslutets fotojobb, att plåta Quite CooL och Claus IV (lägger nog upp någon bild på den hästen senare - supersnygg!). :) Fick riktigt najs bilder, om man får säga det själv. ;)

Ugh - har faktiskt suttit och gjort läxor á tre timmar ikväll! Känns sjukt. Men ja, that's life. :P Chillat med vännerna och Johan, suttit och kollat på en ny version av Knight Rider och 24 från TV. :) Nu en snabb dush och sen; goodnight! :)

Oooops!


Den enda avfallningen jag lyckades fånga på bild från söndagens (03/10/2010) hopptävlingar. Ryttaren klarade sig lyckligtvis oskadd, likaså hästen. :)

Det lär ska vara en månad sen jag bloggade senast. Det kan väl stämma. Nu ska jag vara ärlig; ni kan inte vänta er regelbundna inlägg i bloggen här efter - som ni antagligen redan har lagt märke till. Ni som bor på internat vet nog vad jag menar... :) Massa liv och spring hela tiden - är man inte i lägenheten är man någon annanstans med kompisarna, i stallet, i byn... ja, någonstans. Men kameran följer med mig, missförstå mig inte. ;)

Jag kommer lägga upp bilder då jag har tid för det och känner för det. :) Ni gör det lättare för er om ni följer mig via Bloglovin! Då vet ni exakt när jag skrivit något nytt. ;) Det glädjer mig en massa att bloggen ändå har en hel del besökare dagligen även om jag inte uppdaterat på ett tag. Ni är guld värda! :)

Dagens musiktips: Placebo - Running Up That Hill (cover)