Solnedgång


Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

 

Något av det finaste jag sett! :O Det var så otroligt vackert. Fotot är taget någon gång på kvällen en vårkväll ute på landet hos min kompis. En av mina absoluta favoritbilder! :) Har till och med funderat på att göra en förstoring av denna... skulle det löna sig?

Vad tycker du?

Kom till finalen (och fick brons)!

Och lite uppdatering från fäktfronten också ..
Var och tävlade på söndagen dvs. den 26.4, och kom hem med en bronsmedalj. :) Vann alla matcher i båda poolerna (6/6 och 5/5), så jag är riktigt nöjd, därmed behövde jag inte matcha 36-cupen (där vann A. Rados motståndaren I. Gräsbeck) utan kom direkt till 16-cupen. Där vann jag A. Rados 15-7 och kom vidare till 8-cupen, där vann jag A. Erkkilä 8-6 och kom vidare till 4-cupen, där förlorade jag tyvärr 15-9 mot V. Mustonen och fick nöja mig med en tredjeplacering... :P

Men det är helt okej. :) Det stör mig lite, för jag vet att jag kunnat vinna den bara jag varit lite mer skärpt. Fäktade den lite för mycket "löst" och låg under i början, sen blev det en massa dubbelstötar och när jag började få in stötar räckte tiden inte till och till slut kom en dubbel som avgjorde. Det var en av fyra deltävlingar ("Masters"), och jag kammade ihop tillräckligt poäng för att vara en av de 4 bästa som kom till finalen !! :D Tjoho. Finalen går av stapeln den 17.5 (i år).

Ligger nu 3 på Masters-rankingen i F15 (vilket betyder att jag kommer möta V. Vesterinen till först, vinner jag den hamnar jag emot vinnaren av E. Bálints och V. Mustonens match) och på hela Finlands i klassen F15 ligger jag nu 5 med 169 poäng! ;)

Glad Valborg!

Glada Vappen som vi finlandssvenskar säger! :) Hoppas alla har en riktigt trevlig valborg ikväll. På skolan hade vi MMM-dagen idag (Munk, Mjöd och Maskerad) och jättemånga hade satsat och klätt ut sig. Riktigt kul! Dessutom slutade vi ca kl 13 istället för kl 14:45, tjoho! Hade med mig kameran och tog en hel del bilder under dagens lopp, ska bara ladda upp dem så lägger jag in en här också! :)

Hopptävling 25.4 2009

Salma Aaltonen (om jag minns rätt) och Pin Rock's Esmeralda

Sabra (ex Amina) och Isabella Träskelin

Okänt ekipage (men ack så söt häst!)

Fotoutrustning (alla bilder):
Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

Jösse och Jesse

Jesse Soiramo och Julian Jösse
De placerade sig 2a i 80 cm med tiden 60,59 sek och 17,59 sek

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

 

Den 25 april tävlade Jesse med Julian Jösse, "Jösse" på en hopptävling och det placerade sig på andraplats! :D Snyggt! Vann gjorde stoet Victoria som står i samma privatstall som Paavo och Jesses egen häst Kihin Rinssi, "Rölli". Jösse är alltså Finnhästvalacken jag hyr. :) Har honom från fredag till söndag, hans ägare är bortresta så jag ansvarar för att han får sin mat och blir motionerad. Riktigt kul. Sarah följer med åtminstone på fredagen. Trevligt med sällskap! ;)

Teaterrecension: Elvis i jukeboxen

En recension vi skrev i svenskan för ett bra tag sen. :) Skulle bara ha den uppladdad någonstans så jag lägger upp den här. Fick 10 i den (= utmärkt), motsvarar MVG i Sverige. :) Kommentera gärna den!

Elvis delar med sig av sina tankar
Jag har sett teatern "Elvis i jukeboxen" och såhär tycker jag om den!

Otroligt hur två personer kan underhålla en hel sal åskådare. De gjorde det mycket bra. Man höll på att dö av skratt i ena sekunden, och i nästa var det så känsligt och sorgligt att man höll på att börja gråta. Skickliga skådespelare var de oavsett båda två.

Bobby hade förlorat sin äldre bror, som hade kört in i ett träd. Han avled omedelbart, hade de sagt. Jocke hette han, förresten. Han var världens största Elvis-fan, och världens bästa storebror. Hans rum var fullt med Elvis-prylar - allting stod dessutom kvar i rummet. Bobby älskade att vara där, drömma sig tillbaka samtidigt som han grubblade över frågan "Varför?" och "Varför just hans bror?". Och det är nog frågor som aldrig kan besvaras...

Jocke kunde allt om Elvis, och det hade han lärt Bobby. Och Bobby hade sugit åt sig allting som en svamp. Han kunde en massa om Elvis. Jocke hade haft en jukebox fylld med endast Elvis-låtar, och dem traglade Bobby upp och ner om och om igen. Tills en dag då allting förändrades...

Elvis som nog borde ha varit död, knackade från insidan av jukeboxen. Först blev Bobby rädd - han trodde han såg syner och hade blivit fullständigt galen. Men där stod han, Elvis Presley, stadigt med sin gitarr och beundrade sin färggrant blinkande jukebox från utsidan, fotografierna på väggen, täcket med trycket av honom och alla LP-skivorna i Jockes samling. Han sjöng och spelade en massa på sin gitarr. Alltid iklädd sin vita overall fylld med en massa färggranna "ädelstenar". Elvis förklarade en massa om saknad och sorg, han hade också mist sin tvillingsbror - så han visste ju en hel del om saken.

Först ville Bobby inte lyssna, men genom musiken och att spela tillsammans (om än Elvis på gitarr och Bobby på Jockes gamla bensindunk) nådde Elvis fram till honom och lärde Bobby att lägga band på sin saknad och sorg.

En sak som fastnade i mitt minne var när Elvis pratade om "blockeringar". När ett minne är för smärtsamt låter kroppen inte dig minnas det. Du kan t.ex. glömma hur en person ser ut. Bobby kunde inte minnas hur Jocke hade sett ut, och det var han enormt förtvivlad över. För varje stark känsla Bobby hade, så hade också Elvis en passande låt för.

Bobby hade också en grej han verkade vara tvungen att göra. Av någon okänd orsak satt han ofta på Jockes säng och "sprättade upp" sin ryggsäck med en kniv. Någon form av tvångsbetéende, kanske? Ju längre pjäsen gick, desto mer lyssnade Bobby på Elvis prat och tröst, och han mådde bättre för varje dag som gick. Han tillbringade nästan all sin fritid i Jockes rum ju, men allt efter att han "började leva igen", desto mindre var han där - desto mer med sina vänner. Han slutade också "sprätta upp" sin ryggsäck och fixade den med silvertejp!

När Elvis ansåg att Bobby var på egna fötter igen, och han hade hävt sin blockering (vilket uppmärksammades med att en tom fotoram fylldes med Jockes fotografi) så stack han iväg, och jukeboxen spelade inga Elvis-låtar mer. Elvis avlägsning gjordes effektfull med blinkade lampor och frasen "Elvis had just left the building". Bobby trodde återigen han hade blivit galen, men Elvis gitarr fanns kvar i rummet - alltså hade allting kanske inte varit en dröm... Eller? Det tolkar nog alla olika.

Pjäsen var bra uppbyggd och ljus och ljud komparerades fint. Innehållet var väldigt sant, och fick en att tänka efter. En jättefin pjäs, som jag verkligen rekomenderar för 13 år fyllda och äldre (yngre kan kanske ha lite svårt att hänga med och förstå allting...). Trevlig underhållning. Jag ger pjäsen 4/5 guldstjärnor. Jag anser att pjäsen väcker mycket starka tankar och känslor, så känsliga personer som minst någon nära ska eventuellt inte se den.

Jag gillade pjäsens uppbyggnad, den var logisk. En mycket fin föreställning alltså, med bara två män på scen och inspelade röster bakifrån. För jag vet, hur mycket det kräver att stå där uppe på scenen inför en sal full med folk! Barn- och ungdomspublik är dessutom den mest krävande.
Snyggt jobbat!

(C) Ronja Larsson 2009. All kopiering förbjuden!

Vinterlandskap kom tillbaka...

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

Teddybjörnen Fredriksson, kanske.

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

Försenad påskhälsning!


Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm


Glad Påsk på er allihopa! :) ... Även om min påskhälsning kommer lite försenad, men det är ju alltid tanken som räknas.

Imorgon är mitt shema fullspäckat, så jag garanterar ingen uppdatering på bloggen. Ska till kyrkan (blir ju konfirmerad på sommaren, så det är ett måste...) först, sen direkt till stallet därifrån och kolla på Mikkos hopplektioner (finsk ridinstruktör som bor och tävlar i Tyskland har jag för mig. Duktig är han hur som helst! ;)). Sen lovade Peppe följa med mig och Jösse ut i terrängen. Får hoppas det inte blåser och viner lika mycket som idag... :O Vinden är ju smått skrämmande, men inga större "utbrott" fick han. Hade förövrigt dressyrlektion idag. Efter det blir det fäktträningar och dush, sen läxor och efter det stupar jag antagligen i säng...

På måndagen ska det friidrottas utomhus, så jag hoppas vädret är massa bättre än idag... Hoppas på sol och en ljummen blåst kanske? :) Inte rått och kyligt åtminstone, ush! Ska skriva en finskarecension på tisdag, det borde man eventuellt också förbereda sig på... Har du tips på hur så tas de gärna emot! ;)

Hoppas ni haft en bra lördag! :) Det hade åtminstone jag. :)
P.S: Klockslaget är ju alltså en timme efter. Då jag bloggar från Finland (finlandssvensk, bosatt i Finland) är vi ungefär en timme före Sverige. Alltså är klockan nu 00:25 i Finland och dags att krypa i säng för min del.  Godnatt! :)

Albedo


Kamera: Nikon D40
Objektiv: 18-55 mm


Ännu en bild tagen sommaren 2008. Paavos första sommar på det stora privatstallet. En underbar sommar, förövrigt. Personligen älskar jag fotografiet då den utstrålar hans personlighet helt otroligt! Nyfiken, framåt, glad och genomsnäll, pålitlig. :)

Jösse

Mobilbild

 

Här är en bild av mig och Jösse som Sarah tog när vi var ute i terrängen idag. :) Inte världens bästa bild alls, men Jösse är söt som vanligt. ;) Han är alltså en Finnhästvalack, född 1998. Hans fullständiga namn är Julian Jösse (fler bilder av honom finns på Sukuposti.net för dem som är intresserade). :)

Terrängridning

Direkt efter skolan åkte jag och Sarah ner mot stallet. :)
Då Jösses ägarinna är på resa i Tyskland så har jag lovat henne att motionera honom, dvs. nu idag (fredag), lördag och söndag. Imorgon har jag dressyrlektion som Milka håller. :) Hoppas det går bra. Sarah testade Jösse idag, hon travade honom lite och galopperade honom och hon gillade honom - han är ju mjuk ja. Och det gör väl detsamma vad andra tycker - huvudsaken är att jag gillar honom och att rida honom! :)

När Jösse var avklarad traskade vi ner till det stora privatstallet där Paavo står, Peppe var också där. Vi myste lite med honom och drack varm kakao, tvättade Paavos båda träns (ett med kandar- och ett tvådelat bett) och kollade när folk red i manegen. :)

Sarah tog bilder också (med mobilen) som hon skulle skicka, om någon blev duglig kanske jag kan lägga upp den här. ;) En fasanhane påträffade vi också, en räv, ett andpar och en hackspett. :)

Min prinskorv.


Kamera: Nikon D40
Objektiv: 18-55 mm


Tills imorgon skulle vi ha en bild till våra hälsokunskapshäften (för skolan). Ingen sa hurudan, så jag valde en på sköthästen Albedo, "Paavo". :) En gammal dock, tagen någon gång på sommaren 2008 med D40:an. Bakgrunden är som den är. Paavo är bäst. ;) Och snor någon jävel bilden till Stallet.se, Hipponized.se eller någon liknande sajt blir det polisanmälan DIREKT (precis som alla andra bilder)! Säg till om ni hittar mina fotografier någonstans!

Nu ska jag sova, så sov gott allihopa!  :)

A rainy day in april.

Kamera: Nikon D60
Objektiv: 18-55 mm

För ett bra tag sen gick ju min Nikon D40 sönder, den slutade fokusera. Så jag skickade in den på reparation och fick efter ett tag ett samtal. De hade inte modellen (dvs. D40) på lager så jag skulle få en Nikon D60 istället! Och hade jag någonting emot det? Absolut inte! ;) Tvärtom, jag var ju superglad att allting ordnade sig. Behövde inte ens betala någonting, allt gick via garantin. Så en massa massa + till Nikons kundbetjäning och ett superstort tack! :) Hittills har min D60:a fungerat lysande och jag är mycket nöjd med den.

Så ska någon köpa en enkel och bra, extremt prisvärd systemkamera rekomenderar jag verkligen en D60, eller en D40! En D40 kanske passar som "första systemkamera" och de som inte ännu är så kunniga, jag ser D60:an mer anpassad för dem som kanske kan lite mer om fotografering med systemkamera - men även den är mycket lätt att lära sig använda. :)
P.S 1: Den svartvita bilden i bannern är en inzoomad del av bilden i detta inlägg.
P.S 2: Jag ger mitt ord på att det ska bli mer fotografier i bloggen åter en gång. :)

Uppdaterad layout!

Ikväll tog jag mig i nacken och fixade till bloggen lite (as you see)!  :)
Och tro mig eller ej, jag blev nöjd (för en gångs skull). Hittar du något fel eller någonting som inte fungerar/är fellänkat, hojta till så att jag kan fixa till det sen. Länkarna uppe i den orange "randen" under bannern fungerar tyvärr inte i Mozilla Firefox (vilket är synd då nästan 50% av alla Internetanvändare kör med det...), endast i Internet Explorer (4 och nyare har jag för mig). Är någon medveten om hur/om man får det och fungera i Mozilla Firefox också blir jag superglad om någon hojtar till tex. genom en kommentar (gärna i det här inlägget så hittar jag det lättast)!  :)

Och för dig som undrar (har fått ett par förfrågningar om när jag ska "komma tillbaka" från min bloggpaus och fortsätta blogga igen) när jag ska ta tag i bloggandet igen - det händer NU! :D Låter det bra, kanske?  ;)