En till favorit ..Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + 18-55 mm (KIT-objektivet)

Jag är skitnöjd med den här bilden! I just love it. KIT-objektivet har ju 30 cm som närmaste men lite zoom fixar allt hihi. Satt verkligen länge där ute i skogsgläntan för att få till bilden, rätt ljus för rätt färger osv osv .. Det tar ett tag innan man börjar förstå sig på allt när man gör det helmanuellt hehe.

Första fotorundan med D40:an!Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40 + 18-55 mm

En bild ifrån en av min första fotorunda med nya D40:an! Tror nog det blev dagens mest lyckade. Körde med helmanuellt, i början blev bilderna bara knas men i slutet blev de bättre och bättre (det är ju så det ska vara också, tihi), och här har ni en av mina absoluta favoriter! Ge f-n i att kopiera.

Den är min nu!

Nu är Nikon D40:an min, helt min fullständiga egen. Yess. Kom precis in från första fotorundan, 142 stycken bilder blev det. Jösses. Aij laav diss kameraa ;o))

Snart .. Snart ..

Nu ska jag och pappa strax åka ner till stan och hämta MIN NIKON D40 liksom! :'''DDDD Jag får använda den innan jag skrapat ihop alla 400 euro, på det villkoret att jag samlar ihop dem också. Yey me! Annars tar han den, hahah.

Kommentera

Hörni! Jag kommer börja lägga upp mycket mer bilder i bloggen framöver men nya kameran sen, och kommer skapa en kateogori till "Livet i bilder". Jag blir superglad över all konstruktiv & positiv (ja också negativ kritik kanske) jag lyckas få genom att lägga in bilderna i bloggen! Smaken är som baken - delad och alla har rätt till att tycka om eller inte tycka om en bild förstås. Ser ni några fel så får ni gärna säga till (i bilderna) och ser ni något man kunde gjort bättre - hojta till för sjutton gubbar! Haha.

Svar till Cissi

Jag kör manuellt med den, man blir så mycket gladare när man lyckas sen och verkligen fått jobba sig fram till resultatet! :o)

Go Spain!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Fatta Spanien rockar fett! 1-0 Spanien mot Tyskland.

Där ser du!Kolla vad som dyker upp först om man letar på ordet "ROYALGLAMOUR" via Google sökmotoren? Tihi, precis! Lilla jag är det ju och min finfina blogg! Jippie.

Ännu en .. den sista.Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Använd kamera: Samsung Digimax D73

Sista bilden för ikväll. Ja just det! Guldmatchen spelas ju ikväll - fotboll. Vem tror ni vinner? Spanien eller Tyskland? Jag är lite tveksam vem jag håller för, jag tror nog Spanien jao! Vem hejar du på? Spanien eller Tyskland?

En till bild ..Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Använd kamera: Samsung Digimax D73

Den kameran kan faktiskt fokusera - bara man har tålamod och verkligen vill ha en bra och lyckad bild! Och ja, på bilden var min tanke att framhäva "håren" i blomman, egentligen inte själva blomman. Det är en Vallmo - tror jag? Rätta mig ifall jag har fel. Denna bjuder jag på, men ge f-n i att kopiera!

En av de sista rundorna ..Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Använd kamera: Samsung Digimax D73

Ikväll var jag ute och gick i naturen med min käre gamla kompaktkamera. Imorgon ska min Nikon D40 hämtas från fotobutiken - dock får jag ju den inte innan jag har alla 400 euro ihop skrapade *mutter* .. Jag tog en massa bilder men jag blev sådär super'B nöjd med väldigt få - denna ovan är en av dem. Älskar fokusen och skarpheten och att man ser spindelnätet! Men lite surig över kornigheten vid den mörkare bakrunden, men sånt får man ta ..

Snart ska jag jobba lite, var hos farmor & farfar och städade lite idag och sådär, gav farmor hennes ögondroppar osv .. Trevligt trevligt. Lite snabb update bara, har bråttom som bara den! Paavo blev masserade igår förrästen, Milka sms:ade. Superkul hos Ia igår! Hon kommer hit på onsdagen.

Åker bort

Idag åker jag till Ia lite längre upp i landet. Imorgon åker vi ner hit. Igår var jag hos Saara-Maija. På måndagen ska vi ner till Hanna på födelsedagskaffe. Träningar på tisdag och torsdag. Resten ska jag försöka hinna till stallet. Kanske ridning på lördag. Kaijas begravning på lördag. Packa på söndag. Åka till Asinsaari på måndag morgon. Tävlingar på lördag och söndag - tre klasser - sen hem från Asinsaari på söndag. Under veckan i Asinsaari kommer jag inte att ha tillgång till någon dator alls dessutom.

Snacka om fullspäckat. Förstår ni att det blir lite knappt med tid för bloggen .. ?

Skulle, kan & har

FEM SKULLE

1. Skulle du vilja vara längre? Nej
2. Skulle du vilja väga mer? Nej
3. Skulle du bli arg om din pojkvän gjorde slut om du har/hade någon? Ja
4. Skulle du vilja ha sex med en kändis? Nej
5. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej


ÅTTA KAN

1. Kan du röra på öronen? Nej
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja
4. Kan dina föräldrar lita på dig? Ja
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Ja
6. Kan du va på en fest utan att dricka? Ja
7. Kan dina vänner lita på dig? Ja
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? Nej


ELVA HAR

1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Ja
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja
3. Har du syskon? Ja
4. Har dina föräldrar ljugit för dig? Säkert
5. Har du varit full den här månaden? Nej
6. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Ja
7. Har du borstat tänderna den senast timmen? Nej
8. Har du kysst någon som är fyra år äldre? Nej
9. Har du haft sex med någon som är fyra år äldre? Nej
10. Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre? Nej
11. Har du funderat på hur det skulle vara att testa droger? Nej

Ber om ursäkt

Jag är ledsen, uppdateringarna har veerkligen inte alls varit något att ropa hej för! Ush, fy på mig! Hela veckan (förra, och denna lilla början) har varit helt fullspäckad, så mycket dåligt har hänt och en del bra också .. Sarah fick din Nikon D40 redan, hennes pappa hade köpt den från Helsingfors eller nåt. Ringde till affären där jag beställt mig, och lasten hade inte kommit ännu men den är påväg - den kan komma när som helst. Har fått massa bilder till FWH från Luisa, tusen tack. Sitter här och lyssnar på Brolle JR, he is good, yeah!

Var och städade hos farmor och farfar idag, förtjänade 12 euro (120 kr) på det. Inte mycket i loppet av 400 euro (4000 kr) men det hjälper gott en bit på vägen.  Är väl uppe i en 180 euro (1800 kr) redan nu .. Haha, inte mycket men inom loppet av en och en halv vecka, jag är ganska nöjd - faktiskt. Har precis dushat också, skönt. Just det, sen tvättade jag fönster idag och förtjänade 5 euro (50 kr) hehe ..

Imorgon kommer Milka hem från Bulgarien, yey. Najs.

Tävling hos Eva!

Även jag älskar ju självklart Evas supersöta lilla små cupcakes! Hon är verkligen duktig, det är hon. Och när man han chansen att vinna supersöta cupcakeformar från henne kan man ju inte låta bli att delta i tävlingen! Så sjukt söta är de ju! Man får ju hoppas att lite av hennes kreativitet fastnat från hennes fingrar och överförs till mina - om jag nu vinner dem. Ifall även du vill delta (pst, hallå! Vem vill inte?!) kommer du direkt till tävlingsinlägget genom att simpelt bara klicka, här. Lycka till allihopa (inklusive mig själv, tihi).

Brolle Jr - Last nightHan är ju bara för bra! Detta är visserligen inte en av hans bästa låtar, tog bara någon snabbt men jao. Sveriges egen Elvis, norrlänning är han ju. Ful är han ju inte heller, tihi .. Lyckliga Elin haha.

Muse - Our time is running out

feat. säraH

Haha, Sarah har varit här och lärt mig Photoshop höhö. Egentligen skulle vi ut och bara snacka men så började det åska och blixtra, så vi knallade raskt hem till mig fär att undvika att bli blöta (räddfisar som vi är så vågade vi inte ens avända ett paraply, ahahah liksom!). Haha. Sen var vi gungat också hahahahah.

Var i stallet idag, Jesse åkte på tävlingarna med Rölli så jag hade Paavo heeelt för mig själv haha. Fixade gröten först, sen ryktade jag, sprayade på flugsprayen, kratsade hovarna, redde ut hans man och svans osv och sen ut i skogen och promenera och beta med älsklingen. Sen lade jag till det sista i gröten och gav honom den. Förde ut hans dagshö och då jag Jyrki precis honom hans dagshavre så under tiden gjorde jag nytta och städade hans hage från bajs, haha. Sen tog jag ut honom tillbaka, mockade hans box och hämtade ut 10 liter vatten åt honom. Sen åkte jag heem.

R.I.P Kaija

Idag kom sorgebeskedet från Maiju. Martti hade ringt, - Kaija (morfars kusin) hade dött på morgonen. Hon hade kokat gröt och mitt i allt bara fallit till golvet. Martti hade gått dit och då hade hon "andats lätt". När ambulansen var där, var Kaija redan död... Livet är för jävulskt! Kaija hade precis fyllt 70! Inte ens gammal .. Det kan ha varit hjätat, eller huvudet .. De vet inte säkert ännu, men i alla fall .. hemskt.

Kom nyss hem från mormor, jag, pappa och mamma har varit och förmedlat sorgebeskedet för henne .. Helt chockad. Var det verkligen såhär det skulle gå? Kaija var alltid rätt för Marttis skull, att han skulle dö .. Var det verkligen såhär det skulle gå? Jag kan inte fatta det .. Kaija - död ..

Martti hade bara sagt "Huomenna nousee uusi päivä .." (på svenska: "Imorgon stiger en ny dag") rätt lugnt. Han är fortfarande helt chockad, stackaren. Han inser nog inte ännu vad som ens hänt ..

R.I.P Kaija - vi saknar dig!

Jävla skit

Jag mår så jävla skit just nu. För min egen skull och för det S går igenom. Ses 09:30 imorgon S, allt för dig.

Mental ålder

Min mentala ålder;

[x] Vet hur man kokar kaffe
[ ] Tvättar kläder själv
[x] Kan laga mat själv
[ ] Tycker att politik är spännande
[/] Mina föräldrar och morföräldrar är intressantare än mina vänner
Total: 2½

[x] Går i skolan alla veckodagar (måndag till fredag)
[/] Har en penna med mig överallt
[x] Har aldrig fått kvarsittning
[x] Har sett talkshows
[x] Vet vad nonchalant betyder utan att slå upp det
[ ] Dricker kaffe/té minst en gång i veckan (Chaaaai Teeee!)
Total: 4½

[x] Vet hur man startar en diskmaskin
[x] Kan räkna till tio på ett annat språk
[x] När jag säger att jag ska göra något, så gör jag det
[x] Föräräldrarna litar på mig
[x] Kan klippa gräset
[x] Kan få vuxna att skratta utan att säga något dumt
[/] Kommer ihåg att vattna blommorna
[x] Pluggar när jag borde
[x] Lyssnar och tar till mig på lektioner
[x] Kommer ihåg att mata djuren
Total: 5½

[x] Kan stava till skicklighet utan att slå upp det
[/] Kan städa upp efter mig själv
[ ] Det första jag gör när jag vaknar är att dricka en cola light
[x] kan gå till affären utan att köpa något jag inte behöver
[x] Förstår skämt första gången jag hör dom
[x] Kan skriva snabbt på tangentbordet
Total: 4½

[x] Har kommit på att vädret ändras varje timme
[x] Har kommit på att man måste vara 20 för att få ett jobb och tas på allvar
[x] Kan läsa ut en bok
Total: 3

MIN MENTALA ÅLDER:  20 år - Haha jag är 14 IRL!

Finurlig liten skrutt detdär

Haha, min katt är allt rolig! Han ligger rak lång mellan mitt tangentbord (eller .. mitt och mitt - mammas rättare sagt) och datarutan och ser värsta deppig ut, samtidigt som han spinner och nästan sover hahaha. Min sötnos! SÖTARE och BÄSTARE katt finns banne mig inte!

Bara för att jag gillar den


Så lägger jag in bilden på den igen, höhö. MIN BLIVANDE KAMERA! En Nikon D40 KIT. Sug på det du. Jag kommer äga dej i fotografi, belive me! För jag är steencoool. Fatta nu, du. Jag vet att du vet det, innerst inne i din själ. Haha asså jag är flummig tackvare Samanta - ursäkta GRODIS .. Haha.

P.S: När Samanta eller ja Mrs. GRODIS läser sitt namn (vilket ju då är, GRODIS, såklart) så tror hon liksom 24/7 att jag skriver att hon är GODIS. Haha, so sweet! GRODIS hördu, följ med på svenskan och lär dig stava hahaha (jag är ond, GRODIS). Flugsländor ÄR mycket klokare, acceptera!

Godmorgon du morgonpigg!

Jag är så ivrig att få ihop pengarna så jag sitter uppe redan nu! 05:34. Haha, nej inte riktigt - men jag kan inte sova. Gick och la mig ungefär klockan 1 men sen hade jag värsta magkrampen (seriöst, det gjorde svinont!!) och mådde pyton vilket resulterade till att jag låg och ajade mig i sängen till .. ja ungefär klockan 2 innan det lättade.

Jag nästan hoppar omkring här hemma, i väntan på min Nikon D40 KIT ju! Jag säger typ 10 meningar per timme om bara MIN NIKON D40 KIT liksom, haha! Men jag måste ju förtjäna pengarna först .. pengarna först ser ni. Ingenting fås på avbetalning, haha. Ska man ha någonting i min familj så ska man allt arbeta för det! That's it liksom, that's the way it goes here liksom. Acceptera det eller få ingenting. Även om underbart snälla papps (taaaaack!!!) betalar hela kameran liksom, så ska jag ändå själv "betala" den med arbete liksom. Haha, ni fattar, kanske.

Och Samanta om du läser detta. Fatta. Jag är steeeencoool! Han når aaaaldriig min nivå liksom - he's burned. Fatta. Du når den kaaanske, ifall du lever till 385 åring och spökar omkring här lika länge till. , eventuellt! HAHAHA (ingen annan än jag och Samanta (ursäkta, tillrättavisning: Mrs. GRODIS) fattar detta liksom - don't even try to, lönlöst). Vi får fortsätta flumma idag och allt det där blabblet hörru! Har saknat dig sjukt mycket babe, fatta. <3 (Känn dig hedrad! .. eller nåt, för jag skriver aldrig <3 eller nåt typ!) Pusspåårej. P.S: Som sagt, ni når inte min nivå. HAHA.

61 € today!

Hähä, idag har jag samlat in 61 euro till min Nikon D40 KIT som ska köpas (redan reserverad som sagt)! I'm happy happy happy happy ..

Jag ska få en Nikon D40 KIT !!

Jaaa, jag är obeskrivligt glad just nu! Jag ska få en Nikon D40 KIT systemkamera! Eller få och få .. jag får jobba ihop pengarna alldeles själv men pappa köper den i förväg liksom, för de hade nåt erbjudande som man får kameran + 18-55 mm obejektiv, blixt och en massa annat tillbehör för bara 399,90 euro! Alla tillbehöver plus kamera skulle annars kosta över 800 euro sammanlagt! Leveranstiden är mellan 1 dag och 1 vecka sade de. Jag ska gå och köpa den själv (inte pappa, hähä) då den är reserverad på mitt namn. Men jag får inte den innan alla pengar är ihopskrapade ..
Men det är skit som ger sig!

Någon som innehavar en Nikon D40 KIT förrästen? Plus och minus med kameran? Vad kan man förvänta sig? Är objektivet bra? Tar den bra rörelsebilder, är fokusen bra? Kan ni visa några bilder?

Paavos matrecept

Fick Paavos matrecept av Milka idag och det är rätt enkelt:

Melassgröten efter ridning (ej Elektrolyt om ej jättesvettig!):

2 dl pellava (ljusgrön låda)
1 l melass (papperspåse)
  + hett vatten till vattengränsen Milka ritat åt Jesse

LÅT JÄSA ½-1½ h, tillägg sedan:

1 mått MSM (glasburk)
7 ml vitamin (gul plastflaska)
2 dl minoral (vit plastburk)

Melassvatten:

1 dl sirap (blå plastkanna)
  + spruta hett vatten med tryck så det lossnar från bottnet ungefär lite under hälften, sen kallt - låt stå en stund

Besök

Nu marssar jag över till farmor & farfar har jag bestämt. De bor i samma hus, annan trappa snett nedanför våran bostad till höger haha. Vi bor i höghus. Ha det bra, hejdå!

Svar till Jessica

Ja du får gärna fortsätta tipsa mig, det uppskattas! Tack, en liten lyckospark lär behövas hehe.

Haha, syns det?

Ser ni att jag är uttråkad? Surfar omkring bland bloggar och deltar i tävlingar plus tipsar er om dem, tihi. Men nu ska jag dra mig till dushen, det sista jag vill är att vara ofresh jösses! Efter dushen ska jag ut och springa, och sen dusha igen. Haha bra jag är. Mitt hår är värsta fett så jag måste dusha innan, man vågar ju inte gå ut annars. Haha ..

Vinn örhängen!

Jag är med och tävlar hos Mamma . Jessica om ett par örhängen. Tävlingen är sponsrad av dinasmycken.com. Var med och tävla du också!

Vinn läppglans!


Jag är med och tävlar om att vinna läppglans hos Eruonna!

Vinn praktisk väska!


Jag tävlar om att vinna denna praktiska BAGGU-väska hos Palles perfekta Pärlor.

Vinn 2 armband!


Jag är med och tävlar om dessa armband hos Miss0.

Vinn 2 blomsterpinnar!


Klicka här för att komma till tävlingsinlägget hos Isabel.

Vinn parfym!

Dåren har en jättebra tävling där man kan vinna en parfym från Guerlain! Det enda man behöver göra för att vara med i tävlingen är att tipsa om den i sin blogg. Enkelt va? Var med du också. Tävlingen avslutas torsdag den 19:e!

Vinn hemligt paket!

Jag deltar i Lillith's tävling där man kan vinna ett hemligt paket!

Vinn klänning!


Nu kan ni vinna den sjukt populära klänningen från Glitzy.se på Glitzy.blogg.se!

The Italian man who went to MaltaSnacka om humor film någon har gjort, stickgubben från Italien åker till Malta, bor i miljontals hotell och åker till slut hem till Italien igen då ingen förstår honom. Haha!

I'm still listening

Jag sitter fortfarande här (okej, jag sov emellanåt hehe) och lyssnar på Duffy's låt "Warwick Avenue" som jag lade in i detta inlägg. Orginalmusikvideon är väldigt känslosam om man lyssnar på orden samtidigt som man ser henne sitta där i taxin (bilen?) när hon till slut börjar gråta. Det ser så äkta ut - det kanske är det? Vad vet jag.

Duscha?

Jag tror jag ska ställa mig under duschen nu! Känns som att jag behöver få bort allt resedamm från bussresan hemåt och allt det där. Men jag tror jag dushar på morgonen imorgon, orkar inte duscha mer ikväll ..

Jojjo min vän

Jag försöker få henne att ladda en låt till mig nu, höhö. Dessutom har hon varit på Strömman och fotat gudomliga hästbilder som hon gör mig avundsjuk med! Grr hörru!

Do this!

GÖR TESTET ANNARS FÅR DU OTUR I 22 DAGAR!


KÄNSLOLIV
[x] Du har gråtit för att du är kär i nån du inte kunnat få
[x] Du är kär nu
[x] Du har sårat nån så de börjat gråta
[x] Nån har sårat dig så du börjat gråta
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över ett år
[ ] Du har haft ett förhållande som varade över två år


ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smygit ut utan lov.
[ ] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[ ] Jag har struntat i ett prov.


DÅLIGA TIDER
[ ] Jag har druckit alkohol.
[ ] Jag dricker mig berusad minst än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har tagit mediciner mot depression.
[/] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[ ] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.
[x] Jag har somnat gråtande.


DÖDEN
[ ] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[x] Någon nära till mig har begått självmord.


MATERIALISM
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[/] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[ ] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något jag köpt på E-bay.
[x] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[x] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[ ] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[/] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
[/] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[/] Jag svär ofta.
[/] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[ ] Jag betalade för min rington
[/] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, röd eller blå. 
[ ] Jag skulle kunna ha pyjamas på mig till skolan.
[ ] Jag vet hur man skjuter.
[x] Jag är kär i kärleken.
[/] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[/] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[x] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[/] Jag spelar dataspel och/eller tv-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[x] Jag är bra på att minnas namn.
[/] Jag har ingen aning om vad jag vill göra resten av mitt liv


HÄLSA
[ ] Jag föddes med en sjukdom.
[ ] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[ ] Jag har brutit ett ben i kroppen.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.  
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[x] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[x] Jag har haft/har astma.


RESANDE
[x] Jag har kört/åkt mer än 300km på en dag.
[ ] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland
[ ] Jag har varit i Kina.
[ ] Jag har varit i Japan.
[ ] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.
[ ] Jag har varit i Asien.
[ ] Jag har varit i mer än 10 länder


EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[ ] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har medverkat i en teater.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard. 


UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 170cm.
[/] Jag tycker att jag är ful
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[ ] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[ ] Jag har glasögon/linser.
[/] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har en piercing.
[ ] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[ ] Jag har fräknar


FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[ ] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[x] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.


SKOLA/JOBB
[x] Jag studerar.
[ ] Jag jobbar.
[ ] Jag har somnat i skolan/jobbet
[x] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats. 
[ ] Jag har fått sparken.  


Övrigt
[x] Jag börjar fortfarande gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt. 
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[x] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[x] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

Vinn shampoo!


Jag är med och tävlar om att vinna detta shampoo hos Lily!

28-30.06 2008!!

28-30.06 2008 kommer definitivt bli det bästa veckoslutet liksom. På lördagen åker jag till Ia, sover över där och på söndagen kommer Ia hit till mig och sover över tills måndagen. Ska bli skitkul, jag och Ia har inte setts på flera år! Bara snackat via mobiltelefon och msn liksom. Måste lägga undan pengar inför detta veckoslut efter midsommar. Juupe (hennes pappa, värsta humor haha!) meddelade redan "Tere tulemast!" till mig, haha. Man tackar.

Den 28.06 2008 har Saara-Maija födelsedag förrästen ..

Duffy - Warwick AvenueÄlskar denna låt som Duffy sjunger! Så vacker, enligt mig. Kunde inte lägga in orginal musikvideon men här har ni en version med text samtidigt så kan man sjunga med som jag, tihi!

SpindelFotad med min mobil i Lintula.

Lite avundsjuk

Pratar med Lisa nu, hon är i Spanien. Gud så lyxigt alltså! Jag önskar jag också någon dag fick åta utomlands lite längre .. Peppe kommer ju snart hem från Houtskär, de är där en vecka efter midsommaren ännu. I miss you girl! Pratar med Ida också - skönt att höra att du har det bra. Saknar dig med tjejen. Haha, jag saknar alla ffs!

HomecomingKayne West ft. Chris Martin - Homecoming
Jag gillar denna låten, även om den inte är superny liksom. Haha, får sådan sommarkänsla av den! Milka spelar den typ alltid på sin bilradio. Tänk er att åka med fönstren nervevade påväg till stallet i shorts och T-shirt, enkla svala skor och solglasögon på näsan när det är +27 grader utomhus och solen gassar! Det är gött det.

Hoppas hon fattade vad jag menade

Haha, jag sms:ade nyss Milka och frågade ifall hon kunde göra ett "mat-blandnings-recept" åt mig då hon och Toni åker till Bulgarien den 16.06 -08 i en vecka, och då ansvarar jag för Paavo (Saga och Jesse rider dock honom). På söndagen 22.06 -08 har han en ledig dag och då ska jag promenera en skogslänk tillsammans med honom och fodra honom.

Milka sms:ade nyss tillbaka att hon redan hade gjort ett åt mig, haha. Tackar! Hon ville väl försäkra sig om att inte jag dödar hennes häst med fel mat, haha. Nej, jag skämtade ..

8 kommentarer idag

Idag har 8 supersnälla personer kommenterat i min blogg! Ni är jättesnälla, tack allihopa! Jag hoppas på fler innan midnatt, hihi.

Nya kläder igen

Då var man hemkommen från lilla stan man har här. Köpte en svart normal topp från JC och en mer öppen topp med stor V-hals från JC den också, sen en ljusblå/vit randig lös T-shirt från VeroModa, två par småa vita sockar från Seppälä plus ett par skor från Seppälä.

Lägger in bilderna på mina nya kläder lite senare.

Svar till Bella & Celine

Tack så mycket, det var en hel del knåpande med koder och grejjs även om den ser relativt lätt ut. Så det värmer!

Ändrad träningstid

Joonatan ringde mig nyss och uppdaterade mig lite. Sommarträningarna är varje tisdag och torsdag från klockan 18:00 och framåt. Okey, då vet man det. Tack så mycket! Sen snackade vi lite allmänt sket också, haha.

Dagsrytm = 0

Min dagsrytm är total noll nu liksom. Snackade nyss med Gaia, de kommer till Asinsaari med Juhan, Georg-Marten, Mike och Anu! Yessss. Jag vill till stan nu. Funderar på att ifall jag sticker ner till stan nu så kan jag åka hem med mamma som slutar jobbet 18:00 idag. Det skulle funka. Vill dock inte stöta på Jannica och Olivia i stan .. Men ja.

Och en på Bimbo ..

.. för att det inte ska bli orättvist så slänger jag in en bild på min egna gullepjutt, Bimbo. 10 årig Norsk Skogskattshane, kastrerad innekatt. Världens goaste! Också tagen med min mobiltelefon idag.

Bilder på Pörri!

Jag lovade slänga in lite bilder på en av Lintulas katter, den Norska Skogskatten Pörri - Moder Warwaras katt. Så här kommer då två bilder på superfluffiga Pörri, tagna med min mobiltelefon - full zoom.

Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!

         

Superman örhängen!På vägen hem från Lintula och Valamo stannade vi och åt vid Teboil, Tähtihovi i Heinola. Vi hade en dryga timma på oss att äta och sådär där, och eftersom jag enbart åt en semla, en toscakaka och drack lite Pepsi Max så hann jag springa runt i lite småbutiker med detsamma! Dessa Superman-örhängen köpte jag från en liten smyckesaffär för endast 12 euro (dvs 120 kr)! Jag är nöjd med mitt kap.

Ny kategori tillagd!

Lade till en ny kategori nyss, "Debatt och åsikter" döpte jag den till. Var det ett bra val eller inte?

Svar till Sanna

.. Tack det samma! Hm, egentligen inget megastort och speciellt men lite pengaslösande ska det nog bli!

Fildelning

Vad anser ni om olaglig fildelning?

Tycker ni att det är okey att ladda ner lite nu och då, bara man inte sitter och laddar ner 24/7? Är det okej att ta emot olagligt nerladdade pogram/filer/filmer från vänner och bekanta via Internet eller till exempel msn? Tycker du det är okej att låna en bränd CD eller en bränd DVD från en kompis? Hur tänker du angående detta?

Fyra redan nu

Även om fyra kommentarer redan idag inte alls är mycket när man räknar de stora bloggerskornas, så är jag ändå mycket nöjd. Från att ha gått från inte-alls-läst-blogg till relativt-mycket-läst-blogg inom bara loppet av månader, så är jag nästan stolt över mig själv och ROYALGLAMOUR!

Svar till Chris & Cassie ..

.. angående detta inlägg om VeroModa.

Cassie: Haha ja, det är tur! De har ju åtminstone en del av det som säljs här också. Ha en bra dag!

Chris: Jo jag är precis av samma åsikt som ni två. Ja, detsamma!

Ida Maria - Oh my GodCool tjej som det finns stora förhoppningar på. Född i Norge, bosatt i Sverige om jag minns rätt. Hennes låt "When It Comes To You" var ju med i en Peugeot reklam, så den är kanske mest känd. Sen spelas en del av hennes låtar i "Grey's Anatomy" också. Jag gillar denna låt bäst.

Jag trivs för mig själv ..

.. även om jag är mycket social och älskar människor! Förstå mig inte fel. Men jag trivs ganska bra i stan utan extra påhäng och sällskap - faktiskt. Åtminstone när det gäller att shoppa kläder och sånt stuff. Men att äta ute ensam är ju inte precis kul. Då är det roligare med sällskap, tihi. Men det händer dock inte heller ofta, faktiskt. Jag pendlar mellan att ta cykeln ner emot stan eller att gå ner till stan. Det är ju inte alls långt dit heller, såå .. Men vi får se.

Hade tänkt mig köpa något snyggt nytt linne. Nya jeans får jag ju inte för den pengen. Har förrästen bilder från Lintula som jag tog med mobilen (riktigt bra bilder - om jag får säga det själv). Stötte på en av klostrets tre katter - Pörri. Norsk Skogskatt den med, en riktig turistkatt haha!

Jag gissade det ..

Jaha. Då vart vi tillbaka vid samma punkt - återigen. Jannica lovar och lovar men sen gör hon någonting annat. Det känns ju inte precis så kul? Hon skulle komma och simma tillsammans med mig och sen ner till stan, men vips så ska hon vara med Olivia istället. Ja, små smällar får man väl ta. Jag borde ha vant mig redan egentligen. För såhär går det vääldigt ofta för mig och henne. Men that's it.

Får pengarna av mamma efter klockan 13:00 förrästen, sen bär det av emot stan och slösa hihi. Tips på vad jag ska köpa? Någon som vet vars de säljer snygga & billiga skor med klack? Andiamo förstås, men hittade inga som jag gillade direkt .. Klick? Snyggt och inte snyggt - det varierar. Men snyggt är dyrt. Men så är det. Lär dig flicka lilla.

Någon som har lust att joina mig i stan? Call me buddie.

Veromoda - hemsida?

När jag som tidsfördriv bläddrade runt på alla VeroModa hemsidor, så hittade jag inte en enda finsk! Varför? Jag menar, det finns en svensk, VeroModa.se men ingen VeroModa.fi? Borde det inte göras en sådan? Det vore superbra tycker åtminstone jag!

Vad tycker du?

Tävlar om armband

Jag deltar i Accessoarens tävling där man kan vinna ett vackert armband!

Jag vill slösa!

Jag är på pengaslös-humör idag. Jag vill shoppa, slösa pengar! Tyvärr har jag inga sådana pengar just nu, om jag inte får utav mamma haha. Har typ bara 7 euro (70 kr) och det kommer man ju inte långt med .. Men om det stämmer att de säljer fejk Crocs på torget för 5 euro (50 kr) så cyklar jag definitivt dit!

Jag vill köpa nya skor. Och beställa "Bli brun utan sol"-kräm från H&M. Även om krämen är billig (den kostade typ 3 eller 4 euro ungefär) så kommer frakten göra det dyrare. Nästan billigare om man åker in till Helsingfors (typ Itäkeskus eller något annat varucenter eller vad man nu kallar't) själv och köper därifrån ..

Sista för idag

En kort och snabb liten update innan jag hasar mig till köket och tar mina mediciner och sen kryper opp i säng. Milka sms:ade mig nyss med "Sov gott", lite skumt haha för hon brukar aldrig göra det .. Men jag antar hon läste mitt senaste sms först nu, och sedan bara svarade sov gott på det, haha.

Sov gott folket!
(Klockan är 23:36 i Finland)

Svar till Palaga ..

Jag svarar på finska då hon är finsk.

Palaga: Kyllä, olen hyvin iloinen että pääsin sinne kolmeksi päiväksi! Toivon että sinäkin joskus pääsisit sinne pidenpääkinaikaa!

Robinhood

Kollar på Robinhood-filmen nu. Någon gammal version, dock smått uttråkande .. Jannica for nyss hem, Cindy var och hämtade henne. Ska till torget och köpa fejk Crocs imorgon, för 5 euro (50 kr) typ. Najs. Jag och Jannica cyklar dit.

Svar till Natalie B ..

.. tack för tipset! Dock har jag ingen TV tillgänglig just nu (pappa kollar på film, haha) och ingen tidning som intresserar i närheten - ingen bok heller. Men jag och Jannica (kusin) kollade nyss på H&M's kläder och stuffs.

Dagens ..

Dagens frukost: Ingen frukost idag

Dagens lunch: Laxsoppa, grönsakspiråg och saft - ris och frukt till efterrätt
Dagens middag: Semla och en toskakaka, 0.5 l Pepsi Max
Dagens låt: Roxette - Listen to your heart

Dagens dusch: Ingen än

Dagens frisyr: Frisyr ála vinden

Dagens smink: Mascara

Dagens planer: Nu? Soova ..

Dagens vill ha: Money.

Dagens saknad: Lintula

Dagens drog: Nada

Dagens tråkigaste:Åka från Lintula och 7 timmars bussfärd!

Dagens måste: Bussresan hemåt

Dagens dricka: Klostersaft

Dagens mat: Skinksemla

Dagens sjuka: Reseillamående

Dagens kärlek: Home sweet home

Dagens mående: Normalt

Dagens besökare ..

.. är 5 styck'na! Kom igen, bättre kan ni!!

Tråkigt?

Jag sitter här helt slut och uttråkad. Lyssnar med ett öra på Jannicas och pappas prat om Arne (min riktiga farfar, död - RIP) och någon fotbollsmatch som kommer från TV:n. Nu pratar de om när min mamma och pappa gifte sig, haha, och träffades första gången. LOL eller nåt i den stilen, typ.

Vad gör du när du är uttråkad?

Prateliprat

Jannica och pappa sitter och pratar om Arne, min riktiga farfar. Han dog när min pappa var 12 år gammal .. Jannica frågar en massa om honom och sa nyss att farmor och hon hade snackat om hur han var osvosv när hon var hos dem på dagen, nu när pappa och hon sitter och pratar låter han smått besvärad .. Jannica frågar sjukt mycket frågor om och om igen osv .. Men ja, barn är barn.

Small update

Liten update här mellan inläggen, Jannica är fortfarande här hos oss, Cindy (min gudmor - Jannicas mamma) jobbar som hemvårdare och har kvällstur idag, så. Eller hon skulle ha slutat 20:00 men det uppstod strul osv.

Igumenen Marina

Jag kom bara att tänka på en sak. Varje år jag varit i Lintula har Igumenen Marina stått vid portarna och väntat in oss, vinkat åt oss och välsignat oss. Likaså när vi åkt därifrån. Hon är en härlig människa, även om hon kan vara sträng också så är hon väldigt vänlig. Första gången jag fick välsignelsen av henne sköljde en våg av känslor över mig - jag kände verkligen att Gud var nära. Att jag hade människor omkring mig som verkligen brydde sig om mig, som bad för mig och alla andra och som verkligen uppskattade min hjälp för klostret och nunnorna. Orginalbild lånad från Palagan Puikkoilut.

I'm Lonley - ScooterJennifer skickade mig denna låt för typ super länge sedan, den är inte min favoritlåt eller någonting i den stilen, men bara för att få liite liv i bloggen efter några dagars tystnad så får ni lite partymusik att lyssna på! Själva musikvideon är verkligen ingen höjdare - enligt mig åtminstone .. Men ja, låten heter I'm lonley - Scooter.

Morgondagens planering ..

Imorgon ska jag sova ut ordentligt! Sitter här med ögonen i kors, nästan. Senare på dagen ska jag och Jannica till simhallen och simma med cykel. Najs. Sms:ade med Milka på eftermiddagen, Paavo var och tävlade (hoppning, 80 cm och 1 m) i Järvenpää på lördagen och det hade gått superbra! Han hade blivit 4 och 6! Två placeringar, good boy! Milka sa att underlaget (sand, antar jag) hade varit jättedåligt men att Paavo hade klarat det galant. Duktig kille. Jag är riktigt stolt! Bra ridet Jesse (jag antar det var Jesse - ingen annan brukar hoppa med Paavo så ..) säger jag och grattis till framgången haha.

Förrästen har jag skumt sjuka magmuskler för vi har skrattat så oootroooligt mycket tillsammans med Anne under veckoslutet, hahaha .. Jättekul har vi två haft åtminstone! Även om hon är 42 år och jag är 14 år, så funkar våran vänskap superbra. Jag förstår mig inte på människor som säger att ett barn/en ungdom inte kan vara kompis med en vuxen/en åldring/äldre person? Haha, ni är konstiga säger jag. Äldre människor är gulliga, någon sade en gång att de kunde adoptera en hihi (som skämt, förstås) men vuxna kan också vara trevliga!

Home sweet home!

Äntligen hemma efter en bussresa som räckte 7 timmar! Allting har gått superbra, jag är jättenöjd med resan till Lintula och som pricket på i:et så fick vi åka via Valamo (munkkloster) på vägen hem från Lintula! Superkul. Jag har jobbat under Moder Nektarias ledning i ljusfabriken tillsammans med Eeva-Liisa, Heli och Anne (haha, min för-säkerhets-skull-mamma haha). Sen har jag krupit omkring i örtlandet, och rensat lökbänkarna från ogräs. Plus städat stenrabatterna utanför minnessaksshopen. Igumenen Marina och Moder Nektaria kom ihåg mig från förra äret, yes. Jag fick en speciell present av Igumenen Marina - man känner ju sig lite speciell, tihi! Fick ett litet ikon med Jesus och Maria - som ingen annan fick.

Nu är man hemma igen, borta bra men hemma bäst .. Är sjukt trött, vaknade 05:00 på lördagen och gick och sova 23:30 ungefär .. Haha. Igår hade vi sovmorgon (som i detta fall kändes rent ut sagt himmelskt - då vi vaknade 05:00 på lördagen!) och fick vakna 08:00. Maten var otroligt god och det var jätteskönt att komma bort från all vardagsstress osv, ni fattar (och ni ironiska människor, nej jag ska inte bli nunna bara för att jag frivilligt hjälper till i Lintula nästan varje år för klostrerts förmån!).

Svar till Sarah & Becky

Sarah: Haha, detsamma! Men nu är jag hemma igen, lovar att ses inom nästa vecka - håll ut!

Becky: Haha, ja, det är en enkel och kul grej och tar inte alls länge att göra!

Nyduchad och ren flicka

Var nyss i duchen, så nu är man ren, fin och len haha. Morgondagens kläder finns på datastolen (jag står och skriver nu hähä) och även accesoarerna. Ska träffa Anni-Lotta och mormor i simhallen prick 09:00. Mamma kör mig som sagt. Sen är det mormor och kusintime tills de följer mig till bussen som går 15:00, haha, Snackar med Sarah, återigen. Men nu ska jag krypa upp till sängs, läsa lite (uhm, igår blev det en och en halvtimme .. låg som slukad och läste haha!) bok och sen sova. Sweet dreams!

KOMMENTERA FLITIGT UNDER HELGEN NU HÖRNI! :o))

Jämt tal!

30 besökare prick för idag just nu! Tack allihopa!!!

Ett vykort till er alla!

28 redan nu!

Kan säga att besöksrekordet stigit till 28 redan under denna korta tid, woho!

Läsare och ännu inte joinade, läs!

Nu ställer jag er en klurig fråga. VAD SAKNAR NI I MIN BLOGG? Är det något jag inte skriver om som ni vill läsa om? Vad är bra i min blogg? Vad är dåligt i den?

Snälla svara, jag frågar för att kunna göra dig nöjd!!

Svar till Lisa

Lisa frågade hur många det var i besöksrekordet:

24 besökare hittills, det är inte mycket för världen men för mig och bloggen är det nog det åtminstone och det stiger fortfarande hela tiden och jag är superdupernöjd. Det gick jättelång tid innan ROYALGLAMOUR fick några besökare alls, så hurray säger jag igen!

Yabadabadoo!

Lugnt imorgon och över helgen

Ja. Tror knappast jag hinner blogga på morgonen innan mamma kör mig till mormor och Anni-Lotta .. Så jag får väl säga farväl till bloggen och alla läsare (som inte kommenterar, grr hihi) för imorgon och över helgen. Så återkommer vi på söndags kväll eller lördags morgon. Hade tänkt designa ett vykort innan jag låter bloggen få vila lite - tror den börjar tröttas ut lite nu efter allt massa skrivande från igår och idag, haha. Eller vad tror ni?

Besöksrekord ikväll!

Återigen kan jag gladeligen meddela att bloggen haft besöksrekord ikväll! Hurray!

Familytrip

Resan till Lintula kommer ju inte riktigt att bli så som jag föreställt mig .. Som jag skrev innan, så meddelade pappa först idag - att mamma ska åka med till Lintula. Öh, mhm jodå. Smått överraskad blev man ju, men det får man ju ta. Hon springer omkring här i hushållet och ojar sig över vilka kläder hon ska ta med sig .. Hihi, ni skulle sett hennes min! Som ett litet barn. Det kan nog göra gott åt henne att få sätta sig ner vid ett färdigt dukat bord och lägga sig ner i en färdigbäddad säng om kvällarna tror jag .. Mamma min. Jag har åtminstone packar klart allting nu, och kattvakten är ordnad redan. Som vanligt; pålitliga farmor och farfar ställde upp. Mamma ska åka till veterinären imorgon och köpa mer av hans specialfoder, vi börjar trampa på sista visan med det ikväll - eller ja, det räcker nog över veckoslutet men i alla fall.

Pappa och jag åkte och käkade nu ikväll. Jag fick ett litet utbrott (öhm .. inga detaljer haha) här på kvällskvisten som ni nog inte vill veta mer om. Men ja, nu sitter har jag snackar med Sarah, najs.

Kloka ord

"Don't wait for tomorrow cause you will ner get today back."

Vinn en turkos/aqua bikini!

Jag är med och tävlar om en supersnygg bikini i färgen aqua/turkos hos BlondStar just nu! Men om du vill komma direkt till inlägget där även du kan vara med och tävla om bikinin, klicka här i så fall.

Du sa så

"Ingen vet."

Suprise suprise

Jaha. Pappa släppte bomben nyss. Han har ordnat det så att mamma åker med oss till Lintula nu. Åh, asså klart jag är glad för hennes skull, men .. Det har liksom alltid varit "jag och pappa" i Lintula .. Åh.

Vackert men sorgset

Don't stand beside my grave and weep,
For I'm not there, I do not sleep,
I am a thousand winds that blow,
I am the diamond's glint on snow,
I am the sunlight on ripened grain,
I am the gentle autumn's rain.

When you awaken in morning's hush,
I am the swift uplifting rush,
of quiet birds in circle flight,
I am soft stars that shine at night,
Don't stand beside my grave and cry,
I am not there. I did not die.

My new clothesJag vet inte varför kvalitén blir så dålig vid uppladdning ..

Örhängen - VeroModa
Blommig skjorta - VeroModa
Brun skjorta - VeroModa
Armbandsur - Lindex
Vit klänning - VeroModa
Hjärtehalsband - Lindex
Armband - Lindex
Beige jacka - Jim & Jill


(Dessa finns ej på bild:)

Vita strumpor med mörkblåa strumpor - Lindex
6-pack småsockar - Lindex
Shaving and toothbrush kit - Lindex
Maybelline Define-A-Lash mascara - Citymarket

Shoppat!

Jag som innan klagade om pengar och shoppning hos oss mindre rika har inget att klaga på just nu. Precis som om pappa min läst mina tankar, hih. Jag har shoppat en ny jacka från Jim & Jill, armband och armbandsur plus halsband och småsockor plus ett par småsockor och BH från Lindex, två skjortor (den ena sedd i "Huippumalli haussa" på Nelonen (finsk TV-kanal) i år, finska Top Model alltså) och en klänning från VeroModa plus mascaran jag snackade om tidigare från Citymarket. Jag är nöjd!

Lägger in bilder lite senare, ska bara modella med de nya kläderna för några bilder till er, hihi.

12 juni, outfit

Ja detta är då dagens verkliga outfit, inget speciellt egentligen. Solglasögonen syns inte på bilden men whatever.Ljusröd tröja - Handgjord, mormor
Brun/svart randiga leggins - Lindex
Grått pärlhalsband - H&M

Silverfärgade småskor - Anttila
Stora tonade solglasögon - Seppälä

Finish!

Äntligen klart! Dammet är torkat, golvet är damsugat, alla rena kläder invikta i skåpet, databordet är städat, smutskläderna förda till tvättrummet, soffdynorna är vädrade och sofföverkastet är utomhus och vädras just nu. Bokhyllan ser fortfarande förfärlig ut, men det är ett projekt jag tar i tu med liite senare ..

Bilderna nedan är slutresultatet. Jag är mycket medveten om att jag har ett väldigt litet rum med ingenting speciellt i, bara en soffa, TV, säng och dator ungefär .. Men ja, jag vistas ändå inte så mycket i rummet förutom uppe i sängen om nätterna och med rumpan på datastolen när jag sitter här, såå. Hähäh.

Blev rummet bra? Haha, ni skulle ha sett det innan .. Det såg ärligt talat ut som om någon hade varit och pillat med en bomb och sprängt den i mitt rum liksom, haha.

Svar till Anna

Anna:  Jag städade endast mitt rum :o))

Städa rummet = 50 euro

Oh yeah, min pappa är typ bäst. Jag städar rummet tre lördagar i rad och får 50 euro (500 kr)! Jag får den där 50 lappen redan idag, tack pappa! Men nu ska här städas, och sen bär det av emot lilla stan! Hejssvejs.

Haha

Syns det att jag är uttråkad, kanske?

Utmanad!

UTMANAD!

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Solglasögon
Hårborste
Mobiltelefon

Tre saker jag gör just nu:
Skriver
Ltssnar på musik (Ron Pope - A drop in the ocean)

Tänker

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
Leva livet till max
Hitta kärleken
Få en bra utbildning


Tre saker jag kan:
Blogga
Sjunga
Spendera pengar


Tre saker jag inte kan:
Hålla käft om jag stör mig på något väldigt mycket
Vara någonstans högt uppe och titta ner (höjdskräck, ni vet ..)
Hålla ordning på allt samtidigt

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
Musik
Folks åsikter
Din lärare om du vill komma någonstans i livet


Tre saker jag skulle vilja lära mig:
Flytande franska (behövs i fäktningen om man är domare)
Spela elgitarr utan att behöva kolla hur ackorden är
Tro på mig själv


Tre favoriträtter:
Thailändskt
Tacos
Mormors mat

Fyra frågor

1. Öppna skickade meddelanden på din mobil. (Har inga där - tömde den igår så jag tar inkorgen)
2. Bläddra igenom tills du räknat till 10 och skriv första meningen i sms:et.
3. Gör så på varje fråga.

Vad säger du alltid till din bästa kompis? 
Aja, här är det varmt vatten ungefär 17 grader. 

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss? 
Ok, tack jag meddelar strax när jag hämtar dig imorgon! 

Vad säger din mamma innan du går och lägger dej? 

Jag pratade nyss med Jesse så jag hämtar dig 08:30, ok?

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?

Yes yes, ses på morgonen!

Lindex modeKikade in på Lindex online shop nyss, och hittade denna bedårande oversize t-shirt! Tycker den är sjukt fin, skulle gärna köpa en själv. Tror nog jag gör det också - om den finns till salu här i Finland också (troligen). Klicka här så kommer du till Lindex Shop Online, och kan köpa den snygga t-shirten om du vill.

Bilden är från Lindex Shop Online.

Att glida omkring i

Just nu känner jag för att kombinera en av pappas turkos/svart randiga kragskjortor och leggins/strumpbyxor, kombinera det med ett halsband i lite längre form och mina silverfärgade småskor. Vad sägs om det? Ska nog testa - hoppas inte pappa blir arg, hihi. Jag tror nog inte det. Sen bara ruffsa om håret lite, spraya lite hårspray i det där bak och slå på någon lätt sminkning för dagen. Har tappat bort min mascara .. borde nog söka mig till stan för att köpa en ny. Hade den gröna "Define-A-Lash"-mascaran men duktiga jag tappade den. Har sökt så jävla mycket efter den så jag inte orkar leta mera. Hade tänkt köpa den pink/röda varianten av Define-A-Lash "serien" typ, den där "Volume" eller vad den nu hette ..

Någon med erfarenhet av den mascaran? Är den bra?

Jag orkar inte, inte idag

Haha. Mitt prat om städmani under kvällarna stämde nog, men städdag idag? Nej tack känner jag för just nu haha. Jag åker ju ändå till Lintula med pappa imorgon - mamma är ledig hela veckoslutet, så hon får städa istället. Jag städade faktiskt på tisdagen, såå .. Haha, jag känner mig snäll .. eller inte, men.

Dagens önskeoutfit

                                          

Detta är dagens önskeoutfit för min del. Kvalitén försämrades massor pga Blogg.se .. Jag förstår inte varför, förklara - tack? Men i alla fall. Har inte de pengar för att gå runt med allt det där idag, så man får bara njuta av att önska sig det .. Allting är från Nelly.se, som det dessutom står på bilden. Det är skitfult utklippt osvosv men jag orkar inte fixa det noggrannare idag - använde inte ens Photoshop utan gratispogrammet Photofiltre istället, i vilket urklippningssystemet inte är det mest avancerade.

It's all about money ..

Man vill ju handla så mycket, shoppa högar med kläder veckovis! Men sen stöter man ju emot problemet. Vi som inte är födda med silversked i mund som man säger, har inte alltid råd, helt enkelt. Ni med pengar här och där kanske skrattar, men ni kan ju försöka er på att jobba ihop era pengar själv, utan att få allting av era föräldrar, så ska vi se hur mycket ni skrattar efter det .. Det är jobbigt ibland, suget efter att verkligen vilja ha de där 500 lapparna för att kunna få den där speciella klänningen, skjortan, byxan eller vad som helst.

Jag sitter här med ett sådant sug just nu. Tyvärr förbrukade jag min 50 euro (500 kr) på middagspengar när farmor och farfar var här och åt. Så är det, livet är inte lätt. Men det finns ett uttryck min farmor brukar använda, som betyder ungefär att vi som inte är födda med silversked i munnen, uppskattar det lilla extra mycket mer när man en gång får det. Vilket jag nog tror stämmer mycket väl! Eller vad tror ni?

"Oj skulle de rika ändå veta hur de fattiga mår sig!"

No AirJag är kär i denna låt. Jordin Sparks ft. Chris Brown - No Air är det. Lyssna och njut! Deras röster passar ihop sjukt bra! Verkligen fint. I like it very much! Vad tycker du, hiss eller diss för låten? Självklart hiss för min del!

FÖRRÄSTEN:  Tusen tack till Hanna B som lärde mig hur man får underdelen i en YB-video till olika färger! Tack tack, det uppskattades mycket!

Nya James Bond filmen

Inspelningarna håller de ju på med just nu. Förra, Royale Casino (stavning?) var ju svinbra! På bilradion påväg till mormor idag lyssnade jag på Radio X3M (finlandssvensk radiokanal) där de nämnde att det skett en hel del olyckor på inspelningarna. Stunt har misslyckats, och han som spelar James Bond har bland annat fått tummen avskuren, eller någonting i den stilen. Ush ja! Hoppas filmen blir bra åtminstone. Jag tvivlar nog inte på det åtminstone. Hur är det med dig och JB-filmerna, hiss eller diss för JB och JB-filmerna??! Självklart hiss säger jag!

Men NU, NU ska jag sova. God natt allihopa! Sussa sött.

Dumma Internet!

Jag blir arg och sur! Mitt eget Internet slutade fungera nyss. Men vips! När jag förflyttar mig till mammas dator så funkar Internet ju totalt galant. Grr, dumma dator och Internet anslutning ..

Men nu ska jag nog dra mig till sängs. Klockan är 23:40 i Finland nu anyway. Städ- och träningsdag imorgon som sagt. Ska nog ut och springa och sådär, någonting måste man ju int göra då jag inte varit på träningarna på aplänge ..

Har faktiskt gått ner omkring 6 kg från förra året! Helt sjukt, men bra i och för sig. Jag har egentligen inte ens bantat - försök till att äta och dricka nyttigare (vilket jag lyckats med - jag är stolt!), ja men annars liksom. Jag är nöjd med min vikt nu, bara den håller sig såhär nu och framöver. Goodie!

Veterinärbesök

Mamma och pappa åkte till veterinären idag med Bimbo (katten, Norsk Skogskattshane, 10 år). Till den dijurerande (stavning?) i en annan stadsdel pga att vi trodde (haha - jag, och lite mamma och pappa) att han hade urin i urinblåsan som inte kom ut liksom, pga att han verkligen haft "stopp i röret" förut (numera lever han på specialfoder och vatten, stackaren!) pga urinsten.

Veterinärbesökets pris var väl lite saftigt, i och med att de inte "gjort något" åt honom ändå. 60 euro (600 svenska kronor) var det - men vad gör man inte för någon man älskar?!! Veterinären hade känt och klämt på hans urinblåsa, och lungt konstaterat att den var fullständigt tom. Inget urin i den (tack och lov, får man väl säga!) var det. Vi trodde detta pga att han gått omkring och jamat väldigt mycket och inte gått på lådan idag alls, endast kring klockan 07:00 på morgonen fastän han både druckit rejält och ätit normalt. Enligt veterinären kan det vi trodde var urin i urinblåsan (det vi trodde vi känt på, haha) vara en totalt ofarlig fettknöl.

Så nu är det konstaterat, haha. Vår lilla gullegris går omkring och jamar och för grymt med oljud. Allt för att få uppmärksamhet utav oss! Men vad gör man inte för att bli kelad lite mer med, för att få matte, lillmatte och husse att ge mig lite mer mat och byta mitt redan fresha vatten lite oftare och hålla lite mer sällskap med? Haha. Han är allt go den killen! Älskar honom såå mycket!

Ny kategori?

Funderar på att skapa en ny kategori i bloggen .. Något i stil med "Mitt liv i bilder" eller så typ. Vad tycker du om idéen? För jag fotograferar ju väldigt mycket, det blir nog minst en bild på dag liksom, om inte med kameran - så garanterat med mobilkameran i stallet osv liksom!

Det kanske vore något att tänka över?

Utfyllnad ..

För att ROYALGLAMOUR ska se roligare ut så lägger jag upp lite bilder här också. De flesta bilderna som ni ser min autograf på och ett fett stort copyright tecken finns nog på min fotohemsida, Ronja Prinz photography. Denna bild hittar ni för övrigt där, i portfolion "Övrigt". Bilden har en vit ram (1 pixel tjock) så den syns inte här, tyvärr ..

Mobilbilder 11 juni 2008

Jag blev så glad och då förvandlades jag till supersnäll, och råkade i förbivägen lova att lägga in mobilbilder med bra kvalité från idag. Så här får ni en bild av dagens oväder, ala mormors trapphusfönster och en bild på Anni-Lottas trumsätt i svartvitt. Enjoy, men kopiera inte dem!

Klicka på bilderna för att se dem i större format!

         

Dagens outfitI och med att jag hjälpte mormor med att fixa mat, så fick dagens outfit piffas upp med ett förkläde. Hähä, du har inte ett likadant för detta har min mormor gjort själv - hahah.

Svart tunika med tryck - Jim & Jill
   { Flerfärgat förkläde - Mormor
Röda knäbyxor - Lindex

Brun läderjacka - H&M
Röda ballerinor - Andiamo

ROYALGLAMOUR'S statistik!

Jag blir så förväldigad, så sjukt glad! När jag tittade in nyss, på bloggens statistik så ser jag att den höjts med drastiska steg - emot det positiva hållet! Tackar verkligen alla läsare så gott jag kan, ni är guld värda om ni inte visste det redan!

Nu saknas endast de fina kommentarerna. Jag blir superglad om ni skulle ta er tid att kommentera mina inlägg, bloggens utséende och mina personliga åsikter också. Mina länkval och ja - det mesta helt enkelt! Bara för att ni har gjort mig så överväldigad och glad ikväll, så lovar jag att ladda upp en eller flera mobilbilder från idag (bara för att min mobilkamera är mycket bättre än din, hähä - min har 3.2 megapixel!) även om vädret har varit uruselt.

Städmani

Det känns som om jag får städmani på kvällarna liksom. Har en massa överlopps energi (host, ja så känns det åtminstone ..) på kvällarna även om jag rört på mig hela dagarna långa och fixat och hoppat omkring från plats A till plats B och vidare ända till Ö liksom.

Jag har en känsla av att det får bli städdag imorgon för mig! Har bestämt mig för att vakna tidigt (host, mellan 09:00-10:15 typ haha) och börja städningen redan på morgonkvisten. Tvätta en (eller två) maskiner med byk, ta allt tvättat i en korg och dalta ut med den tunga korgen (ser ni, jag tänker byka mycket jag haha - girlpower you know!) till torkställningarna vi har här på gården. Då får byket en fresh doft, bara det inte regnar som idag .. Hoppas verkligen att det blir solsken och varmt, så byket torkar snabbt! Sen ska jag damsuga osv, byta sängkläder och kanske tvätta golven också .. det återstår att se.

Vid ungefär 15:00 kommer mammsen hem och sen ska vi till stan. Måste handla inför Lintula-resan ju. Någon tröja och kanske byxor? Eller en jacka kanske, av tyg? Får se, annars får jag väl ta min bruna läderjacka - inget större fel i den ju heller men mjo. Efter det måste jag packa allting. Oh no, tanken är nästan svindlande haha.

Kanske lägger in någon bild från idag, tagen med mobilen.

INLÄGG 200 FÖRRÄSTEN !!!!!!

Klockan i bloggen ..

.. verkar gå i fel tid, haha. Måste nog ta bort den eller byta ut den då det åtminstone stör mig något väldigt (jag undviker att använda ordet "otroligt" nu, haha!) mycket .. Vet ju inte om det stör dig som läsare, men men. Den ska bort, så fort jag orkar och hinner leta upp den rätta koden i kodmallarna, hehe. Stå ut kära du.

Jag åker

Ja, jag har bestämt mig nu - precis som jag sade innan. Jag kommer att åka till Lintula med pappa min. Jag lovade ju Igumenen Marina, och pappa innan också när han anmälde oss båda. Det känns som om jag sviker dem, ifall jag väljer att inte åka dit. Så ja, jag åker.

Var hos mormor nästan hela dagen idag, sen kom Anni-Lotta, Riikka (Penttis (min morbror) fru vill säga) och Pentti också dit. Det har varit ett otroligt hårt åskväder hela dagen idag, och tro det eller ej! Blixten slog ner i en blombutik vid gravplatsen som man ser från mormors köksfönster (hon bor i ett höghus, i sjätte våningen, huset har åtta våningar sammanlagt) liksom! Och jag och mormor befann oss båda två utomhus då!

Blixtens ljus var helt otroligt starkt - jag trodde nästan att det var någon atombomb eller nåt haha, innan jag insåg att det var en blixt. Den var flera meter bred och åskbullret som kom efter det! Öronbedövande säger jag bara, öronbedövande kära ni .. Jag gick med fingrarna i öronen tills det var förbi, helt otroligt starkt ljud (det känns som om jag utnyttjat ordet "otroligt" rätt mycket inom senaste inlägget, ehm haha?) liksom.

Fick skjuts hem av Pentti, Anni-Lotta och Riikka. Jaakko (Riikkas son) var någonstans utomlands, han hade åkt på tisdagen och kommer hem till Finland igen nästa fredag .. eller söndag - jag minns inte riktigt. Fredag tror jag att Anni-Lotta sa att det var.

På fredag förmiddag sticker jag och Anni-Lotta, plus mormor (ehm, hehe ..) till simhallen och simmar innan jag sedan åker till Lintula tillsammans med pappa. Bussen startar 15:00 från stadens ortodoxa kyrka, vilket jag nämnde redan innan tror jag nog.

Anni-Lotta sover över hos mormor från torsdags kväll ända tills söndags förmiddag. Riikka och Pentti skulle någonstans på lördagen, så. Och Jaakko är ju inte hemma. Mallu (Riikkas syster) lovade att köra Anni-Lotta till mormor imorgon sen, efter att (Anni-Lotta alltså) hon varit hos fysioterapeuten med Eeva-Liisa (hennes mamma).

Jag vill inte nu

Idag är en sådan dag då jag bara inte vill göra någonting alls. Skita i klockan, skita i dyngsrytmen och kasta mobiltelefonen i golvet för att få den att sluta pipa vid varje jävla sms eller sluta ringa vid varje jävla samtal som någon ringer 24/7 åt mig. Stänga tv för det kommer ändå ingenting vettigt därifrån och stoppa i öronproppar i öronen, dra upp täcket över huvudet och aldrig mera vakna liksom ..

Men jag antar jag måste. Jag är inte hungrig, inte törstig men jag blev nyss bjuden till farmor och farfar (jadå - den jävla telefonens fel är det ju, visst?) på mat. Jag har verkligen ingen lust alls, men jag antar jag måste .. Wish me luck homies! Förrästen pratade jag med Karolina i förrgår typ och hon insisterade på att jag måste ta mig ner till landet och till henne. Ja, jag antar jag är tvungen haha. Men sure. Känns samtidigt lite konstigt - hennes mamma är min engelskalärare liksom .. Haha. Och det är sommarlov? Man önskar ju alla lärare på långt som peppar växer varje sommar liksom!

Upp till bevis! Känner du mig?

Tio första:
Första bästa kompis: Annika och Sofia
Första bostad: I höghus, tredje våningen
Första husdjur: Newfoundlandshunden Wilson, RIP
Första semester: Haha, jag minns inte
Första jobb: Hundvakt, haha
Första köpta skiva: Party Mix typ

Första kyssen: Haha, de som verkligen känner mig vet
Första pojkvän: Säger samma som ovan - sånt delar jag inte med mig allmänt
Första piercing: Öronen ju
Första konsert: Ti-Ti Nalle

Nio sista:
Senaste alkoholdrycken: Jag dricker inte
Senaste bilfärd: Från stan hem med Dodge
Senaste filmen du såg: Princess Diaries 2
Senaste ringda telefonsamtal: Jannica

Senaste bubbelbadet: Simhallen för lääänge sedan
Senaste spelade cd: Duffy
Senaste kyss: Samma som innan
Senaste gången du grät: Igår

Senaste måltiden: Middag igår, äcklig hönsfile med nypotatis ..

Åtta, har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar? Nej

Blivit arresterad? Nej
Blivit kär vid första ögonkastet? Ja
Varit på tv? Ja
Fått ditt hjärta krossat? Ja
Sagt att du älskar någon utan att mena det? Nej
Haft ett one night stand? Nej
Busringt till nån? Ja


Sju saker du har på dig:
1. Röd tunika

2. Jeans

3. Trosor
4. BH

5. Strumpor

6. Örhängen
7. Solglas uppe på huvudet, haha

Sex saker du gjort idag:
1. Vaknat
2. Funderat på anledningar till att kliva upp
3. Lekt med katten

4. Startat datorn
5. Omdesignat bloggen
6. Pratat med pappa i mobilen

Fem personer du kan berätta allt för, utan inbördes ordning:
1. Sarah
2. Margot
3. Saara-Maija
4. Johanna
5. Martina

Fyra favoritsaker (utan inbördes ordning):
1. Datorn
2. Mobilen
3. Paavo (inte en sak, men)

4. Musikspelaren

Tre val:

1. Svart eller vit? Svart
2. Sommar eller vinter? Sommar
3. Chips eller choklad? Choklad

Två saker att göra innan du dör:
1. Kämpa för hennes skull
2. Hitta kärleken

En sak du ångrar:
Att jag aldrig sa förlåt innan han lämnade oss. Gör aldrig samma misstag som jag, ni gör ert livs misstag då ..

Diskriminering

Jag fattar det inte. Varför finns rasdiskriminering och varför håller vi människor på med någonting sådant? Och varför är det bara vi vita (jag drar inte alla under samma lina - nej) som diskriminerar den svarta rasen? Om man ser på saken ur en viss synvinkel - så får det ju oss vita att verka dumma!!? Tänk er.

Vi vita diskriminerar de med lite mörkare hudfärg, bara för att vi anser oss vara "bättre folk" än dem. Men hur är det egentligen, i slutändan? Vi vita diskriminerar, härjar och håller på. Men de mörkhyade då? Hur är det med dem? Det verkar som om de är tillräckligt kloka, och låter bli att diskriminera oss även om vi vita diskriminerat deras ras. Hur ofta stöter du på en mörkhyad person som diskriminerar den vita rasen? Haha - jag har aldrig hört eller sätt det åtminstone! I detta fall verkar de mycket klokare än oss! Eller hur? Medge.

Hur skulle vi vita reagera om den svarta rasen (här drar jag heller inte alla under samma lina - nej) skulle diskriminera oss vita? Kalla oss .. uhm, vita plastpåsar, spöken osv? Jag tycker att var och en av oss borde få vara i en likadan situation när man blir diskriminerad! Även om personen i fråga inte diskriminerar den svarta rasen. Det måste kännas hemskt - jag lider verkligen med er .. Om jag kunde så skulle jag resa bakåt i tiden och aldrig låta det hända, stoppa den första vita människan som kom på allt det där. Grr! Det är helt enkelt så fel.

De är människor precis som vi! De har precis samma rättigheter som vi, de är likadana inuti även om deras hudfärg är en annan än din blekare typ av färg. Kan ni inte bättre än att gå och hacka på folk med annan hudfärg? Haha säger jag då. Gå hem och spela Sims eller nåt istället. Haha. Ge er. Haha.

Bloggen fick sin nya outfit

Nu är den klar. Det fattas bara en häftig banner. Jag får inte bannern att funka, så mhm. Orkar inte bråka med den skiten just nu. Jag har sparat de gamla kodmallarna och alla koderna, så om jag har lust så kan jag ju switcha tillbaka till den sen om jag känner för det - vilket jag dock tvivlar mycket på. Haha .. Ska bara fixa kategorierna till bloggen ännu, sen börjar vi vara på den ljusa sidan igen. Najsssss.

Otroligt svårt val ..

.. står jag framför just nu. Jag måste välja mellan att åka till Lintula kvinnokloster eller stanna hemma med farmor och farfar, eller bo hos mormor med yngsta kusinen i tre dagar. Det har alltid varit roligt i Lintula - så skönt. En plats utan bekymmer eller tårar - och är det tårar, då är det glädjetårar. Jag lovade Igumenen Marina att jag skulle komma igen nästa år - hon bad mig. Det får en att känna sig hedrad, liksom .. Så det drar mer åt det hållet. Anni-Lotta (dvs min yngsta kusin) var inte heller helt 100% säker på att hon skulle stanna hela veckoslutet hos mormor, men vi får väl se. Bussen till Lintula startar från stadens ortodoxa kyrka klockan 14:00/15:00 - minns inte vilketdera men ja. Om inte jag åker, så åker mamma och pappa. Annars blir det jag och pappa. Jag lyssnar på mitt inre.

Mitt inre ber mig åka till Lintula. Det känns liksom .. rätt. Jag har inte varit på liturgierna eller vigiliorna sedan påskfesten, den 22 mars (min födelsedag btw, hehe) liksom. Det känns som om jag varit i en trotsålder - som småbarn är ni vet nog vad jag syftar på. Men nu känns det som om jag fått tillbaka förståndet. Jag klarar mig inte utan Gud - jag kan inte leva utan min tro. Jag behöver den helt enkelt. Ni får skratta hur mycket ni vill, men så är det helt enkelt.
Min tro är mitt innersta jag.

» Testblogg skapad

På dagen skapade jag en testblogg åt mig själv - så nu sitter jag och trixar och mixar med den och försöker få ROYALGLAMOUR'S nya layout att fungera snarast möjligast... Har fortfarande problem och krångel med bannern (åh, och jag som blev så nöjd med den annars!), tyvärr. Så vi får väl se hur det blir med den, tror jag antagligen hamnar att göra en ny... Men vi får se. Testbloggen får inte ni se, hähä så snäll är jag.

Kollar på Life lite också, såhär i förbifarten liksom. Haha.

» Ingen höjdare

Ja, nu sitter man här smått besviken. Den gula Dodge Darten som vi kollade på idag tillsammans med familjen var inte så fin den beskrevs via Internet. Bränslemätaren funkade inte - enligt ägarna tidvis. Inga bälten (okey, bilen var 45 år gammal så det är förståerligt), taket (öppenbil) var trasigt och "plastfönstret" där bak var också sönder...

Ingen orginal golvmatta heller. Annars gick bilden mycket bra! Lite puttande från avgasröret med ganska mörkgrå rök, men ja. Annars i rätt okej skick för den som vill lägga en del pengar på renovering antar jag.

» Dodge Dart

Snart åker vi och kollar på en gul Dodge Dart, årsmodell 1963 - öppenbil, tillsammans med familjen. Fem personers bil, endast två dörrar fram som ni kan se på bilden jag infogade här under. Ska bli skoj. Hoppas den är fin och sådär, enligt annonstexten borde den vara i toppenform. Röd sitsklädsel har den. Slänger in en dålig bild på hela bilen från annonsen! Jag är lite småkär i bilen - dessutom har vi ju redan en öppenbil, Citroën 2CV 6 snackar jag om (den heter Mimii - jag har döpt den muhahaha, och den är också gul!). Mumma. Om inte annat; ögongodis.Detta är inlägg 190, förrästen.

» Lilla jag ?Jag hittade ett foto i en ram med detta på baksidan idag. Mina mått och min vikt som nyfödd. Jag föddes den 22.3 1994 (en tisdag), klockan 09:22 ovh vägde 2.610 kg och var 46.5 cm lång. Inte stor inte. Tvilling - för tidigt född.

» Dagens ..

.. outfit:

T-shirt - Lindex
Badshorts - Pappas garderob (mohahaha)

Slappdag idag - resultat: slappklädsel i hemmaform.
Klicka på bilden för att se den större (mobilbild).

» 500 kg häst

Min fot är ajajajaj liksom. Paavo snubblade på tävlingarna (förra söndagen) när vi gick omkring där, vilket gjorde att han tappade balansen smått och hajade till emot mig - vilket fick mig att tappa balansen - vilket resulterade med att jag fick 500 kg stor Hannoveranarhäst på min vänster fot. Ajajajajaj. Kastar in en bild - tro mig. Min fot gör ONT!

» My own summer

MY OWN SUMMER

Vinden leker med flickans hår
ögonen ler utav lycka

Hennes dova stämma bland träden eka
riddarnas sköldar hon blygt utpeka

Trots regnet är flickan glad
hon vet vad som nalkas
sommar och chocklad

Vågorna sakta dåna in mot strand
timglaset ljudlöst töms med sin sand

Dagarna förblir ett minne blott
timmarna de har redan förgått
minuterna de endast återstår

Musiken ljuder i våra välskapta öron
snart är den efterlängtade friheten här¨.

Jag har själv skrivit dikten till ett skolprojekt, full copyright!

» Småsegt ?

Nu verkar det som om det är lite trafikstopp eller nåt här? Det räcker länge innan inläggen blir publicerade på bloggen... Förjävligt tycker lilla jag (ursäkta uttrycket - man blir helt enkelt bara så irriterad!). När jag (trogen läsare, tihi) läste Blixman-bloggen såg jag att Eva också blivit sur på detta. Alla vi trogna bloggare - hur skulle vi inte kunna bli sura? Haha. Vi får hoppas det går fortare inom kort!

» Verkar ha varit underbar ..

När jag surfade runt i min ensamhet alldeles nyss hamnade jag av misstag in på en hemsida vid namn Till Minne av.se typ. Kom in på en minnessida, tillägnad en kille vars namn var Christian Sellergren. Läs här. I och med att jag inte hade någonting speciellt för mig - snarare hade otroligt tråkigt - började jag läsa texten om honom.

När jag läste killens egna beskrivning om sig själv beröres jag otroligt mycket. Att en människa kan ha en så positiv syn på det hårda livet! Ändå lämnade denna kille livet - på tok för tidigt! Varför? Jag tror att alla som en gång kände denna kille var lyckligt lottade att ha en vän, och familjemedlem som han.

När jag läste texten fick jag en känsla, en tanke "Hur kunde en människa med ett så gott hjärta ha fiender - om han hade det?" I texten han hade skrivit verkade han underbar som person. Jag önskar jag hade fått chansen att känna denna kille - så som han verkade i texten om sig själv.

Vila i frid, jag lider med er alla nära och kära...

» Ny banner

Nu har jag varit lite småduktig och jobbat med en ny banner till ROYALGLAMOUR. Men jag får den inte att passa, grr!!? Kan någon ge mig en hjälpande hand, kanske? Jag vet inte varför det inte fungerar... Den hamnar för mycket åt höger och för långt ner liksom... Lite hjälp, tack??

Infogar nya bannern här - så kan ni kolla. Personligen gillar jag den, kvalitén blev dålig när jag laddade upp...
Klicka på bilden för att se den i större format!

» Tävling hos Shopaholicmamman!


Nu deltar jag - som många andra - i Shopaholicmammans tävling där man kan vinna antingen solglasögon eller ett armbandsur från Tritoni! Jag valde ett armbandsur, modellen White Delight. Nu får man hoppas att man har turen med sig! Hihi.

» Förra sommaren ..

.. var BÄST! Saknar tiden då det bara var jag, Sarah, Musse och Paavo...

» Haveet!

Var och simmade i havet med kusinen idag. 17 grader varmt var vattnet idag. Innan det var jag och pappa (jag har sagt det förut - pappas flicka ser ni!) och kollade på River Trucks utställningen som hölls i stan idag. Sen har jag varit med kusinen, gudmor och morbror. Hos farfar och farmor också, och hemma såklart.

Stor uppdatering i Ronja Prinz photography's portfolier, det finns nya bilder i nästan varenda ett. Ska iväg på hopptävlingar imorgon, inom stan men ja. Jesse hoppar med Paavo, 90 cm och 1 m tror jag de ska hoppa. Milka kommer och hämtar mig (supertack - hade inte lyckats ta mig dit så tidigt annars...) hemifrån ungeför klockan 08:30. Så jag antar att jag borde dra mig till sängs nu...

Pappa sålde min husvagn idag, buhu. Lite sad liksom. Men mjo, vi har ju fortfarande husbilen muhaha... Den är bäst, typ. Mycket bra - åtminstone. Haha, flum...

» Deppmusik .

Jag har kommit på det nu. Lyssnar jag på musik som är skriven i moll och som låter deppigt - then I become värsta depp liksom. Börjar tänka på allt .. liksom. Allt som borde glömmas eller minnas - men minnas med GLÄDJE, och inte SORG.

Jag säger alltid att man ska tänka på det BÄSTA man gjort tillsammans med någon, inte det SÄMSTA eller att den/det inte mer finns på jorden eller nåt, typ. Men hallå?!! Följ ditt råd själv också, Ronja. Kom igen tjejen, you can do this! Your made for this.

Ska tälta en hel vecka tillsammans med Alessandra andra veckan nästa månad. HAHA, säger jag! Shiet, det kommer bli måånga låånga sömnlösa nätter säger jag dessutom. Och asmycket träning, hell yeah.

Happyfamily L är typ på någon familytrip med husbilen. Haha, ja. Men snälla - nej tack. Jag är verkligen inte avundsjuk, jag menar allvar. Sova i en husbil en natt? Haha, det har jag ju ALDRIG (host...) gjort när vi har BÅDE en husbil och en husvagn, haha? Let me just say .. LOL or something? Smiiile.

» Ja. Hej typ.

Ja. Hej typ. Så mycket har hänt - och så mycket ska glömmas. Just nu har jag inte tillräckligt med krafter för att orka skriva om mitt liv här varenda eviga dag. Det går bara inte. Även om jag har minimalt få läsare som aldrig kommenterar eller dylikt, så handlar mitt liv också om privata saker som jag vägrar dela med er/dig - förlåt.

Lovade vara med Sarah någon dag innan hon åker på ridläger, ja jag ska. Nästa vecka fredag till söndag blir det total avkoppling, också 4½ timmes bussresa... Orka - tvungen. På söndagen nu hämtar Milka mig 08:00 och sen är det hopptävlingar, Jesse ska hoppa med Paavo. När Milka åker till Bulgarien har jag Paavo helt för mig själv, förutom att Saga och Jesse kommer att rida honom - men anyway. Hans lediga dag - då kommer han vara BARA min! Woho.

» Nice day

Stalldag. Åkte till stallet typ vid klockan 14, fixade med Paavo osv det jag normalt gör (hagarna städade vi ju tillsammans med Fanny igår kväll). Klockan 16 kom mamma och hämtade mig och vi åkte direkt till ridskolan. Fick rida Kymppi, finnhästvalack. Lätt för nybörjade - men inte lätt för en mer erfaren som VILL göra sakerna SJÄLV, inte att han gör dem automatiskt! Gaah. Fick verkligen kämpa för att få honom att börja lyssna på mig ordentligt! Men i mitten av lektionen började det fungera - han gick i mycket fin form och arbetade väligt bra. Good boy!

Kollade på Life - "Vi letade efter en ängel, men fann djävulen själv" eller hur gick det? Men ja. Imorgon hämtar Milka mig klockan 15 och vi åker till stallet. Fixar Paavo osv och startar från stallet 15:30. Vi åker till ett annat stall där (troligen Laagus?) en tränare håller hopplektion för Jesse & Paavo. Najs, följer med som hästskötare typ.

» Jannica is here

Jannica kom nyss. Vi sitter och lyssnar på musik och undrar vad vi ska ta oss till. Vi sticker till Paavo typ halv 2 eller nåt, kommer hem kring 5 antagligen. Vet inte när Milka kommer, eller om hon redan varit där men anyway. Peppe är i Houtskär, blä på dig muhaha. Men ja. Mhm, lite update bara...

» Älskade Eko

Var hos Macke och Eko idag med pappa nu på kvällen. Tanken om att Eko kanske lämnar oss inom snar framtid skrämmer oss. Han är 13 år - en liten terrier. Har epilepsi, dock väldigt bra medicinering så anfallen är få men ändå. Eko har alltid funnits där för mig. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Eko - utan den lilla hunden med viftande svans såfort han ser mig.

Alla våra skogsturer och löpetapper längs skogsstigarna efter någon ekorre, haha. Alla busiga skall med grannarnas Golden Retriver hona (som nog tror sig vara hane, haha...) och alla "jag-vill" till gården med fasaner och andra fåglar... Jag vet att jag är skum som tänker på sånt redan nu... När han mår bra till sin ålder och är pigg och sådär. Men ändå. Tanken är skrämmande... Jag har redan mist Jade och Wilson - båda var enormt betydelsefulla.

Min bok blev hos Macce, men ja. På hemvägen gled vi omkring bland en massa bilfirmor och kollade på salubilar. Najs, pappas flicka ser ni. Intresserad av bilar - speciellt gamla. Motorcyklar är ju också bara wow alltså. Me like much!

» Vinterpälsen is gone!

Nu har jag simmat. Var hos Janscu och sen åkte vi till en av stadens ridskolor där hon och hennes handbollslag fick rida lite typ. Sen till sandgropen och simma, mhm.

Fick värsta chocken när jag kom dit! New Forest ponnyn Essi - den första ponnyn jag red, var BLIND på vänster öga...! Jag är helt chockad ännu - kan inte fatta det... Såg Mini (eller, First Wish) där också... Mja, han har sett bättre ut...

Tårarna bara forsar ner nu. Jag kanske inte fatta det. Essi är blind, Essi är blind... Hon är blind på vänster öga... Ååh...

Om mina tårar kunde bli en stege, och mina minnen till en gränd, då skulle jag klättra upp till Himlen och hämta hem dig igen...

» A new day ..

Söndag. Träningar på kvällen - antar att jag borde gå. Visst. Snart och simma med Cindy, ska bli najs. Vet inte om Jansku följer med, men anyway. Hon hade något med handbollen - i och för sig var det först klockan 14 men ja... Sitter och lyssnar på BeatProdd Production - Right here waiting (lugnt tempo), tror det var Sarah som skickade den för ett tag sen. Ska nog ta mig tid och ladda lite nytt från Frizon snart också... Om jag hinner innan vi sticker.

Efter solandet och badandet med folket ska jag till stallet. Brände precis propparna på Sarah, orka (om du läser detta, låt bara bli...) liksom? Ska sköta om min gullegris, sticka och gå någonstans med honom så har får käka gräs innan Milka kommer osv. Sen tar jag in honom och gör honom klar typ.

Var på lektion igår, red Musse - Sarahs sköthäst. Marianne hade hamnat på jour eller nåt sa Sanna... Men jaa, det gick bra. Vi tränade på mönster osv. Skänkelvikning och framdelsvändningar. Det roliga var att när Milka höll lektion för Jesse så tränade de på samma sak med Rölli, hehe. Innan det hoppade Jesse med Paavo, det gick superb' alltså! Rölli har förrästen en ny sadel - sjukt snygg! Värsta låg också, najsss.

Nu är Peppe i Houtskär i en månad... Blä, hur ska jag klara mig utan min lilla solstråle, haha? Men ja, du får ha det bra där på landet... Vi får sms:a och ringa varann haha.

» Tack Jojjo!

Fick snacka grymt mycket med älskade Jojjo igår kväll då vågen sköljde över mig igen. du ska veta hur betydelsefull du är i mitt liv gumman. Du betyder så otrooligt mycket babe! Älskar dig - vänner förevigt!

I'll send you a box full of red roses and love to thank you, I know it's not enough but it's just all I've got.