Väx upp!


Titta vad jag hittade ... när jag bläddrade i mina lite äldre mappar. :-) Söt, sötare, sötast ju!

Förrästen. Kom att tänka på en grej. Folk tror alltid det hänger på kameran ifall man tar bra bilder. Men det stämmer ju inte! Allt hänger på fotografen - okej, självklart finns det kvalitétsskillnad på en 300 euros digitalkamera och en 5000 euros systemkamera, det går inte att neka. Men en hel del hänger ju faktiskt också på objektivet när det gäller att fota med systemkameror! Beroende på hurudana foton du vill kunna ta.

Summa sumarum (jag är inte säker vad jag ville få ut med inlägget? Men hur som helst...) är att det hänger på personen bakom kameran! Inte det som är framför och inte själva kameran. Hur bilden är uppbyggd och planerad (eller oplanerad ibland), tanken är genomtänkt (eller inte) - allt det hänger på fotografens axlar! Hur hon väljer inställningar för bilden också, såklart (om man då inte kör på automatik eller så, men (enligt mig) är det ju bara tråkigt! :-O) ju.

Har sett folk som fått kommentarer som "Ah men dina bilder blir ju så bra bara för du har en så bra kamera!", men sorry mates! Jag slår mig i backen på att en BRA fotograf, kan ta LIKA BRA bilder med en liten pocket digitalkamera som med en stor bamsig systemkamera! Jag säger inte att kvalitén skulle vara den samma, men bild dispositionen osv osv nog!

Att påstå att en fotografs bilder blir så bra bara för att hon har en så bra kamera, är ju lite som att säga att en författare skriver så bra böcker för hon har en så bra skrivmaskin! Du inser ju hur dumt det låter, men det är exakt samma sak. Tack för mig, leverpastej.

Dagens låt: Cody Simpson - Iyiyi

Postade kommentarer:
Skrivet av: Amanda E

Jag håller helt med dig Ronja!

2010-06-12 ▪ 22:32:49
URL: http://amandaenglund.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Besöker du mig ofta? Kryssa i så sparas dina uppgifter! :)

E-post adress (syns ENDAST för mig!):

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

OBSERVERA! INGEN REKLAM! - T A C K -