When you tell the world your mine...Dagens låt: Björn Skifs & Agnes - When You Tell The World Your Mine

Låten skrevs till kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop. Så otroligt härlig låt! Vet någon om man kan köpa den som CD någonstans? :)

Glad lillajul! :D

Mer vinterbilder


Bild 1) En söt talgoxe
Bild 2) En snöig buske

Gillar att leka lite med bilderna. Lite effekter och ramar gör bilderna mycket mer spännande, och mer personliga också! ;) Tycker den med talgoxen blev riktigt tuff faktiskt (jag tror faktiskt att bild ett är samma bild som i inlägget nedan om vi ska vara riktigt exakta, hehe.

Ekkorrarna jag snackade om innan får ni se lite senare för nu ska jag ta och leta fram skidskorna (stavning?) faktiskt. :) Ikväll blir det träning - ska bli skönt! :) Och samtidigt väldigt, väldigt kul att träffa kompisarna därifrån igen såklart ju. :)

En liten talgoxe


Den här söta filuren fastnade framför kamera när jag var ute och fotade. :) Visst är den söt, talgoxen! Såg en domherre också men hann inte fota den... Har åtminstone en hel del vintriga foton nu med både fåglar och ekkorrar! :)

Snart ska jag ut och skrinna för första gången i år! Med pojkvännen. Ska bli kul. ;) Benen kommer nog spreta åt alla håll och kanter och jag kommer ligga på isen sjuttioelva gånger om. :D

Kära vinterland


Det ultimata vore ju en uteritt i skog och mark i det här vädret! Tänk er; ingen sadel, bara träns och kanske en filt åt hästen... Gud vad det vore mysigt! :D

Men nu ska jag och Börje (kameran ;)) sticka ut i vinterlandet och fotografera lite som jag tidigare berättade. :)

Dagens musiktips: Pink Floyd - Wish You Were Here

A grey day


För att se bilden i fullt format klicka HÄR.

Vad ska man kalla årets november (åtminstone här i södra Finland)? Höst eller vinter?
Just nu regnar det vatten utomhus. Jag menar, det känns ju inte precis som vinter när marken är bar utan snö och utetemperaturen ligger på "ynka" +5,9 °C... När jag var liten fanns det alltid massvis med snöhögar att leka i. Nu i år har det snöat ett fåtal gånger - jag kan räkna de gångerna på min enda hand och jag behöver inte ens mina alla fem fingrar till det, inte en enda gång så att det skulle blivit kvarliggandes på markytan där jag befunnit mig under den tiden. Vintern som är så fin. Ändå sägs årets vinter bli den kallaste vintern på 1000 år, jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Om det verkligen är så - då kommer den antagligen otroligt snabbt. Men än har den inte kommit åtminstone.

Jag har bara en enda önskan. Ge mig en vit jul. En jul utan snö känns inte som en riktig jul... I alla fall inte för mig som är bosatt i Norden och är van vid att ha massvis med snö på marken vid julafton och runt jultiderna.

Vad håller egentligen på att hända med våran kära planet?
Borde vi alla ta oss en tänkare, kanske? Jag är ingen miljöspecialist och jag kan nog medge att jag inte alltid är den som värnar om jorden sådär extremt mycket, men hallå! Allt det här med att glaciärer smälter bort, vi inte får någon snö (tja, det förståerligt då man tänker på att det är plusgrader utomhus, så...) och sådär beror ju på växthuseffekten. Tro mig eller ej - det börjar oroa mig.

I högstadiet på årskurs nio såg vi en film som berättade om växthuseffekten, och därmed kom attacken mot World Trade Center (förkortat WTC) 09/11/2010 upp. Byggnaden är enligt filmen (tyvärr minns jag inte filmens namn... Men det var en man som reste runt i världen och berättade just om växthuseffekten, hur vi borde leva för att minska den och vad vi kan göra för naturen och liknande grejer, hur världen skulle se ut om t.ex. tusen år ifall vi fortsätter lika o.s.v.) byggd så att inga terroristattacker kan förstöra den - om jag minns rätt. Men har människor tänkt på; att ifall vattnet från glaciärerna fortsätter att "stiga" (när glaciärerna smälter är det ju logiskt att vattennivån stiger) så kommer hela världskartan att ändras? Alla tsunamin och alla naturkatastrofer, alla vulkaner som fått utbrott. Hur mycket har det inte hänt under det gångna året, under de senaste tio åren tillbaka? Tänk. Otroligt mycket. Det måste ju bara betyda en sak; våran planet mår inte bra!

En del städer kommer försvinna - de kommer hamna under vattenytan! Också World Trade Center. Om något likt detta kommer att hända - är vi verkligen redo då? Har vi den beredskap vi behöver för att klara det? Att hela världskartan kommer ändras i sådana fall skrämmer åtminstone mig lite. Ta dig en tänkare. Gör någonting för naturen. Ett tecken på växthuseffekten är ju också Golfströmmen. Den har också flyttat sig.

Små saker har stor betydelse!
Sluta tänka "ja men det hjälper väl ingenting om jag eller tio personer gör någonting - det krävs fler för en skillnad". FEL! Du som individ kan göra mycket. 1 + 1 = 2, hallå! Någon du inte känner, någon på andra sidan jordklotet tänker antagligen lika. Börjar ni två tänka om, att du som individ verkligen kan göra skillnad - då är det redan två personer som gör skillnad! Den här kedjan rullar sedan på... Ett u tre är det redan tio som gör skillnad, o.s.v. ju. Got my point?

Nu säger jag inte att alla måste höra till det gröna partiet eller nåt (inget illa mot de gröna) - det gör inte jag heller. Men bli lite mer medvetna om hur ni lever och hur just du kan påverka! DU kan göra skillnad! Det är inte så jobbigt som du tror, tvärtom - det är simpelt och går slutligen på rutin! Ta cykeln istället för bilen, sortera ditt skräp, panta dina flaskor, kasta inte godispapper i naturen, gå istället för att åka moped en kort sträcka och sånt.

Gör du något för naturen och för att förhindra växthuseffekten?
- Dela du med dig av dina tips till oss andra! Vad tycker du om hela det här fenomenet?

Färggranna höst, var är du?


För inte alls länge sen såg världen ut såhär... Varma färger, färggrant överallt, mysigt höstljus och sådär ni vet. Vad nu? Nu är det bara grått och trist... Ingen snö heller. :( Tråkigt säger jag!

Jag har skaffat Flickr förrästen! :D Ni kan besöka mig HÄR! :)

En åsna i kvällssolen


En av skolans åsnor - Zapata, som en kväll stod och chillade i höstsolen. :)
Haha, jag måste nog medge att jag skrattade lite till inläggsrubriken... I mina öron låter "en åsna i kvällssolen" lite komiskt. :D Eller så kanske det bara är jag som har lite dålig humor efter att ha suttit hemma hela veckan haha. :P

Tjoho jag är så glad. :) Idag blir det filmkväll med de bästa! Kan det bli bättre?! Jag tror nog inte det, hihi. 
Dessutom kommer pojkvännen hem från skolan ikväll, så bara han är här drar vi ner mot landet till Karolina och kollar film och chillar med kompisarna. :) Ska bli skoj! Imorgon blir det troligen ett biobesök också. :)


Måste tyvärr berätta att fotograferingen med Karolina tyvärr blev inställd i sista minuten. :/ Men vi får ta det någon annan gång. ;)

Dagens musiktips: Cheeck - Maanteiden Kingi (finsk hip-hop)

Lyxtjej.se

Hos Laila är jag med och tävlar om ett Lancomepaket i sammarbete med Lyxtjej.se! :)
Var med du också! :D

Om jag skulle vinna önskar jag som valfri produkt Kiehl's Cryste Marine Firming Eye Treatment men om den valfria produkten ska vara av Lancome så vore Lancome Ôscillation Powerbooster perfekt! ;)

P.S: Idag dyker troligen nya modellbilder upp! ;) Planen är nämligen en liten modellfotografering med Karolina, hihi. :) D.S.

Bokmässan


Slänger upp två bilder från bokmässan. :)
Bild 1) Suomen Lähetysseuras (på svenska: Finska Missionssällskapets) stånd på bokmässan
Bild 2) Cafe Balcony i Helsingfors Mässcenter

Anledningen till att jag inte uppdaterat på ett tag är att jag inte riktigt haft någonting att dela med mig av känns det som. Det har inte riktigt hänt någonting hehe. Försträkte den bakre lårmuskeln i vänsterbenet på måndagens träningar så därför har jag suttit hemma hela veckan. Har försökt vara effektiv ändå och städat huset, är inte klar än men jag orkar inte stressa. ;)

Har plitat ner fyra texter under veckan, oh yes haha. Två på svenska och två på finska. :)
Ska du läsa en bok? - Läs Karin Fossums deckarroman "Döden skall du tåla" då! Gud vad bra den är! :)

Dagens musiktips: Hilltop Hoods - Chase That Feeling
P.S: Tänkte bara nämna att jag bytt ut inläggens textfont från Tahoma till Arial. :D Även om ni nog märkte det, haha. Men i alla fall. ;) P & K! :) D.S.

Bon Jovi 17.6.2010!


Bildkälla: Menolippu.fi


GISSA VEM SOM KOMMER ATT SE BON JOVI LIVE NÄSTA SOMMAR?! :D :D
Jo jaaag (och pojkvännen då haha)! :D Fatta lycka! Hihih, egentligen hade jag väl inget annat på hjärtat... :P Bon Jovi är bäst! :)

Någon annan som är på väg dit? :)

Bon Jovi kommer alltså till Olympiastadion i Finland (som förrästen nyligen är renoverad, blev klar tills det då U2 uppträdde där) den 17 juni 2010 samtidigt som han gör sin Europa-turné. I början av november (denna månad, ja) släppte Bon Jovi dessutom ett "Greatest Hit's"-album! ;) Bon Jovi har sålt över 120 miljoner album över hela världen. ;) I år har han också släppt ett annat album, 7800 ͦ  Fahrenheit. :)

Dagens låt (självklart i Bon Jovis tecken! ;)): Bon Jovi - The Hardest Part Is The Night

Linda Lampenius


Inlägget är tidinställt. :)

L i n d a   L a m p e n i u s . :D
Behöver jag säga mer? Knappast i hennes fall heller mer än vad jag sa om Reckless Love. ;) Linda är en världskänd violinist från Finland, för er som av någon mystisk anledning missat det. :) Fick höra henne spela igår på musikmässan i mässcentret i Helsingfors också. Magiskt! :) Väldigt fint.

Gillar översta bilden då hon verkligen kollar rakt in i kameran! ;) Just nu sitter jag på lektion i gymnasiet och har det aptråkigt, hehe. :)

Dagens låt: Michael Monroe - Nothin's Alright