Eh, godmorgon?

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

Eller ja, goddag kanske? Klockan är ju ändå redan halv ett... Sov till elva (välförtjänt! Kollade kickboxning till klockan tre haha). Dagens? Bannar mig över att jag inte kunde åka och tävla, Young Lions internationella kadettävlingar här i Finland. Och att jag inte kan åka och kolla på JWC imorgon (dvs. Junior World Cup, fäktning)... Nåja, nu är det sagt.

Har en otrolig inspiration men får ingenting gjort. Vill göra om i rummet, fota och skriva. Men när jag tar mig tid för det så... lyckas det bara inte. Någon som känt lika? Störande känsla. Jag tror ändå jag ska börja med rummet. Försöka åtminstone och hoppas på det bästa haha.

NY BANNER förrästen! Om du inte kan se den så uppdatera sidan (tryck på F5-tangenten) så borde den synas för dig med! :-)

Vad händer hos dig idag? :-)

Green green...

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm


Bara för att grönt inspirerar mig. För att jag vill ha sommar nu med detsamma! Ge mig. Någon, snälla? Jag har spindlar, förövrigt. Och ormar. Kackerlackor, allt som lever och har mer än två ben och är små och kräliga och äckliga varelser. Fy, ush.

The truth.


Det här är sant. Vi föds som unika varelser och dör som kopior. Hur mycket vi än försöker att vara oss själva, så påverkar människorna omkring oss ändå. Både positivt och negativt. Men detta är sanningen.

Jag ger dig en fluga!

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

Vem hatar inte flugor. I do! Fy, de är bara äckliga och irriterande. Men i kombination med grönt kan det bli riktigt snärtigt in fact! Färgglad och nästan en gnutta uppiggande effekt har bilden för mig i alla fall. Underhåller mig själv med att spela låten nedan på elgitarr. Tjoho. Diggar den, även om det inte precis är den musikstil jag normalt lyssnar på. Men ja, lyssna själv. :-)


Infant Sorrow - Inside Of You

Whoppidoo!

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

...samhällslära känns inte sådär fantastiskt inspirerande för tillfället. Var och hämtade boken från skolan idag, skönt att träffa lite folk! Tänk hur osocial man blir när man är sjuk. Shit, mitt senast mottagna samtal jag orkat prata i tio minuter är från senaste tisdag, haha. Resten har jag bommat. Elaka människa...

Jag är överlycklig. Jag är nerkärad i min nya festklänning! I love it. Jag brukar hata paljetter, but this is just... Lovley! Kärlek vid första ögonkastet liksom. Mums filibabba. Den hänger här bakom mig, ah haha. Det är också rätt kul att experimentera med en månboll och en paljettklänning. Spännande resultat!

Gnistrande vattendroppar

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

Varje minut dör en gravid kvinna

Är du medveten om det, visste du det?
Jag visste inte det, men nu vet jag. Tack vare Amnesty International.

"De flesta dödsfall kan förhindras om kvinnors rätt till liv och hälsa prioriteras. Idag tar mödradödlighet 500 000 kvinnors liv varje år, över 95% bor i fattiga länder. Det kan vi förändra. Nu vet du." ...mer här.

De flesta av de här kvinnorna är bosatta i U-länderna och dör eftersom de bl.a. inte har ekonomiska möjligheter till sjukhusvård, för att sträckan till ett sjukhus är för långt. De här kvinnorna mister inte sitt liv för att man inte skulle veta hur de ska vårdas, nej, utan för att de nekas sin rätt till liv och hälsa. Hur grymt är inte detta?

Dessutom utförs det ca 19 miljoner osäkra aborter årligen enligt Amnesty. Detta har sina konsekvenser, det leder nämligen till ca 68 000 dödsfall bland kvinnor. 68 000!!

Visste du att ca 1/8 kvinnor i Sierra Leone riskerar att dö i mödradödlighet? Och att det i USA dör ca 2-3 kvinnor i mödradödlighet dagligen? Dagligen! Jämfört med vita kvinnor är afroamerikanska kvinnors mödradödlighet tre gånger högre. Varje kvinna ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp!

Enligt UNFPA (FN:s befolkningsfond) förlorar mer än 1 miljon barn sina mammor i mödradödlighet, årligen! Detta kan förändras!

Visste du att minst 963 miljoner människor lägger sig hungriga varje kväll? 963 miljoner! Hur utdraget det än låter så ska man vara tacksam för dagens måltider...

Amnesty.se

COMEBACK!

Ny design! Snygg, eller hur! Nu är jag tillbaka efter en lång paus. Och ni kan tro att det är en hel massa som hänt under tiden jag inte uppdaterat hihi. Både positiva och negativa saker, men mest positiva skulle jag tro.

För tillfället sitter jag hemma, håller på att tillfriska från säsonginfluensan/svininfluensan/whatever. Igår hade jag feber, så jag blev hemskickad från skolan och hemma steg den till över 38 grader, halsont, hosta, snuva och allmänt febertung i huvudet-känsla. Dislike.

Men nu är det massa bättre, ingen feber och går inte omkring och hostar heller. Kollat film idag, Papillon. Lyssnar på musik som vanligt.

Och jo, jag har fortfarande min Nikon D60a och KIT-objektivet. För er som följt ROYALGLAMOUR längre så har jag fortfarande Paavo och Jösse, och Bimbo här hemma.

Ska lägga upp ett foto strax! Pusshej så länge och hörni; jag ser på statistiken att folk rör sig här, men KOMMENTERA! Och säg vad ni vill läsa/se här på bloggen! :)