Mobilleken once again...

Ta fram din telefonlista och blunda, bläddra neråt och låt den personen du stannar på fylla ut svaren.

Namn:
Anni K
När fyller han/hon år?: No idea...
Vart träffade du han/hon?: Stallet där jag red förr
Hur är han/hon som person?: Tystlåten
Tycker du om honom/henne? Jao, inte så bra vänner men ja
Beskriv honom/henne med tre ord: Hästgalen, blond och glad

Namn: Cecci
Är ni bra vänner?: Jadå
Kan du lita på han/hon?: Antar det?
Har du kysst han/hon?: Haha, näe
Hur länge har ni kännt varandra?: Typ två år, kanske..?
Beskriv honom/henne med tre ord: Landebo, tyst, duktig
 
Namn: Elvira
Hur länge har ni känt varandra?: Fyra år, sen jag började fäktas
Har du kysst honom/henne?: Nej
Kan du berätta hemligheter för personen? Ja

Namn: Hanna
Är ni släkt?: Ja
Hur är han/hon till sättet?: Snäll
Känner du honom/henne bra?: Ja

Namn: Ingrid
Hur gammal?: 13
Bor?: Långt ifrån mig
Hatar du personen?: Nej

Namn: Joonatan
Har du kramat henne/honom?: Jo
Har du sett personen full?: Hehe, nej
Är personen äldre än du?: Ja, typ 2 år..?

Namn: Kimi
Har du personen på msn?: Ja
Har du kramat personen?:  Jo
Har du varit förtjust i honom/henne?: Nej

Namn: Lotta
This or that:
[] Ful      Fin [x]
[x] Glad     sur []
[x] Flicka    Pojke [ ]
Vän [x]    Kärlek [ ]    Äckel [ ]
[ ] Tråkig    Rolig [x]


Namn: Meena
This or that:
[] Ingen kommentar    Snygg [x]
[x] Flicka   Pojke []
[ ] Gammal    Ung [x]
[x] Svensk    Icke svensk [ ]
[x] Underbar    Rolig [x]    Elak [ ]

- - - - - -  - - - - -

Utmanar alla som läser detta...! :)

Dagens outfit: Vit skjorta + topp och svarta high weist svarta grårandiga festbyxor.

Beställt från Josefssons! (:

Ikväll har jag suttit och knappat in lite text och klickat med datamusen. :) Har nämligen beställt lite stuff från Josefssons, eller Ellos som det heter här i Finland.

Hade velat ha en knallblå Adidas-väska men får köpa den sen när jag får min månadspeng på 50 euro. :) Det kostade kring 30-40 euro, minns inte exakt. ;)

Träningar var det också, det gick bra. Pratade med Ponde (min tränare) och han sa att han var helnöjd med min insats i World Cupen igår och att jag också borde vara det. Klart! :) Tjoho.

Jag beställde ett nickelfritt silveraktigt halsband för dryga 10,32 euro och en pink (hahahah, du läste rätt! Haha galet värre...!) sport-BH för typ .. öh, kanske en 16,90 euro precis. :)

Bifograr klickbara småbilder från Ellos.fi! :)

                                                               

Snö, at last! 30 i World Cupen!

Äntligen snö. I faktum .. så  h a t a r  jag snö. Men det är så stämningsfullt. Och dessutom gör det allt så mycket ljusare. Var ju på World Cupen igår, blev 30 så jag är väl helt OK-nöjd.

I 36-cupen förlorade jag 8-15 mot Michaela Kock men det gör mig inget alls - för jag fäktades bättre än vad jag någonsin gjort förut! Så sa min tränare åtminstone, och mina vänner. Och i startomgången förlorade jag bara 3-5 mot henne. Dessutom vann jag Katrina Lehis (mycket bra fäktare från Estlad) 4-5 (hon hade alla vinster förutom mig och M. Kock! Tjoho.

Milka ringde nu på morgonen förrästen, hon hade pratat med Eva, Jösses (finnhästvalack) ägarinna och det går bra att jag hyr honom för en ridlektion i veckan av Milka! :D Hon ska ha 10 euro för det och jag antar att Milka vill ha ungefär samma summa. :) Tänk hur mycket man sparar...! Jag är sååå glaad! :D Tack Milka!! Samtidigt är det lite scary... Har ju inte ridit på länge - tänk om jag gör bort mig totaalt!!?? :O

Nya UGGs :)

På fredagen köpte jag "fusk-UGGs" från Andiamo. :) De är supersköna och varma, har beige/brunfärgade med rätt långt skaft. Bottnet är dock rätt platt - aphala! Får vara lite försiktig, haha. ;)Förminskad bild från: www.kurtgeigeruggs.com

Ny header! KOMMENTERA?

Äntligen! Sådärja. Nu har lilla jag varit duktig och fixat en ny header till fotobloggen (även om det inte blir så mycket foton nu när D40:an är på lagning... Buhuu!), åtminstone en tillfällig. :) Blev väl hyfsat nöjd åtminstone.

Kommentera? =)

www.1x.com

www.1x.com är en UNDERBAR hemsida! ;O Kolla in fotografierna! 1x.com är typ .. en samlingsplats för fotografer och deras portfolier, om man kan säga så. Och en portfolio kan man bara ha om ens bilder är SJUKT BRA tagna! De kontrollerar, godkänner/nekar varje bild specifikt.

Kolla in bilderna... Kärleeek!

WORLD CUP IMORGON!

Snacka om nervöst... Imorgon deltar jag i Word Cupen 2008 - Young Lions, fäktning. Kadettklassen... Inte min klass egentligen, tävlar i flickor under 15 annars. :D

Är skiiitnervöös!
Men förra året var jag 22:a, mycket bra resultat alltså. 7:de bästa finländare, av hela 19 stycken. Det låter kanske inte såå bra, men tro mig - it is. Av 45 deltagare. Vinnaren förra året var Avital Marinuk från Israel, tvåa kom Catharina Kock från Finland och på delad tredje plats kom Julia Beljajeva från Estland och Eketerina Davidzon från Israel hon med. :)

Får väl hoppas det går ännu bättre i år! Den här tävlingssäsongen har ju verkligen gått bra för mig i klassen flickor under 15 år, min ranking av alla som tävlar i klassen är just nu 7:de av 24+ stycken tävlande. Målet är ju att bli bäst...


ÖNSKA MIG LYCKA TILL, NÅGON? (L)

Julklappslista

Tre hårda klappar
- Långzoom objektiv (55-200 mm ex.)
- Macro objektiv (90 mm ex.)
- Verktygslåda till mina svärd (fäktningen)

Tre mjuka klappar
- Någon cardigan
- Nattlinne, sockar o. dylikt
- Ny fäktningsdräkt med 800 NW (jacka & byxor)

Tre viktiga klappar
- Hälsa och välmående
- Lycka
- Framgång inom fäktning (muhaha...)


Jag utmanar alla som läser den! :)
Ni får gärna länka min blogg också... (A)

Kamerakunnig? Check here!

Nu du, kamerakunniga människa därute i Internets universum. HJÄLP MIG!
Idag har min Nikon D40:a blivit förd för reparation. Fokusen slutade fungera. Men den ska på lagning och garantin täcker det hela - får den om ett par veckor... Mitt problem: Jag lämnade batteriet i! Gör det någonting...? Får jag tillbaka det sen ens...? Minneskortet plockade jag ur - det var fullt med hopptävlingsbilder haha. De skulle de nog inte gjort någonting med. :) Men frågan är; vad händer med mitt kamerabatteri? Slängs det i någon låda och förblir där? Eller får jag tillbaka det...? *orolig* :O

Förrästen så blåser det jävligt mycket här hos oss nu ikväll! Och katten får spader och rejsar runt som om han vore någon liten kattunge som precis lärt sig ta kurvorna raka istället för snäva...! Haha. Hoppas han inte bryter benen av si bara, han är ändå ("bara") 11 år gammal. Nu ligger han här bakom min datastol på min matta i mitt rum och ... ja, vilar? :)

Hur har din kväll varit då? Tell me! :)

Nu är den på lagning...

Min snälla pappa tog idag med sig min älskade D40:a till fotoaffären varifrån jag köpte den i somras. De skickar den på reparation och jag får den om ett par veckor hade de sagt där. Fokusen var felet - precis som jag befarat. Men; no big deal - garantin täcker skadan hade de sagt. :)

Frågan om julklappar och julklappstips, julklappsannonser m.m. m.m. finns ju och lurar bakom precis vartenda hörn! Hjälp. Och tänk att julen är SÅ nära! Det känns inte alls så... Inte för mig i alla fall... Kanske för vi inte fått en flinga snö här i södra Finland ännu...? Snö, KOM IGEN SNÖ! Snöa...! :)

Jag har åtminstone föreslagit för mamma och pappa att jag inte behöver många julklappar. Bara två, i princip. Hihi! :) Jag vill ha ett långzoom objektiv till kameran och ett macro objektiv till den! De tillsammans kostar ju en hel förmögenhet... Men man kan ju alltid hoppas!! Långzoom objektivet har jag en chans att få - macro objektivet är jag däremot liite osäker på... Men vi får se. Har i alla fall föreslagit för mormor, farmor & farfar, gudmor och farbror, gudfar och kusin/gudmor plus moster och hennes man att istället för något crap ge pengarna till mamma och pappa så de kan köpa macro objektivet... :D *hålla tummarna*

Har varit hemma idag - och igår. Sån jäkla magont. *hata* Men vad gör man när man är född till tjej... *mummel* I alla fall. Har klarat dagen med ett par tjocka sockar, pyjamasklädsel och min vän Panadol! :) Imorgon åker jag nog till skolan. Har no idea om läxorna - msn:en strejkar och har inga pengar på mobilen... Great, men ja.

Min digikamera...

Måste leta efter min lilla digikamera, en Samsung Digimax D73 tror jag modellen var... Har inte fotat med den på sjukt länge! Senast hade vi med den på Nordiska Mästerskapen (fäktning) i Tallinn med mamma, nu i år... Men eftersom att min systemkamera [ Nikon D40 ] vägrar fungera så vill jag ha nåt att fota med... /Beroende/. :)

Satte förrästen på mitt röda skynke (heter det så? Tyg?...) till soffan i mitt rum igår, det blev riktigt mysigt. Nu ska bara min limegröna hylla upp ännu så jag får alla pokaler/medaljer m.m. dit sen... :) Städade bokhyllan lite igår också, najs najs och hade mattan ute och vädras lite på balkongen igårkväll i mörknet (får man ens göra det? LOL!)... ;)

Ska nog dammsuga idag och fortsätta på bokhyllan... Borde förrästen köpa något tyg att sätta under sängbottnet så skulle det se lite vackrare ut underifrån när man sitter i soffan (edit: jag har en hög dubbelsäng med soffa, soffbord och "soffpuff" under...) liksom. Men hurudant? Hm... Dom hade någon rea på tyg i Jysk, kanske ska kika där! :)

Märker ni att jag använder :)-smleys mycket nu? Jag är på bra humör! :D

BTW: Jag kanske borde göra en ny bannerbild till bloggen? :O En lite vintrigare...

Ronja (L) Hemtex

Hemtex... Hemtex... Heeeemteeex!
Jag älskar Hemtex, det är nästan så jag vill köpa hela butiken när jag stiger in dit. Jag kan gå typ tusen varv och efter varje varv hitta till och till saker att köpa med mig hem...! Tupu jobbar förrästen där, haha. Jag älskar den butiken. Det bästa är att den för ett tag sen flyttat ut hit till våran lilla stad. Tjoho! Hämta bara hit häst- och ryttarutrustningsbutiken Hööks och klädbutiken H&M så blir jag very very klaaad, jaaa. :)

Fick 30 euro av pappa nyss, bra bra. Tackar. :) Nu har jag redan igår spanat in apsnygga ljusstakar och eventuella gardiner till mitt rum, och kanske jag ska köpa en krans till ytterdörren (ja... Städar man inte så värst mycket - då måste man väl ändå göra nåågot för hemmet! Haha...) eller sådär. :)

Batterier!! Det måste jag komma ihåg att köpa. Och minst en till härlig ljusstake från Hong Kong som jag köpte igår. Japps. I love it! Fy bubblan er om ni inte har såna mer!! Då blir Ronja aaarg. :)

Tja, what more? Jannicas namnsdagspresent är redan inhandlad igår med mamma, så den är check. Men Jysk hade något erbjudande att man får dynvar + påslakan för endast 5 euro, det måste man ju nappa!! Limegrönt också, älskar't. :)

PANIC! :'(

HJÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄLP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Min kamera har kanske gått sönder! :'(
Den vägrar fokusera mer - batteriet är laddat, minneskortet är i och det spelar ingen roll vilket fotoläge jag har i! Den fokuserar inte ens på autoinställningen ..!!

Ska nog lämna in den för kontroll/lagning genast på måndagen... Saknar min kamera redan nu!

Men idag har jag varit och handlat. Lite julgrejjer och annat med. Köpte b.la. två "piggstjärnor" att ha i vardagsrumsfönstret, de lyser i blått. En uuuunderbaar "ljusstake" för ett värmeljus - en genomskinlig "kopp" och kristallblommor, pärlor och kristallbollar runt (lite liknande faktiskt som Elin (Nevnarien ..) har, kolla hennes blogg...).

Köpte bara en ... funderar skarpt på att åka dit imorgon och köpa en till (minst!), haha (från Hongkong, tänk er...)! Mamma köpte en ny julkappa till köksfönstret med renar från Hemtex, lovley. Sen köpte jag nåt från Jysk också.  :)

Köpte också en hjärteljusstake från Hemtex också. :)

Jannica, grattis på namnsdagen!
Pappa, grattis på namnsdagen i förskott (imorgon)!

Nyaste Indiana Jones-filmen!


INDIANA JONES AND THE KINGDOM OF THE CRYSTAL SKULL

Lite farsdagen till ära (egentligen hade jag tänkt att vi skulle kollat nyaste James Bond på bio men...) så åkte vi och hyrde nyaste Indiana Jones filmen, "The Kingdom Of The Crystal Skull" som jag hört mycket gott om.

Till den köpte vi en påse lösgodisar, en chipspåse och riktigt riktigt traditionell blandsaft (ointressant informaton med whatever...)! Har dessutom varit hos farmor & farfar och firat farsdag idag.

Köpte ett "bastuset" och en stooor handduk åt farfar och en mörkröd kragskjorta plus en grå/grön slips till pappa! Riktigt fina blev de, haha. Inga träningar för min del ikväll... Även om det är W-Cup (World Cup i fäktning!!) om två veckor... :D

Heja Obama!

"- The road ahead will be long. Is climbing the steep. We may not reach there in a year or even a term. But America, I have never been more hopeful than I am in the night that we will get there. I promise you that we, as a people, will reach all the way."

När Barack Obama sade dessa ord fick jag en speciell känsla. Jag kan inte förklara .. det var bara så .. vackert? Tycker det var så fint när folket ropade någonting i stil med "Yes we will!" eller så! Hihi. Jag tror verkligen på Obama och hans sätt. Hoppas verkligen han styr USA bra! Heja Obama.


Hejade du också på Obama? (:

TEMA: Summer greenOBS! Jag har med mening tyvärr tryckt ihop bilden då den var för bred för bloggen (menad för min fotohemsida). Ber om ursäkt, det är därför den ser lite skev ut...

Jag älskar färger. Och jag älskar sommaren (bara det inte går över 29 grader varmt! Then it's to hot for me...). Dessutom är mogna krusbär i skillnad från dessa omogna goda. Jag gillar färgen grönt också (jag lovar! Ask them who knows me better...) ju!

Så vad förklarar egentligen mig mer än denna somriga bild? Kanske hästar och fäktning, men. Skärpan hade visserligen kunnat ligga på de omogna krusbären istället på löven, men man lär så länge man lever! Right dude? (;

Provläsning...

Här sitter man då och håller på att läsa ihjäl sig (har ni hört på maken förut?)... Har religionsprov imorgon direkt på morgonen. En massa religioner, evangelisk lutherska, katolska, anglikanska, protestantiska, ortodoxa och pressbyteranska eller vad det nu hette... Do I need to explain more?... Plus en massa andra läxor, yeey...

För att ruska liv i bloggen lägger jag in en somrig bild jag tog på älsklingen när han gick på bete i somras (yes, I know det står Ronja Prinz på bilden då det är mitt gamla fotonamn). Och nej, inte världens bästa kvalla heller. Tagen med full zoom och inte mycket "det här skaa bli en bra bild i tanke på att den ska ut på Internet"-syfte heller utan mer en .. "jag vill föreviga min älskling på bete"-bild. Så det så!

Borde förrästen uppdatera informationen om mig till vänster... Tränar ju nu fyra gånger i veckan och min fotohemsidas adress är http://www.ronjalarsson.com/ nu för tiden (dock ej i fuktion än, under konstruktion!).

TEMA: Livsviktigt vatten

Piller med mascara-effekt?

Jag läste precis detta på MSN Livsstil:

"Piller kan ersätta mascara

Mörkare, tjockare och längre. Det är effekten en vanlig mascara ger dina fransar. Nu finns det antagligen snart ett piller med samma funktion.

Vid en studie med syfte att bota ögonsjukdomen glaukom, upptäckte forskarna på Miami University en märklig bieffekt: ögonfransarna hos de behandlade patienterna växte märkbart och blev mörkare och tjockare på kuppen.

Det är än så länge oklart hur effekten uppnås, men resultatet var så uppenbart att bolaget bakom medicinen nu ansökt om att få använda samma behandling i kosmetiskt syfte.

Källa: Female First
SalongK.se erew"

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Vad säger du om detta? Om sådana piller nu skulle börja säljas och verkligen fungera, skulle du köpa dem?
Jag tvivlar nog att jag skulle det...

Mamma Mia-filmen & Alice!

Home at last. Har tillbringat hela dagen med Jannica. Först var jag och kollade när hon tränade taekwando (stavning, haha? :P) och sen åkte vi till dem. Fotade lite, har dock inte laddat upp bilderna än. Efter att vi tröttnat på att chatta med varann på msn i två olika rum kollade vi på Mamma Mia-filmen! Och OJ! Jävlar vilken bra film säger jag. SE DEN!

Bloggar med Firefox så kopiera/klistra in-funktionen fungerar inte... Men om du klickar HÄR så kan du se en poster av filmen! :)

Dessutom sitter jag och lyssnar på Idol-Alices version av ABBA-låten "Lay All Your Love On Me" om och om igen som en galning! Klicka HÄR så kommer du till You Tube-klippet med Alice och hennes framförande av låten i Globen. Ett av Alices bästa framföranden tycker jag! HELT KLART! Må Alice vinna hela Idol !

Drip drop drip drop ..Äntligen lite update! Ber om ursäkt, min blogglust är lite på sne för tillfället. Men jag kan berätta att tävlingarna gick bra, min hemsida är på G och adressen www.ronjalarsson.com fungerar redan (dock hamnar man till en finsk "under konstruktion"-startsida än sålänge). Halloween igår, vi fixade lite stämning på hushållsläran igår, haha (eller hur tjejer? ;D). Allhelgonadag idag. Emmas födelsedag igår, grattis. Vad mer ..? Suckar över att alla affärer är stängda idag ..

Ska läsa till prov, måste med m & p till gravgården och vill till stallet men inte ensam .. Lovade typ Sarah att vi skulle ut och fota eller nåt idag, får se hur det blir med den saken. Har fixat en ny vattenstämpel igår dessutom - personligen gillar jag den. Enkel och stilren, copyrighttecken bakom, mina initsialer på och hemsidans webadress underst med smått. Blev den bra?