Outfit från Chicy.se

Jag är med och tävlar om en goegous outfit hos Linda på hennes blogg. Håller tummarna för att vinna!

Tråkig kemi och historia ..

Har precis varit hos farmor & farfar, vi kollade på "Salatut Elämät"-serien tillsammans och sådär. Drack lite champange som jag köpt från båten, hihi. "Non alcoholic party drink for children" stod det, haha.

Nu ska jag läsa på kemin & historian. Tråkigt som bara den, men nästa vecka har vi historieprov .. Oh no, jag hatar det. Svenskaprov imorgon klockan 08:00. Inget farligt (tror jag, hah!) antagligen, vi ska skriva tre referat om tre texter, så man kan ju inte ens läsa till det. Bodil gratulerade mig för framgången i NM, jag fattar inte .. hur vet hon? Holy moly .. Jaja, tack hahah.

Bukett

8 plac. i Nordiska Mästerskapen!På lördagen var jag i Tallinn och tävlade i de Nordiska Mästerskapen 2008, fäktning F15-klassen. Jag klarade mig superB', femte bäst av alla finländare som deltog. Min slutliga placering var 8, av 31 deltagare. Förlorade i semifinalen 13-15 mot K. Penttinen och fick därmed inte brons .. blä men anyway! Vann V. Zuikova 13-15 dessutom, hon är trea på Estlands rankinglista F15. Så jag är nöjd. Dessutom fölorade jag bara 3-5 mot E. Lind som vann hela klassen F15. Grattis.

Bimbo in action (L)Min älsklingskille, definitivt. Ett bra tillfälle att knäppa bilder på honom in action är när mamma fixar lunch för exempel! ;o) Hihi. Söt är han, that's true.

11 döda i skolmassaker & bombhot

En man född 1986 (om jag minns rätt - rätta mig om jag skrev fel!) har idag skjutit ihjäl nio elever i en skola. Skolan har även brunnit. Den misstänkte mannen som även skjöt sig själv i huvudet (omkom inte, vårdas nu på lasarett) hade lagt ut en video på You Tube.com tidigare också. Jag kan inte förstå vart världen är påväg. För bara drygt ett år sen hände ett liknande skräckscenario i Jokela då en 18 årig man skjöt andra, inklusive sig själv (han omkom också). Idag (klockan 12:39 exakt enlig Ilta Sanomat.fi) har ett liknande skräckscenario skett i Kauhajoki, 9 döda och flera skadade enligt uppgifterna nu.

I Seinäjoki, också i en skola, är det bombhot just nu. Jag förstår mig inte på världen. Ska man våga gå i skola längre?! Om det har kunnat hända här i lilla Finland, i Jokela och Kauhajoki nu och i Rauma (om jag minns rätt ..?) för ett par år sen - varför kan det inte hända i min skola? Tror ni att de utsatta skolornas elever skulle trott ifall man sagt att en del kommer , någon kommer att skjuta här? Hur skulle du reagera?

Genom detta blogginlägg och fotografiet i inlägget jag precis tog, vill jag sända mitt djupa medlidande och tanke till alla offers familjer, vänner och anhöriga på alla vis. Jag lider verkligen med er. R.I.PUPDATE: Dödssiffran steg till 11, han som utförde massakern sköt sig själv till sist, och avled tidigt på kvällen på Tammerfors sjukhus. Dessutom har 7 hot gjort till flera skolor i Finland nu, bland annat i min. Undvek att åka dit idag (updaten skriven 25 september 2008).

Ny MP3-spelare!

På fredagen (tror jag, haha minns inte ..) fick jag en ny MP3-spelare av pappa och mamma! Thanks. I love it, hade dock hellre velat ha en röd, men jaja. En SanDisk Sansa, 2 GB utrymme. Lägger in en bild nedan, kolla hur liten!! Och en ruta till och med, slår den lilla iPod:en utan ruta enligt mig, med hästlängder! ;o)

Rekomenderas!

Rolling foward on the modern way

Rolling foward on the old wayFotorunda ikväll

Ikväll var jag ute med Jannica, och självklart var kameran med i högsta hugg! Jag älskar verkligen höstens färger, så varma och underbara. 167 fotografier fyrades av. Sen har jag bara slappat, typ. Läst till engelskaprovet och kollat på Salatut Elämät (finsk TV-serie).

Blev 15 igår i F17-klassen, förlorade 6-15 mot Michaela Kock (etta på rankinglistan F17, skitbra!) men jag är nöjd ändå. Det gick massa dåligare för andra - och jag var ändå absolut inte sist. Fick precis reda på att Uffe sponsrar min Tallinn tävlingsresa med 200 euro, tack! Det uppskattas.

Min silvermedalj! ;)

JAG FICK SILVER IDAG!!! :'DD

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Jag kom tvåa på tävlingen idag - fäktning (klass: flickor under 15 år)! Förlorade finalen 14-15 mot Veera Vesterinen, annars hade jag fått guld, haha. Men jag är skitnöjd! Woho.

Gratta mig! ;'  D

Inte bloggat på ett tag ..

Nu har det varit dödstyst på bloggen ett antal dagar - exakt pratat, sex dagar. Nu kan jag komma med en massa massa orsaker men det orkar jag inte med. Lätt och slätt, så har tiden helt enkelt inte räckt till!

Har inte öppnat min käre dator på sex hela dygn (nästan så man blir stolt! haha) och faktum är, att jag mått väldigt bra av det också. Jag har inget vidare "bloggsug" just nu så jag tror bloggen (tyvärr ..) kommer stå lite still ett tag här framöver nu också.

Upptagen ..

Är skitupptagen just nu. Värsta pressen alltså! Massa i skolan (fick reda på att ifall jag fortsätter lika som hittillsk kommer jag ha en 10 på betyget i ämnet religion .. tack Monia ..) och sådär. Prov hade vi på tisdagen. Träningar ikväll, shopping igårkväll. Ni fattar. Dressyrtävlingar var det på söndagen. Vi var lite sena med Saga, men jao ..

Tävlingar nu på lördag, och söndag. Måste komma ihåg att fixa Gaias bilder jag tog från lägertävlingarna. Hon och Anu kommer hit och tävlar. På fredagen kommer Sami hit, hon sover över. Sen följande veckoslut är jag i Tallinn och tävlar. Wish me luck friends!

Time to zzZZZzZzzZZzz!

Nu ska jag nog krypa upp i sängen och läsa en bra bok tror jag :) Är en riktig läslus, älskar att läsa! Speciellt hästböcker, hihi ;) Så nu vet allmänheten det, haha.

Sami kommer hit kring nio på morgonen imorgon, och sen har vi träningar halv elva. Matchade en hel massa ikväll, och tro det eller ej .. bara två förluster! Vann till och med Anssi 5-1 och Joonatan 5-1 :D Snacka om skoj (för de är braa!) liksom. Elvira var inte där idag :( Tråkigt.

Sitter på mammas data nu igen (höhö ..) så det blir inga foton, förlåt :/

Tävling hos Tumadre!

Tävlingbild
Sponsrad av [ Kärleksförklaring.se ]
Tävla hos [ TUMADRE ]

Snabb tittut

Har precis kommit hem från stallet. Trampade på en snok idag! Ush och fy, äckligt. Tack och lov bet den mig inte och liten var den också .. Tur att hästen inte freakade ur, kan medge att det var nära .. Dessutom körde en stor sopbil förbi precis då .. Inte världens bästa kombination precis. Friluftsdagen i skolan var super idag, haha. Kul hade vi åtminstone! Många bilder blev det också .. 400 styck, jisses! Hinner dock inte överföra från minneskortet till datorn ikväll - imorgon.

Nu är tävlingsresan fastställd förrästen! Den 27.09 2008 åker vi till Tallinn, till NM-tävlingarna (Nordiska Mästerskapstävlingen inom fäktning 2008)! Får troligen träffa alla kompisar, Anu, Gaia m.f. och antagligen också Juhan och Jüri. Saara-Maija skulle väl också åka, och Ingrid plus Gunnar, antagligen Mats med. Ponde, Make och Joonatan kommer säkerligen först på söndagen, men whatever. Biologiprov på tisdagen, ush!

Förlåt, ingen bild. Sitter vid pappas dator, höhö.

Bimbo and pinkOne in a million ..

                 

Lyssnar på Bosson och "One in a millon" för tillfället. Har (återigen ..) förälskat mig i låten. Så underbar, helt enkelt! Så vacker, så otroligt många känslor i en låt som bara räcker 3 minuter och 32 sekunder! Love it.

Lugn dag idag, religionsförhör i skolan dock men whatever. Gick bra, det vet jag haha. Ingenting annat speciellt, men fy sjutton gubbar säger jag! Fatta vilken äckelmat vi hade till skolmat idag, fick rysningar så fort man kände stanken. Jag vet att man inte borde säga så om mat men seriöst .. sämsta maten skolan haft - hittills. Jorma Iiskola var förrästen i skolan idag, berättade lite om skolans fadderskola för nya sjuorna, Sofia och Hulda överräkte dagsverkspengarna till honom (de går till fadderskolan). Nämnas kan väl att vi valde ordförande och sekreterare till elevkåren. Sofia blev ordförande, hon fick Hanskis gamla krävande plats, och Nisse blev sekreterare .. Hade dock sett att Nicole hade blivit det, men ..

Soft dag annars, mamma är hemma, förkyld. Inga läxor, oh yeah! Bör dokumenteras (historiskt!). Imorgon är det friluftsdag, åttorna ska orientera vid J-backen as usual. Vi ska gå klassvis, det kan man ju ha delade åsikter av men anyway. Börjar klockan 09:00 och slutar 13:00, först ska vi till Tinas rum, GB ettan.

Har precis tömt lite över 300 bilder från D40:an nu. Bara för att jag måste ha med mig den imorgon till orienteringen .. Detta p.ga. att jag ska fotografera till skolans egna nättidning. Skoj? Eller inte ..

Imorgon ska jag nästan direkt ner till stallet, efter friluftsdagen i skolan. Milka åkte till Dublin idag, så jag ska motionera honom imorgon och ge honom hans gröt o.sv. sen. Den 14 (d.vs. nu på söndag!) åker jag och Saga till Hyvinge med Paavo, tävla dressyr. Klart följer kameran med! Vet dock inte hur mycket jag hinner fota - ska vara hästskötare .. I alla fall. På måndagen ska jag också motionera älsklingen. Peppe kommer till stallet på fredagen förrästen, woho. Jesse var med i Hippos tidningen förrästen, grattis!

Och förlåt att bloggen stått död i typ 48 timmar .. Ber om ursäkt. Men har inte hunnit, det har varit en massa annat på G all the time .. Pappa har planerat att jag ska få börja rida igen regelbundet, hoppas hoppas hoppaaas!! Godnatt, snart. Ursäkta ett långt inlägg.

Life is short

Life isn't about how many breath you take, it's about how many breathless moment you can catch.

Help me out

Bilden inlagd!

Nuså! Nu är gårdagens (kvällens?) bild på Bimbo äntligen uppe. Vet inte och har ingen blekblå aning om varför, men igårkväll så fungerade det inte att ladda upp bilder .. Ack så sorligt!

Förrästen, fick min manual på svenska till kameran idag! Kul. Hade bara en finsk från innan ..

Bimbo och jag säger god natt!

Normalt skulle ni fått en bild (i detta fall på Bimbo, tjoho we are happy, haha!) nu .. Men eftersom Blogg.se bråkar aå man inte kan ladda upp några bilder här alls (buu!!) och jag inte orkar gå in på mitt Photobucket-konto och ladda upp, kopiera och sedan klistra in i inlägget så får ni nöja er med usel och tråkig text ikväll .. Förlåt! Bild kommer troligen efteråt, haha.

                  

BIMBO OCH JAG SÄGER GOD NATT!

Uppladdningsproblem [bilder]?

Har ni problem med att ladda upp bilder på bloggen? Blä .. jag har det! Det går liksom inte, den säger att servern hittas inte eller någonting i stil med det. Så jag tror ni blir utan bilder från ikväll nudå .. Buhuu. Ska testa igen lite senare .. om mamma låter mig sitta kvar här såpass länge, haha.

Haft en bra kväll hittills?

Egofoto och läxor

Nu har jag skrivit av allt från Tobbes kemihäfte (tack för lånet!) och gjort finskauppgifterna. Great! Duschat och packat upp fäktningsväskan - fäktningsdräkten hänger ute på balkongen på tork eftersom att den var lite fuktig (rätt logiskt?) efter träningen ikväll. Tog några bilder på Bimbo (katten) ikväll också .. kanske lägger ut någon.

Förrästen så har jag än en gång gått och förälskat mig i min blixt, en Speedlight SB-400 är den. Så skönt att kunna vinkla upp själva blixten mot taket eller i en 90 graders vinkel/annat och ljuset blir så mycket "mjukare" och naturligare. Härligt!

Tränat ikväll

Känslan efter att ha hårdtränat i ungefär två och en halvtimme, rört på sig och faktiskt svettats ordentligt är .. skön!! Seriöst. Gör man det 12 timmar i veckan - gör någonting man tycker om (och lever för?) så blir det super (i mitt fall .. tadadadaa .. fäktning!) ju! Fick en personlig coachning av Ponde idag också, tack!! Du anar inte hur länge jag väntat på den .. Haha!

Bara för mig själv (annars glömmer jag ändå ..) så skriver jag upp det vi övade: Distans, som ripost (sixt sidonta - istället för min alltid lika automatiska (grr!) kvart så gör en sixt (fatta Ronja!! Sixt sixt sixt siiiixxttt! Haha!) och stick från vänster sida utanför motståndarens svärd snett i midjehöjd/revbenshöjd men var noga med att inte låsa handen superrak! Efter det (om det inte funkar), snabbt upp och sixt - om distansen kräver det - utfall. Annars steg som normalt.

Haha, nu fattade nog de flesta inte ett smack (om ni inte är fäktare!!? Hihi!) men that's life, sorry friends ..

Älsklingen

 

 

Båda bilderna är redigerade och jag vet vilka brister bilderna har. Kommentera hellre positivt & konstruktivt, jag vet redan vad som är fel. Tack!

Paavo & I says good night!

Mina snabbval på OperaMina snabbval på Opera 9.52 är dessa (höger första raden): ROYALGLAMOUR (oväntat haha??!!), Finska Fäktnings Förbundet, Nevnarien.se, Ronja Prinz photography (min gamla fotohemsida, nuvarande är inte klar!), Blixman, Hipponized.se (haha I know, LOL!), Bilddagboken.se (min profil haha), Publishme.se (bloggnörd. haha!) och Google.fi alltså. Onödigt babbel.

Opera 9.52?

Någon som använder Opera (9.52) som webbläsare (typ som Mozilla Firefox & Internet Explorer)? Har precis installerat det, det lär ska vara bra med sina "startside-snabbval" men dåligt då det inte gillar PrSc-bilder haha men whatever.

Sms:ade nyss med Krista, och kom på att vi kommer ju att ses nu i månaden!! Fatta lycka, mina vänner! Har senast sett henne på sommaren, i Asinsaari och sen bara snackat i mobil med henne/sms:at, plus på msn och sådär förstås. Men anyway, det är ju inte aalls samma sak!! Längtar. Älskar dig gumman.

Duscha

Känner för att gå i duschen just nu, för tillfället. Kom nyss på att mitt nack-ont kan bero på att mina axlar är otroligt spända, och att min spänningshuvudvärk i pannan som jag har ibland (inte ofta, men anyway) också kan bero på det. Allt har en gemensam huvudpunkt just nu tror jag: tha' axlarna. Ska be mamma massera dem efter dushen, älskar att någon masserar mina axlar, så skönt och .. lugnande på något vis! Senast masserade Mirka mig på tävlingarna, tack gumman!

Paavo och Pätkä

Paavo och Milka överst och Pätkä underst! ;o)

Ont i nacken

Blä, jag har en ond nacke idag. När jag gör en viss rörelse sådär "sänker huvudet en aning och sträcker sedan fram det" så gör det ont i typ kotan (?) där i nacken. Jaja, har väl sovit konstigt eller nåt. Har haft såhär någon gång förut också, det har gått om sen så vi får hoppas det gör det nu också - så man slipper vakna med ond nacke! :o)

Flying in the sky

148 bilder!

Håller på och överför alla bilder och tog i stallet, b.la. de då Milka hoppade några småhinder med Paavo. 148 bilder fyrar man snabbt av, haha! Snart får ni nog antagligen se någon, hihi ..

Bloggar jag läser ..

Tänkte dela med mig. De bloggar jag läser sådär när jag har lust och som oftast ploppar opp in my tha' head om jag vill läsa bloggar är nog dessa men också många fler:

Nevnarien, Blixman, Sabbaa, Junitjej, Typperra, Maria, Cissi & DDB typ.

Knuff i vänster sida!

Nu finns en liten ruta från Knuff.se längst ner (för tillfället) i menyn på vänster sida. Enjoy! Har någon förslag på vad annat man kunde lägga till för skoj i "Knuff.se-rutan" så får ni gärna säga till.

Västerländska ögon?


Alltså kolla på filmen! Såg den på Susannes blogg för en tid sen. Jag menar, wannabe västerlänsk i ögonen eller vadå? Jag tycker åtminstone inte att kineser eller whatever har "fula" ögon bara för att de inte har "dubbla ögonlock" som västerländska? Jisses .. Alla är vackra så som de är! Var dig själv är min kommentar för det här. Allt kommer de på dessutom .. Nu ska ni inte missförstå mig - jag har ingenting emot icke västerländska heller. :o)

Vad tycker du om detta .. öhm? .. "Ögonlockslim?"

Konstigt inlägg

Såhär ser ett av dagens inlägg ut för mig, konstigt! :S Hur ser det ut på din dator? Likadant? Säg till!

Vad hände?!!

Herregud! Kolla på senaste inlägget .. Första stycket ser ju helt vrickat ut?!! Tryckte av misstag på någon knapp (I don't have a clue of witch it was!!) i tangentbordet och resultatet var att första stycket (åtminstone här på datan?) ser helt skumt ut .. Det är typ i kursiv megastil Georgia. Shit. Lade inte ens in någon kod!!

Har detta hänt dig?!!

Red Paavo idag!

Tjoho jag är glad! Fick rida Paavo idag efter att Milka hoppat en stund med honom (har förrästen en massa bilder från när hon hoppade (o.bs., Milka brukar inte hoppa då hon rider dressyr 95% av tiden så inga kommentarer om hennes sits eller liknande saker i.sf. då!) Paavo, hehe) typ. Han rev bara en gång, en bom (kanske bör sägas att det hände p.ga. att han sket samtidigt .. haha) idag!

Dessutom har han inte hoppat på dryga två månader (haha, Milka berättade att hans hoppsadel typ hade möglat smått .. men den är ren och mögelfri nu - don't worry), så. Märkte också att det inte längre är Waltteri som står i hagen framför Paavo utan Pätkä, Tiinas ena häst (förrästen, jag är dökär i den hästen. Så otroligt läcker!) - har bilder på honom också, från idag. Kan visa er (när jag är på min egen dator och har hunnit ladda upp allesammans vill säga). Jag är nöjd med idag.

Är du det?
Förrästen! Ni uppmärksamma individer som läser min blogg (tack till de återkommande! Lämna gärna mera kommentarer så jag får veta era åsikter, tihi!) kanske märker att inlägget (tja .. jag säger ju det nu haha) är postat under kategorin "Hästar" istället för "Vardagsliv" haha. Bara för att jag är glad ikväll och inlägget handlade nästan bara om Paavo. Oh yeah!

Höstmörker

Alltså shit. Jag har inte ens lagt märke till det förut! Men nu ikväll, när man kom ut från IH kring klockan 22 så märkte man verkligen att det är höst. Om det inte hade funnits (de få det nu fanns ..) några fjuttiga lampor utanför så hade det varit becksvart, kolmörkt! Fyy .. Jag vill ha sommar! Dessutom saknar jag veckan i Asinsaari: fäktning, vänner, paparazzin, blåmärken, skratt och humor! Next year again girls!

Träningar imorgon klockan 10:30 och sedan två timmar framåt (så egentligen borde jag gå och lägga mig nu .. I Finland är klockan redan 23:25 för tillfället ser ni!) typ. Efter det ska jag till stallet - to my own darling såklart! Har saknat honom apmycket (precis! Inte as-mycket utan ap-mycket tihi!) .. Har haft en massa skräp och bråte (haha) i vägen så jag har inte kunnat ta mig till stallet på år och dagar känns det som! Sweet dreams folket, I'm out for tonight!

"Ingenting kvar"Oj nej. Förlåt mig! Jag ber om ursäkt. Precis förstörde jag bilden i inlägget i Photofiltre. Jag är ledsen. Dessutom orkade jag inte öppna Photoshop 7.0 för att lägga på loggan så ni får en ful text. Ajjabajja Ronja typ. Färgtoningen och hela rubbet blev asfult. Förlåt ..  Förrästen, jag pratade med Riitta igår och hon mådde bra. Verkligen skönt att höra, efter allt hon gått igenom nu på senaste tiden ..!

To Busque

Nelly Furtado ft. Juanes - To Busque är verkligen en låt jag fastnat för, starkt. Utan att kunna sätta pricket på i varför .. Gillar dock inte att Juanes har tryckt in sig dit, muhaha. Han stör mig lite, faktiskt. Men till andra saker. Hade glömt biologiboken och häftet hemma (läs: jag har panik! Haha jag vet inte var jag har dem ggrr!) men som tur hjälpte ängeln Karolina mig ur skiten idag, tack tack tack Karolina! Fick ogjord läxa i biologin men jaja, orka vara perfekt all the time liksom?!! Not me.

Borde ta mig över till farmor & farfar nu, ska äta där. Farfar hämtade mig från skolan idag - tackar! Träningar nu på kvällen från klockan 19:30-22:00 i IH. Bra, stor hall. Farfar (oh yeah) skjutsar mig dit och mamma kommer antagligen och hämtar mig sen (no way att jag går med den tunga fäktningskassen ända dit - skjut mig!) efter det. Håller på och skickar bilder till Jennifer, förrästen och lyssnar samtidigt på 3 Doors Open - It's Noy My Time. Den är bra. Jannica är på lägerskola någonstans i Anjalankoski (har dock ingen aning om vars det är ..? Haha!) med klassen. Hoppas de har det kul.

Lägertävlingar 31.08 -08


Tillställning: Fäktningstävling

En ros

Snart snart ..

.. får ni se fotografier från farmors och farfars 80 års fest. Håller på och överför bilderna med "Nikon Transfer" programmet som medföljde då jag köpte min Nikon D40:a i somras.

Eftersom jag fotograferar i RAW-format (för att ha större möjlighet att redigera ljus, kontraster m.m. ju) så vägrar det "normala" överföringspogrammet som jag förr överfört alla bilder med, göra det eftersom att bilderna som sagt inte står i JPEG-format (utan i RAW-format som sagt) längre. Dumt, men visst funkar det bra med Nikons egna överföringspogram också.

Sen kan man kolla på bilderna i "ViewNX" som också är ett av Nikons program antar jag - medföljde också vid köp av kameran .. Det pogrammet har en stor fördel, man ser all information om bilden. Tjoho!

Godkväll

Today har jag och mamma varit och handlat. Sockar, bh:ar och sånt nödvändigt. Massa med mineralvatten o.sv. dessutom med för att det är någon bakterie i stans vatten blabla .. typ. Var nyss hos farmor & farfar, kollade på Salatut Elämät hos dem - med dem, kanske man ska säga? Men anyway. Ska skriva av teorin i matematiken (fick låna Tobbes häfte, tack!) och sen tror jag att jag ska ta och starta egna datorn (sitter på mammas) och lägga in någon fin liten bild här på bloggen, haha!

På lördagen ska jag till stallet, men först träningar någon gång vid tio. Den 14 denna månad (söndag) ska jag till Domarby som hästskötare med Saga då hon rider Paavo i områdesdressyrmästerskap (heter det så? Aluekoulukilpailut på finska ..) och Milka är i Dublin (lyckos!) då. Ska ta med kameran, men jag tvekar dock på att det blir sådär maassa bilder men men .. Och tror dessutom att Saga vill att jag ska filma då hon rider banan. Men i alla fall.

Godmorgon!

Hallåja. A new day has rised. Skola snart, börjar 09:50. Hatar det, man kunde lika bra börja klockan åtta och istället sluta två timmar tidigare .. Sami sms:ade mig igårkväll, Abbe hade för underligheternas orsak varit och kollat på träningarna. Skoj - mindre skoj är att jag missade träningen p.ga. att jag var (eller är fortfarande lite) sjuk. Dubbeltimme matematik två första lektionerna, ush. Men ska dra nu .. Sitter på mammas datamaskin så därför kan jag tyvärr inte lägga in någonfin bild, I'm sorry.

Påsshäj!

Kompisfoto

Mitt och Peppes kompisfoto kom med posten idag! Hihi. Jag ser allmänt fjasko ut på bilden - Peppe ser normal ut. Haha. Tackar tackar för bilden. Ett roligt minne att skratta åt tillsammans om några år haha! Strax ska jag kolla på "Salatut Elämät" förrästen, en finsk TV-serie som visas vardagar kl. 19:30 finsk tid på MTV3.

Läxor

Äntligen! Nu har både Ida och Sarah besvarat mina desperata (eller inte! haha) sms jag sänt dem i tre dagars tid. Har fått reda på engelskaläxan (läs stycke 1.2) av Sarah men enda problemet är att jag inte vet ifall det är ny läxa (d.vs. läs och översätt stycket) eller gammal läxa (d.v.s. läs ord och gjorda understrykningar i texten) .. hoppas Sarah svarar på mitt sms om det. Sen har vi religionsläxa (läs kap. 6) som jag fick veta av Ida, tack till er båda!

Imorgon är det skola. Börjar 09:50 imorgon, skönt. Hoppas jag kan sova inatt, de två senaste nätterna har varit rätt irriterande .. Ni vet, sådär vaknat och somnat .. vaknat och somnat .. vaknat och somnat o.sv. o.sv. liksom. Hatar sånt, ish! Cindy har förrästen köpt en ny arbetsbil. En riktigt fin en, nämligen en Fiat Panda tror jag modellen var, årsmodell 2005 om jag inte minns fel. En silverfärgad. Liten och smidig men rymlig inuti enligt hennes beskrivningar.

Förstoring 30x45Nikon D40 + AF-S Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II
ISO 200, bländare 8,0 & 1/100 sek. slutartid


Bilden ovan är nu sänd till en fotoaffär för förstoring! Samma bild som finns utskuren och förstorad i bloggens header dessutom. Fotograferad hos Karolina på landet. Sen blir det bara ramjakt .. Måste hitta en ram som rymmer en 30x45 cm stor bild. Tavlan (kanske man ska kalla det så?) är en gemensam present till farmor & farfar som firar bådas 80-års dag idag (även om båda två fyller lite senare men ändå). Grattis som sagt!

Fotoinformation

Efter lite eftertanke har jag kommit fram till att jag hädanefter kommer att skriva lite fotoinformation under bilderna. Detta för att underlätta eventuella frågor om hur jag fått till en bild o.sv. ni vet.

Exempel på fotoinformation:
Nikon D40 + AF-S Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II
ISO 400, bländare 4,0 & 1/125 sek. slutartid

80 års kalas


Nikon D40 + AF-S Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II
ISO 400, bländare 5,6 & 1/80 sek. slutartid


En ros till farmor & farfar som firar sin 80-års dag idag! Grattis grattis.

Taku


Nikon D40 + AF-S Zoom-Nikkor 18-55 mm f/3,5-5,6G ED II
ISO 720, bländare 5,6 & 1/60 sek. slutartidEn gammal bild från fotosessionen med Taku. Konstrasten och färgtoningen är medvetet vald för att få fram en specifik känsla i fotografiet. Det kan vara svårt att uppfatta känslan direkt - det gäller att plira riktigt riktigt noga och leva sig in i Takus tankar där hon sitter på berget, då kan du - om du har tur - komma på vad det handlar om. Lycka till!

Lite uppdaterat

Nu har jag uppdaterat lite smådetaljer  här på bloggen. Bland annat inläggens textfont från Tahoma till Verdana, och datum och klockslagets från Georgia till Verdana. Istället för ett @ (snabel-A d.vs. (at) liksom) mellan datum och klockslag så finns nu en | istället. Mycket snyggare - enligt mig åtminstone.

Som ni ser är jag inte i skolbyggnaden idag, nej. Hade helt varit där dock .. Men pappa förbjöd mig, blä. Han tyckte att det var bäst för mig ifall jag var hemma idag ännu p.ga. att jag fortfarande är så snorig (haha) och äter medicinkuren (Cirrus, som den heter) dessutom (så den ska hinna börja verka ordentligt) ju. Sms:ade Sarah, Ida och Jennifer igårkväll också om hemläxor men nehej. Har inte fått något svar från någon utav dem. Kommer de och yttrar sig någonting så kan jag ju bevisa det på min mobiltelefon, hmpf.

I'm working on it ..

Jobbar för fulla muggar (läs: så mycket jag orkar som förkyld) med en bloggdesign, men nu är jag inte längre så säker om jag vill byta bort den fina som Maggi gjort åt mig .. För den är verkligen unik  alltså!

Kanske jag bara skulle ändra fonter och textstorleker litegranna va? :o) Vad säger ni om det, hörni?

They call it Cirrus

Sådärja. Nu har man precis tagit sin medicin som man fick igårkväll. Cirrus heter den alltså - kanske nämnde det igårkväll, minns inte men anyway. Ska ta en tablett två gånger dagligen. Har delat in det morgon och kväll. Hatar att ta medicin, äckligt.

Klarar inte ens av att läsa biverkningarna en medicin kan ha! Gosh .. Tro mig, läser jag dem börjar jag vilt fantisera att jag har ont där och där och att det snurrar i huvudet eller någonting liknande, haha! Hemskt. Jag läser biverkningarna först sen, ifall jag påriktigt misstänker att jag kan ha fått någon biverkning typ.

Klarar du av att läsa biverkningarna innan eller börjar du fantisera som jag?

Ny bild i headern!

Ni har väl inte missat att jag gjort en ny fresh bild till headern va?!! Tyckte det blev lite slitet med humlan nu så ville få in lite höstfärg men samtidigt inte för brunt eller grått så det fick bli orange! Bloggdesignen har ju annars också lite orange i sig, så. Självklart är det jag (Ronja Larsson) som har fotograferat bilden.  
Vad tycks?

Förkyld >.<

Jag hatar detta. Nu är man förkyld, har läkartid ikväll klockan 18. Troligen bihåleinflamation - så känns det åtminstone .. Stegring imorse också .. vet inte om jag har nu, har inte mätt. Tävlingar igår förrästen, kom på 19 plats vilket jag är helt okej med i och med att deltagarna var mellan 13-30+ ihopmosade i en klass liksom. Anu kom 3a förrästen, grattis!! Tatu vann och Gunnar kom 2a. Juippi och Anu på delad 3a då.

Har inte någon aning om läxor, har sms:at alla tjejer från klassen men nehej. Inget svar, jaja. Melissas mobilnummer har jag inte ens, så. Jennifer, Ida och Sarah har jag redan sms:at men har inte fått något svar. Haha, pappa sitter och pratar i telefon med Macke (gudfar) som försöker lära sig att använda e-post och dator + Internet .. Hihi.

Har en massa bilder från lägret men är för trött för att ladda upp dem nu. Såg en film idag, "What Happens In Vegas" och jag måste erkänna - den var underhållande! Bra, komisk film. Rekomenderas!