» Ny bakrund

Nu är jag här igen. Har inte bloggat på ett par dagar, har varit så mycket annat. Men jag var i stan med S igår och sen gick vi hem till henne, vi hade otroligt roligt hemma hos henne. Puss på dig gumman! Vi köpte en födelsedagspresent åt varandra, lite i efterskott men ändå (hon fyllde år den 7.3 och jag den 22.3 men ändå). Ett halsband, ett silverhjärta. Nu har båda två ett likadant.

Har kollat på film igår, kollade på The Notebook som J tipsade mig om, taack gumman! Den var VERKLIGEN sevärd, se den människor! Ni kommer inte ångra er. Ska troligen kolla på She's the Man (tack för tipset S!) eller Guldkompassen idag/ikväll. Ska fråga om mellersta kusinen J.L skulle vilja komma upp. Vi ska åtminstone ut med henne, C och J-M på kvällen. Måste nog läsa till fysikprovet idag också, ush .. Gjorde matematikprovet igår.

Har förrästen bytit till en lilaaktig bakrund åt bloggen, tycks? Me like! Skulle ha åkt till stallet (ridskolan) och ridit idag, men alla grupper var fulla, blä. Ridläraren S.A skulle dock ringa/sms:a mig om någon lämnade återbud. S sa att det kommit en ny häst till ridskolan, Prixa hette den visst, eller nåt. En valack typ. Har suttit och lekt med Photofiltre hela morgonen, jippie ..

♥  ronja

» A Cindirella Story

Var hos S idag efter skolan, vi såg A Cindirella Story-filmen hos henne. Den var väl okej, fast om man sett Askungen innan det (som liten, eller nåt) så kunde man ju smått ana vad som skulle hända i filmen redan innan liksom. Men så är det ju.

Fick en åtta i finskaprovet, fick ut det idag. Ush fy, måste bättra inför bästa prov för i förra provet fick jag ju nio minus liksom. Blä, men det kan väl inte alltid gå som man vill antar jag ..

Har snackat lite med J idag, vi har inte snackat på år och dagar! Kolla in hennes blogg förrästen, den är bra! Hihi, hon tyckte min blogg var "fett fin", tack tjejen!

♥  ronja

» Kakbakning

Snart är det fest i huset! Mellersta kusinen J och gudmor C är redan här och hjälper till att göra det sista på kakorna och J hjälper mig städa och bädda osv (haha, hon är besatt av städning ..) nu. Har vakat halva natten typ, katten höll på och skrek och gormade som någon jävla besatt, blä.

De första gästerna borde komma till klockan 14:00 ungefär (dvs släkt), och vännerna osv kommer klockan 16:00 ungefär, och åker klockan 20:00 typ. Nice!

Kakorna blev riktigt riktigt fina, tusen tack C du är värdens bästa! Puss på dej.

♥  ronja

» Miss secret agent 2

Kommer på TV3 just nu! Uppföljare till ettan eller nåt typ. Väldigt bra, håller på och spelar in den eftersom att jag verkligen vill komma i säng nu. Är så otroligt trött, har seriöst antagligen gått mer än fem kilometer idag, S kunde ju inte ta sig till stallet, så. Tre hästar, nästan hela tiden. Jag lovar, jag satt ner max en halvtimme! Men det var kul. Förutom att jag var vrålhungrig hela dagen, glömde pengarna hemma så jag kunde inte köpa någonting att äta ifrån buffén, även om det typ ändå bara sålde godis osv där så .. Glömde kameran hemma dessutom, gaaah ..

Som sagt kom gudmor C (J's mamma) och mellerstakusinen J till oss nu på kvällen, de åkte kring klockan 21 eller nåt. C hjälpte mig att fixa de två kakorna tills imorgon, nu återstår bara att lägga på grädde osv liksom. Tack C! Jag och J städade lite (haha, she likes it, not me ..) och så låg vi i min dubbelsäng (hög, har soffa osv under den) och maskade oss, läste serietidningar och sådär. Really fun.

P (morbror) sms:ade mig ikväll förrästen, de kan inte komma till festen imorgon. Blä, tråkigt. A-L (yngsta kusinen) är hos sin mamma osv liksom (P och A-L's mamma är skilda). Men de lovade ändå komma någon annan gång, yey.

♥  ronja

» J.S fick titeln!

Då var titeln utsedd, det var mycket nära mellan J.S och J.D, men då Parbara (J.D's sto) sprang förbi sista hindret i banan, så vann J.S med A.A's h'st Vesan Vihu. J.S blev utsedd till Master Rider 2008, grattis! Det var R själv (stallägarinnan) som delade ut rosetten och titeln.

Är helt slutkörd, S hade inte skjuts till stallet (hon skulle sköta Rölli, J.S och E's häst) så jag skötte både Paavo och Rölli, dessutom lite Vihu ibland också, gaah.

Men nu kom C och J, ska dra.

♥  ronja

» Nattliv

Uff, äntligen hemma efter en lång dags fart och fläng! Kom nyss hem (klockan är 03:50 i Finland) från påskgudstjänsten i kyrkan som började redan klockan 22:00. Det var riktigt kul. Fick en massa påskägg osv och gratulationer på fjortis-dagen, ihQ.

Men nu måste jag verkligen sova! Ska upp senast klockan 10:15 imorgon då M hämtar mig klockan 11:20 och vi ska vara i stallet 11:30. Banbygget (hoppning) börjar 12:00 tror jag ..

♥  ronja

» Albedo "Paavo" och Milka T

Min älskling får sin 2a rosett, grattis! STRÄNG COPYRIGT, kopierig polisanmäls direkt!

paavo

♥  ronja

» Ali aff Arafat - Janica P

Här är vinnaren i samma klass som Paavo och M deltog i. Såå charmig ponny, hingst. Ali aff Arafat och Janica P. Copyright på bilden, kopiering polisanmäls direkt!

ali af arafat

♥  ronja

» Paavo blev 2a!

Kom hem för drygt en timme sedan. Dressyrtävlingarna gick verkligen bra för M och Paavo, också för J.S och Rölli. Paavo och M kom på andra plats (congratulations!) och J.S och Rölli vann hela tävlingen. Imorgon kommer M och hämtar mig klockan 11:20 och så åker vi iväg till hopptävlingarna. J.P och Ali af Arafat (ponny) vann hela den klassen M och Paavo deltog i (alla visste typ det i förhand redan, men i alla fall ..).

Snart får ni se några bilder!

♥  ronja

» Tävlingsdax!

Snart bär det av. S ringde mig nyss och sa att hon tror on hittat rätt, haha. Hon sa att det fanns en massa stora hagar till höger om henne och en schäfer och ett stort stall med metalldörrar. Jadå, S har hittat rätt. M och A kommer snart och hämtar mig, så jag ska dra på mig minichapsen osv nu. Hoppas Paavo är laddad nu, och att allting går vägen i dressyrpogrammet.

Kom nyss hem från gravgården med mamma och pappa plus N. Vi förde en påsklilja och två rosor från farmor & farfar plus ljus då. Mamma köpte dessutom världens finaste blomma till mig från blomsterhuset, små påskliljor i en glas-"burk" så man ser rötterna osv och små gula dekorationsstenar och påskägg. Såå fint! Fick en påse med påskägg av N och blommor, tack!

♥  ronja

» Vadå spamning haha ..?

Ännu en spamkväll på bloggen, haha. Men nu ska jag nog dra och förflytta mig in till drömmarnas land, och ladda mig inför imorgon och kommande natt plus min födelsedag! Ni får ha det så bra, natti natti!

Detta är dagens 13 inlägg, inte illa det. Vem orkar ens läsa? Antar att ingen ens läser min blogg ..

Förrästen, ska till gravgården och tända ljus till min systers (R.I.P Victoria, du skulle ha blivit 14 år precis som jag imorgon .. men så blev det inte ..) imorgon den 22 mars 2008. Jag saknar dig, älskade syster. Det finns alltid en bit inom mig som saknas, och som aldrig kan bli ersatt, någonsin. Det är hemskt att fylla år samma dag som det är ens egen systers dödsdag. Förstår ni hur tungt det är? Sorgsen pga det, glad pga sin egen födelsedag. Jaja, har jag orkat leva med de motstridigheterna i 14 år orkar jag kanske lite till, förhoppningsvis ..

♥  ronja

» Lillen - Ett tillsammans

Någon som hört den låten förut? Typ hip-hop/rap-låt. Så otroligt vackra ord. Har kopierat in orden här under, läs och tänk ut vilken information Lillen har gömt i texten, vilken text han vill du ska ta in i dig.


Lillen - Ett tillsammans

Fredags poesi från dagen ner till graven,
jag vill ha den enda dagen då barnen snor citaten
Har lärt mig av det men misstag kommer och går.
Beblandar mig med känslor, och jag vet vart jag står.
Men onda cirklar svävar under mina rosa moln,
skuggorna kommer å molnen blåser härifrån. (Shit)
Letar ständigt efter renat vatten, och bröd
Gnistan var tänd men har nu tappat all glöd (glöd)
Jag såg ett ljus (ljus), du sträckte en hand
tog mig upp på banan igen och fatta ett band
Ett stort tack (tack), det är så svårt att förklara
hur ens känslor flödar till dig, och jag vill bara
vara med dig dag in och dag ut ska vi bygga upp
vår kärlek för du betyder allt för mig i denna världsdel.
Du är en levande själ med kronan på värket.
Jag älskar dig och du bär hela min kärlek

Vad jag älskar dig, när du ser på mig
när vi två är en samma i det kalla
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
ett plus ett är två och vi är ett tillsammans
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
när vi två är en samma i det kalla
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
ett plus ett är två och vi är ett tillsammans.

Jag har inte nått emot om att skrika ut till alla
att våran kärlek är den glöd som aldrig vill kallna
Snubbar får snacka (yeah), snubbar får lacka (yeah)
För det är inte alla som får se en tår falla från min kind (kind)
men gumman det är du värd sanna mina ord
Jag vill bara vara den bästa du haft på denna jord
hålla hand när vi går där, viskas bland träden
att jag älskar dej, och jag vill kunna skryta för världen
att du är och förblir den enda för mig.
så som jag känner kan jag dö för dig så ..
se på mig, se mig lycklig med dig
För så som jag ser det är du lycklig med mig
Skapa minnen, berättar saker, lösa problem
ta vara på tiden (yeah) för slösa är fel
vinter promenader, sommar minnen ska vi skapa
så var med en stjärnklar himmel och det är vi bara.

Vad jag älskar dig, när du ser på mig
när vi två är en samma i det kalla
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
ett plus ett är två och vi är ett tillsammans
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
när vi två är en samma i det kalla
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
ett plus ett är två och vi är ett tillsammans.

Jag vill hålla om dig, ge dig en puss på din kind
för när jag ser dig så målar du upp hela min bild
av en grabb som ser en ljus framtid med goda mål
för livet med dig är nog det bästa jag får
vill tacka gud att du fick chansen att andas
med tanken om att du föralltid ska stanna
och även om det tar slut så bär du hela mitt hjärta
mitt hjärta tillhör bara dig, för du är livets bästa gåva
du blomstrar upp hela världen, gud måste va nöjd
ser ingen ändring än att allt ska bli en fröjd
med att spendera mitt liv med den kärlek du ger
och att vi båda ser att det bara blir mer
Gå genom eld, gå genom vatten för henne
för du är mitt liv och du är min själsfrände
av det goda vi har kanske giftemål nån gång
E + C = sant, jag älskar dig!

Vad jag älskar dig, när du ser på mig
när vi två är en samma i det kalla
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
ett plus ett är två och vi är ett tillsammans
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
när vi två är en samma i det kalla
Vad jag älskar dig, när du ser på mig
ett plus ett är två och vi är ett tillsammans.


♥  ronja

» Hjälp mig! Är uttråkad.

HJÄLP mig nu läsare! Länka någon (seriös) rolig sida där det finns bra spel eller vad som helst, modelldockor osv liksom, nåt crap bara.

Dör snart av uttråkighet! Även om jag snart ska och sova .. Hehe.

♥  ronja

» J kan inte följa med ..

Bajs bajs bajs skit skit skit alltså GAAH. Det visade sig precis att (mellersta kusinen) J inte kan sova över hos oss imorgon. Ååh, vi som hade planerat allt osv liksom, Gud så besvikna vi blev .. Om hon skulle ha sovit över så skulle hon ju självfallet också följt med till kyrkan på Påsknatten, men icke sa Nicke. Blää. Inget kul alls nu, ser inte alls fram emot att stå i kyrkan som enda "barn" (känner typ inga andra ungdomar/barn där ..) liksom bland alla vuxna, jippie .. Men ja, synd.

♥  ronja

» Sanja Demin dress

Kikade in lite snabbt på Nelly.se och hittade denna urcoola klänning! Sanja Demin Dress hette den typ. Jag gillar den mycket starkt, vad tycker DU? Lyckad eller misslyckad? Ligger under kategorin Mode, (skulle även kunnat ligga under Outfiter, kanske). Men jao.

nelly.se
Sanja Demin Dress
HISS ELLER DISS?

♥  ronja

» Esanna - Listen to your heart

Hittade en (okej, fler stycken men iaf ..) av Esanna's låtar på You Tube nyss. Så otroligt bra text, lyssna på den alltså. Åtminstone JAG känner igen mig i den, otroligt mycket. Den berör mig starkt varje gång jag hör den, skulle kunna lyssna på den om och om igen .. Gillar verkligen den, ta dig tid och lyssna i alla fall!♥  ronja

» Miss secret agent osv

Då var filmen sluttittad. Det var ju alltså Sandra Bullock som spelade FBI-agenten Gracie Hart. Miss secret agent tror jag filmen hette (eller?). Den är bra! Se den, om du inte sett den. Nu är J påväg hem, mamma skjutsar henne så hon inte ska behöva gå hem (klockan är 22:30 i Finland) mitt i natten nästan.

M sms:ade mig förrästen för ett tag sen, hon hämtar A 11:30 från stan och hämtar mig 11:35 hemifrån. Great, det betyder att jag stiger upp kring klockan 08:30 för att hinna göra mig i ordning, blogga lite (höhö, off corse!) och äta något smått (köper resten från kantinet sen, som antagligen (förhoppningsvis, haha) R, stallägarinnan sköter ..) innan då vi är hemma tidigast klockan 17 typ .. Sen kommer kusinen (mellersta), dvs J till oss och så firar vi påsk här hemma lite. DESSUTOM så fyller JAG 14 vårar imorgon, dvs den 22 (redan nämnt .. haha typ 1000 gånger eller?)! Gratta i förskott eller nåt?

Sen duschar jag efter att jag kommit ifrån stallet, byter kläder och gör mig i ordning för att åka iväg till kyrkan (ortodoxa) till klockan 22:00 då de börjar läsa Evangeliumen (stavning?). Sen är vi hemma typ .. ja kring klockan 04:00 ungefär? Och sen ska jag stiga upp klockan 08:30 igen. Fattar inte hur jag kan leva på måndagen med gäster och fest osv liksom, haha. S kommer typ till stallet klockan 11:00, förhoppningsvis så är J.S och E där redan då, antagligen. Och förhoppningsvis hittar S och hennes mamma eller pappa eller storasyster dit, haha.

Herregud, har inte ens loggat in på MSN en endaste gång ännu idag! Haha, måste vara ypperligt ovanligt för mig på de normala dagarna (okej okej, Långfredag idag men i alla fall ..) liksom. Ska nog ta och göra det nu .. Måste snacka med J och S åtminstone, hehe.

♥  ronja

» Hälsning från mellersta kusinen J

Du har en väldigt häftig blogg. Det måste ha tagit en massa tid att fixa i ordning allting, hihi. Du är bra på att inreda bloggar, när man sett dina föredetta osv också, ju. Pizzan var förrästen god, man tackar! Just nu sitter jag här framför datorn tillsammans med älskade kusinen och skriver detta. Och lyssnar på svensk hip-hop och rap från hennes iTunes bibliotek, woho.

Vi kom nyss upp ifrån bastun, världens bästa värmechock där nere, haha! Men nu ska vi kolla på film med Ronja, ha det bäst! Puss på er.

♥  ronjas mellersta kusin J

» Pynta påsk?

Har kommit på tanken att "pynta påsk" till bloggen, vet dock inte när jag ska hinna med det. Jyst nu rusar jag febrilt fram och tillbaka från mammas dator och till mitt rum för att göra i ordning allting. Tror förrästen mamma (eventuellt pappa också) och J kommer nu, ytterdörren där nere gick nu.

Fick precis ett meddelande av M, hon hämtar mig klockan 13:35 imorgon så åker vi till tävlingarna. Hon hämtar A från stan klockan 11:30 ungefär.  Nice nice.

Om ni tycker jag ska pynta på bloggen, HUR ska jag pynta i så fall? Byta bakrund typ? Fast det finns i och för sig gult i den jag har nu också, hihi .. Kom ihåg att jag inte har Photoshop, endast Photofiltre ju! Men nu måste jag dra, herrå!

♥  ronja

» Sibel - That is where I'll go

Nu vill jag höra DIN åsikt om Sibel's bidrag till Eurovisionen. Hiss eller diss, bra eller dålig? Själv tycker jag den är okej, den "fastnar" liksom .. Vet inte om detta är orginalvideon (om det ens finns någon sådan? ..) men tål den. Så otroligt vacker text, och vilken utstrålning tjejen har, hallå!♥  ronja

» Bastukväll på G!

Det var nästan släktträff hos mormor ju! Eller, nja men. Det var typ jag och mamma, min yngsta kusin, mormor, min morbror, hans nya fru och hennes son plus min äldsta kusin (som också är min gudmor btw) och K (som dock inte är släkt till oss, men våran .. ja? vän typ).

Fick 40 euro av min moster och hennes man plus av deras dotter, dvs H som också är min äldsta kusin & gudmor som sagt, till födelsedagspresent då de är i Lappland på måndagen då vi firar mig. Sen fick jag 10 euro av min morbror, men de kommer till oss på måndagen och fira min 14 års dag så jag kommer antagligen få någon present då också, och så fick jag 20 euro utav min mormor. Sen kommer jag få mer pengar av farmor & farfar också! Och antaglien av min mellersta kusin och hennes familj. Yeah.

Vi köpte en påskblomma till farmor och farfar från blomsterhuset på vägen hem ifrån mormor, jag valde. Riktigt fin tycker jag den var. Med en påskhäxa i mitten, hihi. De gillade den åtminstone (och insisterade att vi inte skulle ha behövt köpa en alls .. men) så det var lyckat.

Snart kommer J (mellersta kusinen alltså) hit, vi ska ha bastukväll, typ. Jag, mamma och J så bada bastu, och sen ska vi kolla på film tillsammans med J och eventuellt påskpynta lite osv liksom. Vi ska kolla på (minns inte filmens namn, gosh ..) filmen där agenten Gracie Hart ska vara med i en skönhetstävling (heter det så?) typ för tävlingens arrangörer (visar det sig, sedan) kommer att spränga en bomb eller nåt typ, och spräng-grejjen finns i kronan som vinnaren får. Jävla bra film, kan se den tusen gånger om!

♥  ronja

» Långfredagen

Jaha. Då har man precis kommit hem från stallet. S höll ju lektion för M och Paavo, det gick mycket bra. Sen tränade de lite på dressyrpogrammet tills imorgon. Efter det åkte de och kollade på Ulf Müller's (stavning?) lektion eller någon föreläsning, typ. Han är en tysk ridinstuktör eller nåt i den stilen .., typ.

Rengjorde hans voijlock av fårull förrästen, höll på att få något jävla nervsammanbrott emellanåt! Gaah, de jävla klimparna lossnar ju inte .. Men den blev åtminstone liite renare, och allt "löst hår" som fastnat på den lossnade ju åtminstone, det var ju bra. Sen före jag ut honom i hagen osv ..

Men nu ska jag äta något, är vrålhungrig! Har bara ätit en macka till frukost och T's kex i stallet, hihi. Förrästen, jag och mamma åker kanske till mormor senare ikväll, min yngsta kusin är kanske där så .. Och sen antar jag det är någon gudstjänst i kyrkan också då det är Långfredag ju.. Aaja, vi får se!

♥  ronja

» Uppdatering ..

Sådär nu försöker jag hinna med en uppdatering innan det bär iväg till stallet. Jag åker nu kl 08:00 med M, sen kommer som sagt S och håller lektion för M och Paavo. De åker och kollar på U.M's lektionstillfälle och jag blir kvar i stallet och fixar klart allt tills tävlingarna imorgon och i övermorgon. Får se om jag stöter på E och J i stallet, de kanske har någonting att förklara innan tävlingarna då jag och S ska sköta deras finnhästvalack Rölli. Men nu måste jag verkligen dra, hejdåå!

♥  ronja

» 11 inlägg idag! Plus detta, 12

Men oj alltså! Jag kallar det kul, men du får kalla det spammning på min egen blogg om du så vill, haha. Jisses, har skrivit 11 inlägg idag, och om man räknar med detta så blir det 12 för sjutton .. Herregud. Haha, jao. Men nu ska jag sova och läsa lite Kronblom-serier innan, hahaha. Puss på er!

♥  ronja

» Remember this!

Kollade igenom mitt häfte där jag brukar skriva ner vackra saker och sådär, sådana man kan läsa för att komma tillbaka till rälsen igen, ta sig i kragen. En sanning, något som verkligen betyder någonting också. Och då hittade jag denna, enormt vacker!

"För världen är du bara en människa, men för en människa kan du vara hela världen."

Älskar den sanningen, så rätt alltså. Det är precis så jag känner just nu tex .. Men så är det antar jag, kärleken kan väl aldrig gå som man vill. Men varför kärar man då ner sig i fel killar all the time? Gosh, frustrerande liksom!

Hm, .. i princip borde jag nog börja släpa iväg mig till sängs nu? Om man ska stiga upp innan 07:00 imorgon så man hinner göra sig iordning osv innan M (eventuellt S också ..) kommer och hämtar mig 08:00 sen .. Kanske ska ta och byta om osv och ligga och läsa gamla serietidningar i sängen ett tag innan jag börjar sussa? Kronblom-serierna rocks, höhö! Speciellt mest de som är de äldsta, skrivna och så av Elov (stavning?) Persson (men han är väl död redan .. eller nåt, för han skriver åtminstone inte Kronblom-serierna något mer typ), tror jag han hette haha.

♥  ronja

» Trafikolycka + blå hand

vägen hem från kyrkan så backade någon jävel till kärring på mamma och pappa när de satt i bilen (Mercedes Classic) liksom. Kofångaren spräcktes typ. Men aja, det är ju inte vi utan kärringen som betalar den nya kofångaren muhaha .. Och huvudsaken är ju att ingen fick sjukt och skadades förstås! 200 euro typ (2000 svenska kr). Sen föll pappa i trapporna också så han stukade typ handen illa eller nåt, den är helt blå .. Stackaren. Ingen bra dag precis ..!

♥  ronja

» Ny muspekare och fråga

Som ni kanske ser, så har jag fixat så du inte behöver sitta och glo på den gamla tråkiga vanliga vita musen. Så nu har ni fått ett kryss istället, om man nu kan kalla det så! Coolt va? Jag gillar det åtminstone. JUST DET, så länge jag kommer ihåg så kan jag ju säga att muspekaren inte fungerar med Mozilla som webbläsare .. Tyvärr.

Sen, till frågan. Kan man svara på kommentarer, och i så fall, HUR då? Vill supergärna ha svar på detta. Även om jag hållit på och bloggat rätt länge (i perioder, typ) och på olika sidor så har jag aldrig kunnat klura ut hur man svarar på kommentarer här på blogg.se .. Antagligen är det någonting extremt simpelt, haha .. Tell me, if you know!

♥  ronja

» 12 h tills det bär iväg ..

Sådär. Då har man precis kommit hem från stallet och tryckt i sig en smörgås och ett glas hallonsaft, och nu sitter man alltså (återigen ..) här och bloggar. Inlägget får lov att ligga under kategorin Ridning och hästar nu, det handlar ju ändå om stallgrejjer osv liksom ..

Såfort vi kommit till stallet tillsammans med M så börjar vi rykta och fixa klart hästen, sätter på bindlarna, benskydden bak, sadeln och tränset. Sen drar vi på honom hans orange fleecetäcke och så bär det av till manegen där M skulle rida.

Kollar på när M rider, det går riktigt fint! Till sist rider hon igenom dressyrpogrammet hon ska rida på dressyrtävlingen nu på lördagen den 22 mars. Samtidigt håller J lektion för hennes mamma som rider Ponks. Sen kommer T och rider Ginette. Senare (kring 20:00) rider J sin egen häst Chaplin innan hundarna kommer (agility, typ) till manegen 20:30.

Vi fixar klart hästen efter att M ridit, byter täcke och fixar hans melassvatten och hans gröt. E och J.S har kommit nu, så vi snackar lite med dem i kafferummet innan jag följer med J.S och fixar klart deras finnhäst Rölli åt J.S sen, efterom att jag och S ändå ska hjälpa till att sköta honom när J.S rider tre olika hästar i samma klasshopptävlingarna, nu på söndagen den 23.3, host .. Han rider typ A's finnhäst Vihu, deras egen finnhäst Rölli och M's (min sköthäst) Hannoveranare Paavo.

Sen red J.S, M och E plus jag fixade klart startlistorna osv tills tävlingarna. När J.S kom tillbaka tog jag hand om Rölli, fixade hans melassvatten, gröt och böt täcke osv och under tiden stack J.S, M och E iväg till manegen och borrade upp de nya dressyrbokstäverna tills lördagen. Det blev riktigt fint, om jag får säga det själv. Sen åkte vi kort och slätt hem.

Imorgon kommer S och håller lektion för M och Paavo kring 20:30 typ så jag och M åker till stallet redan 08:00. Efter det ska de och kolla på U.M's lektion eller nåt, så de åker iväg direkt efter och jag tar hand om hästen sen, tvättar tränset och sadeln plus borstar voijlocken osv tills tävlingarna. 12 timmar tills det bär iväg till stallet igen, oh yeah!

♥  ronja

» Stallet ..

Nu drar jag till stallet, pusshejs! Vi ska fixa startlistorna tills tävlingarna på veckoslutet tillsammans med M & E och så ska vi grejja upp dressyrbokstäverna i manegen tills lördagen. Inlägget får ligga under Ridning och hästar nudå ..

♥  ronja

» Mariah Carey - Thank God I found you

Tänkte jag skulle lägga in videon på denna låt. Lyssna på orden, hör ni! Otrooligt vacker. Enjoy! Den ligger i kategorin Musik nu.♥  ronja

» Svensk hip-hop och rap?

Är det någon annan än jag som lyssnar på svensk hip-hop typ? Ni vet, Esanna, Sofijah, Shorty, Milhouse, DJ Fegge, Fonky Fresh, Anton & Affe osv? Ni må säga vad ni vill, men svensk hip-hop äger, seriöst. Så jävla bra alltså! Speciellt när man hör sådana låtar som man verkligen känner igen sig i liksom.

Över hälften av alla låtar i mitt iTunes-bibliotek är svensk hip-hop och rap. Tänk hur jag ändrade mig när jag bytte skola, helt ofattbart. Allt ändrades. Klädstil, musikstil, synvinkel på olika saker osv .. Helt sjukt ju! Men så är det.

Inlägget får ligga under kategorin Musik, det passar dit tycker jag nog.

♥  ronja

» Klocka till bloggen!

Nu har jag suttit och klurat lite till med bloggens utseénde osv för att göra den lite mera personlig och intressant! Som ni ser, så finns det nu en klocka på vänster sida i menyn. En appelsin-klocka, haha. Så nu kan ni kolla på klockan samtidigt som ni är inne på bloggen, yeah.

♥  ronja

» Vårsolen tittar fram!

Äntligen! För första gången i vår satt vi faktiskt ute på rasten i skolan idag. Sköönt .., även om det blåste lite kyligt men i alla fall. På grund av blåsten så förflyttade jag och J oss sedan till inomhusutrymmen. Vi satt i korridoren på ett batteri med ryggen mot fönstret. Och plötsligt är ryggen brännhet liksom! Vår allas älskade SOL tittade nämligen fram!

Slapp dag idag, dessutom var S sjuk, hoppas det inte var jag som smittade ner henne hihi .. Krya på dig babe! Ringde dessutom till M såfort jag kom ut ur skolan kring 13:00, frågade om hon skulle till stallet. Självklart, var svaret. Dock var hon fortfarande på jobb men hon lovade ringa såfort hon är hemma. Så vi åker till stallet och hälsa på Paavo (min sköthäst, sju årig Hannoveranarvalack) kring klockan 15-16 typ.

Det blir fest på måndagen! Självaste jag blir ju fjortis (fyller 14 år) den 22 nu i mars! Men ingen stor fest alls, typ. På dagen kommer några släktingar och på kvällen kommer typ S-M, E, M, S.R, J och S. Ska bli super! TIPS på vad man kan göra/köpa för gott (ätbart) till festen (som inte kostar en miljon typ)?

Var i stan en stund idag. Träffade på farfar i mataffären så jag fick skjuts hem med honom och sen åkte vi hem till dem (de bor i samma höghus som vi, haha), great. Sen kom pappa över tillsammans med katten, och nu sitter jag här. Ingen toppendag, men den duger gott.

Bloggar kanske lite till efter att jag kommit hem ifrån stallet, håll ut! Även om jag antagligen inte ens har några läsare haha, men men. LÄSER NÅGON, förrästen? Kommentera & hojta till så jag vet att ni finns!  

♥  ronja

» Rubriken, ser ni?

Jag måste verkligen säga att jag är totalt kär i designadinblogg.se sidan! Vilken härlig sida! En massa credits till dig som orkar hålla den uppdaterad.

Som du (om du är uppmärksam) ser så har till och med morgonlata jag, orkat ändra lite till på bloggen! Nänligen bloginläggets namn, eller ja, .. rubriken. Innan fanns den till vänster, men tada! Nu finns det till höger. Woho, enjoy.

♥  ronja

» Kylig morgon ..

Såfort man tittar ut genom fönstret ser man att det håller på att bli vår. Men ändå inte. Men för sjutton, värför säger vädermänniskorna på TV då att det ska bli snöstorm den 22 och eventuellt den 23? Hallå, snöstorm? Dessutom har ju jag födelsedag den 22 och jag vill då inte ha någon snö då! Vad tror ni jag får för födelsedagspresenter då?

Det är -6 grader utomhus just nu, ush! Ruskigt. Jaja, man klarar sig nog med långärmad tunika, stuprörsjeans och jacka plus skor, haha.

Finns väl inte direkt så mycket att blogga om, halv åtta (finsk tid) på morgonen när man precis blivit uppdragen ur sängen tror jag bestämt .. Men nu ska jag gå och käka frukost, smörgås eller nåt sånt. Puss ..

♥  ronja

» Trixa med din blogg!

Okej okej, jag ger mig. Föregående inlägget var visst inte mitt sista inlägg för kvällen, fniss. Men till saken, alltså. Det jag ville upplysa er oupplysta (haha ..) om, var alltså en blogg där man hittar en massa trix och fix så man kan göra sin blogg ännu mera personlig och chick!

Klicka här så kommer du dit på momangen. & tusen tack till Lina som gav mig länken dit, tackar.

♥  ronja

» Åhlenshuset!

Hallå där! Innan ni går och lägger er, så kan ni ju ta en titt på detta. Jättekul att sitta och pyssla med som tidsfördriv, man kan inreda sin egen lägenhet liksom. It's fun, try it! Inlägget får ligga i Mode-kategorin, det blir väl okej, va?

Pusshejs nu, sista inlägget för idag, - lovar (ehehehe ..) typ.

♥  ronja

» Can you feel it?

Oj så gärna man vill dansa när man hör låten Hero av Charlotte Perelli, Eurovisionsbidraget! Om Sverige ska skicka någon och ha någon som helst liten chans (fast vinner tror jag ändå inte ni gör, sorry guys ..) att inte komma bland några av de sista, så för Guds skull skicka henne! Själv är man ju från Finland.

Jag har aldrig listat ut Finlands logik, tror de verkligen att vi finner med typ .. ehm, Kari Tapio (jag kan inte ens förstå vem som kan rösta på honom? Haha, typ såna i morfars och mormors ålder kanske ..)? Haha, tillåt mig att skratta mig dubbelvikt. Okej, Hanna Pakarinen var ju bra men, mja. Skicka typ Ari Koivunen eller Anna Abreu? HIM? Någon som redan är helst lite känd och inte bara inom Finland.

Lordi vann ju för ett tag sen. Visst var det förjävligt kul och sådär, men ja. Mer var det nog inte? Man har åtminstone inte hört så mycket om den efter det. Eller? Åtminstone inte jag .. Var de inte och gjorde turneér (stavning?) i USA eller nåt för ett tag sen, eller gör de det ännu? Höhö, jag vet inte.

Jaha jaha, tror nog jag ska ta och läsa engelskaläxan. Tio stycken oregelbundna verb är ju verkligen superkul .., plus en översättningsuppgift. Lockande? Haha, ush nej! Dessutom slutar skoldagen 13:00 imorgon! Skärtorsdag, ni vet. Puss på alla helgdagar, härligt! Vi börjar dessutom 09:00 med elevhandledning på shemat första timmen, vilket betyder att man kan sitta och halvsova den lektionen typ, hihi.

Kanske ska åka till stallet efter skolan imorgon, typ? Ska fråga om Milka ska dit .. Om jag får skjuts av henne dit och tillbaka, eller nåt. För varken mamma eller pappa är hemma då, blä.

Orkade inte släpa mig iväg till fäktningsträningarna idag, äsh. Jag vet att jag borde, men jag spydde på måndagen och har inte varit i skolan sen dess, så nej tack. Dessutom tycker jag verkligen att jag förtjänar att ta det lite soft såhär efter SM-tävlingarna. Blev ju ändå 20 och laget blev nionde. Grattis till mig och till oss.

Visste inte var jag skulle placera inlägget, musik eller vad? Så tja, det fick bli Allmänt nu .. Ha det bra, sov sött alla gullungar, puss på er.

♥  ronja

» Welcome to: ROYALGLAMOUR

Då var det gjort igen. En ny blogg är uppriggad på tapeten. Har dessutom (som ni ser) gjort den lite mer personlig. Någon banner finns det ju inte alls just nu. Den åtgärden är gjord för att, tja? Simpelt, jag gillade den inte.

Kommer blogga om det mesta; mina intressen (fäktning, ridning, fotografering, musik och sång), skola, katten här hemma, kändisar & skvaller, sköthästen, mina outfiter och så kommer jag ev. lägga in "dagens musik". Får se hur det blir med det, men. Även om jag har världens intressantaste och mest speciellaste liv, så gillar jag att blogga.

Ingen tvingar dig till att läsa mig blogg, right? Men jag blir superglad om du gör det i vilket fall som helst!
Förrästen, om någon har lust så får man gärna hjälpa mig med en banner till bloggen, då jag verkligen suger på sånt crap, hihi.

Och,  det viktigaste!
KOMMENTERA mina inlägg! Kom med synpunkter, önskemål om vad DU skulle vilja läsa om, allt för att förbättra bloggen och göra den mer intressant!

♥  ronja