Åker till skärgården

Var i stallet tillsammans med Milka och Peppe idag, Saga höll först lektion åt Milka med Paavo (vilken gick bra) och sen skrittade jag av honom osvosv, dushade honom och förde ut honom i hagen osvosv, sen höll Milka lektion för Peppe med Rölli, de hoppade några små hinder osvosv typ. Efter det körde Milka hem mig i hennes nya Honda Civic, haha. En grå med luftkonditionering (information för er bilfantaster!) och lyx.

Sen traskade jag upp till farmor & farfar, var där till ungefär klockan 16 och sen traskade jag hem åter igen. Åt lite, lekte med katten och sade hejdå till pappa (han åkte på möte, vi åker på träningarna och sedan direkt till skärgården vars Uffe hämtar oss med båten (en Buster) sen då) osvosv. Nu ska vi strax sticka, har packat alla grejjer osvosv (hjälp, jag verkar använda förkortningen "osvosv" mycket idag haha!) nu.

Ska packa träningsväskan strax, ska fråga om Sari kan ta den till dem över veckoslutet .. Har lite svårt att få med den ut i skärgården ju .. Kan inte precis lämna den i bilen heller som står på en allmän parkering vid båtstranden sen ju. Alla fäktningsutrustningar är ju mycket dyra faktiskt, innehållande två elsvärd också .. Gaia följer med till träningarna ikväll, kul kul. Hon åker ju hem till Estland på söndagen igen, om jag minns rätt - så då ses vi ju inte mer sen.

Ha det bra, nu drar jag (förhoppningsvis är jag brun när jag är tillbaka!) till skären. :o)

Black and brown

Paavo goes wild!

Såhär vild var Paavo när han fick komma ut på lilla betet i ungefär en halvtimme idag innan han skulle ridas, hihi. Sötnosen, han var liksom totalt överväldigad av att få springa lite! Självklart hade jag D40:an i högsta hugg och dokumenterade, hihi! Lägger in två bilder i samma meddelande nu.

Dagens låt

Artist: Sofijah
Låtens namn: Ingenting
Låtsamling/album: Samla Mammas Manna


I think of You every day ..  <'3

Gaia var med!

Träningarna igår var superkul, vi spelade innebandy som uppvärmning och sedan hade vi lite fotarbete och koordinationsövningar, sen fri träning d.vs. vi tar matcher emot varann till fem poäng. För min del gick matcherna verkligen SUPERB' av alla jag tog förlorade jag enbart tre matcher! Och då förlorade jag med ett poäng, 4-5 liksom. Så jag är verkligen nöjd ja. Efter träningarna åkte jag, Saara-Maija och Gaia och simmade, vi hade superkul! Verkligen roligt att Gaia kunde följa med oss! Gaia lovade förrästen att påminna Juhan om att skaffa sig den där msn:en haha, och hälsa alla de andra (b.la. Anu) i Tallinn.

Idag har jag varit i stallet tillsammans med Peppe. Hade kameran med - förstås! Fotade liksom övef 400 bilder, haha. Peppe fotade också någonting med den, b.la. mig och Paavo, och mig och Rölli. Haha vi var ute och gick med Rölli, mitt i allt så får han något "rabiatanfall" och hoppar till höger sida utav vägen, rakt genom brännässlorna! Och jag efter, förstås. GISSA OM mina ben och armar sved! Ush, hade kortbyxor och t-shirt .. Men kul hade vi, sen släppte vi Paavo lös i betet för ston med föl haha. Där fick han gå och beta en stund, ungefär en halvtimme och jag fotade haha.

Var hos mormor nu på kvällssidan också, färgade både hennes och mammas hår ikväll. Mormor färgade till typ "guldbrunt" och mamma till "intensivt rött". Båda var Garniers färger, det blev riktigt snyggt må jag säga haha. Jamen, det passade åt båda två.

Imorgon är det tidig uppstigning, Milka hämtar mig 08:45 och så åker vi till stallet. Hon rider först Paavo och sen håller hon en lektion för Peppe med Rölli och jag fixar med Paavo då antagligen, och sen skjutsar hon hem mig med. Tar nog med mig kameran, måste lägga den på laddning förrästen. Så jag kan inte sitta uppe riktigt halva natten ikväll .. Tyvärr, haha.

Sen är det träningar som gäller, 17:30 hämtar vi Gaia från hennes syster och åker iväg till träningarna. Sen kommer vi från träningarna ungefär 19:45 eller så - vi måste åka lite tidigare, för att sedan hinna skjutsa Gaia tillbaka till hennes syster och jag och mamma ska sen fort åka ner mot skärgården, där avhämtar Uffe oss (min mosters man) med deras båt och sen kör vi iväg till deras sommarstuga som ligger på en ö. Sen simmar vi, badar bastu o.sv. o.sv. liksom. Sen sover man nog gott! Så då kommer det troligtvis vara rätt dött här, tyvärr. Kommer dock hem någon gång på fredagen.

Take care,  my friends!

Två föl på kommande

Haha, shit så förvånad jag blev! Min gamla sköthäst Madde ska få föl, hon är betäckt med någon dressyrhingst vars namn börjar på bokstaven M. Och hennes föl Mersu ska också få föl .. Samma hingst, tror jag. Sarah berättade det nyss.

Haha, förrästen så bor Gaias syster superära var Elviras & Mirkas pappa bor, shit liksom haha. Snacka om kul, på samma gata och på samma sida av vägen! Oj oj, bara två hus emellan och ingendera utav de tre vet ens om det!

Destination Beatchen

Solen skiner utomhus och strax är det dags för mig och Sami att dra oss iväg ner till standen för att bli lite bruna och simmelisimma. Vi har varit superduktiga och snälla igårkväll också, belive it or not!

Vi har bjudit med Gaia till våra träningar! Tänk er, det kommer ge en SUPERB' bild utav våran förening! Och speciellt utav oss, haha. Nej men, det ska bli kul! Hon var värsta intresserad osvosv, och hon kan ju det som heter fäktning så det borde ju inte bli några problem alls .. förutom med språket lite kanske men då brukar vi bara skratta och försöka igen, haha. Go us.

På torsdagen åker jag till min mosters ö ute i skärgården tillsammans med mamma, och sover över där. Så sen är jag hemma någon gång under fredagens belopp. Kul kul, lite synd då jag eventuellt missar träningarna men jaja .. Men det ska bli kul.

Ronja ft. Sami

Sami sover över hos oss här idag, och imorgon bär det av och simma i havet!  Skönt. Har varit hos dem ute på landet idag, sen åkte vi och simmade till M-by i en bassäng ute i det fria, det kostade typ en euro eller någonting sånt haha .. Pratar med Gaia just nu, hennes syster bor asnära mig haha! Hon är här ända tills söndagen, man kanske skulle kunna ses? Haha, aaja man får väl se.

Chris Brown - Forever

Tack till Sarah som skickade mig den igårkväll. Den är verkligen SUPERB' alltså, räcker hela 04:39 minuter. Ska ladda lite musik till nya MP3:an, slänga i mig någon mat och sen ner till gamla stan och fotografera nåt eller sådär .. Kanske stöter på Gaia där? Haha, hon är på besök hos sin syster, normalt bor hon ju i Estland.

Ny länk i navigeringen!

Nu är alla länkar i den orange navigeringen uppe till vänster uppdaterade, och en ny länk är insatt. "RONJA PRINZ"-länken är ny och den går direkt till min fotohemsida Ronja Prinz photography för er som är intresserade av att se flera fotografier tagna utav mig.

ROYALGLAMOUR

För att göra lite klarhet i det hela, så ska jag berätta hela bloggens historia från första början! :)

Bloggen startades: den 19 mars 2008, klockan 17:31
Grundare: Jag, Ronja

Namnidé: Letade väldigt länge och klurade, tillslut hjälpte min vän Lisa mig och tillsammans med henne kom vi på "ROYALGLAMOUR" så det fick det bli.

Inriktning: Bloggen handlar mest om mitt liv, mina intressen för fotografi, hästar (speciellt sköthästen Albedo "Paavo" som ni får se mycket av!) och ridning, fäktning med värja och mitt tävlingsfäktande, bloggandet (förstås!!?) och lite webdesign.

Historia: Jag har haft många bloggar, ärligt talat så många att en hands fingrar garanterat inte räcker till - vi har tur om två gör det ens! Detta är då bloggen jag haft längst utav alla, och jag har då inga planeringar på att lägga ner den heller. I juli 2008 marscherade vi raskt över 400 inläggs-gränsen dessutom. En hel del läsare har hittat hit längs tiderna, och det uppskattar jag varmt. Många kommentarer har jag också fått, ingen "riktigt elak" hittills (texten skrevs 28 juli 2008) åtminstone, tack och lov.

Mål: Mitt personliga mål med bloggen är ju att jag får släppa ut allt skrivgalet inom mig, en stor passion i livet är att skriva för mig. Letar man noggrant så finner man en hel hög med skrivna berättelser både i mitt rum och på min dator också. Så en blogg är ett ultimat sätt för mig att avlägsna den krypande skrivarglädjen i fingertopparna! Målet är kanske inte direkt att bli världskänd som de stora bloggarna, utan målet är nog närmast det ovannämnda och göra de läsare som hittat hit och finner intresse för bloggen nöjda.

Har ni tips och idéer på att förbättra bloggen så hojta för sjutton gubbar till då! ;)

Kontakta mig: Har du frågor eller idéer för förbättring av bloggen, kan du genom kommentarer i bloggen för det mesta framföra det du vill ha sagt, men via e-mail går det också, tweppsi@hotmail.com är min e-mail men jag vill inte ha någon form av reklam eller spam till den, tack!

Albedo "Paavo"Fullständigt namn
: Albedo
Smeknamn: Paavo
Kön: Valack

Född: 05.02 2001
Född i: Tyskland
Ras: Hannoveranare

Uppfödare: Birgitte
Ägare: Milka
Skötare: Jag, Ronja

Färg: Rödbrun
Tecken: Vit stjärn, mulprick, kotstrumpa på vänster framben, vit hovball på vänster framben, höger framben brokig hov, vänster bakben vit kronrand, vänster bakben vit hov, brännmärke på vänster lår - HANN/17

Efter: Frenchman 31 72149 96
Undran: Dominka 31 38030 92

Vad vill Du läsa om?!!

Nu ska jag göra ett litet test, en undersökning  kanske man kan kalla det hihi. Nu vill jag (snälla, Du  också!) ha minst en kommentar från alla mina läsare, om VAD  ni är intresserade utav, vad ni vill läsa  om här och vad för slags fotografier  ni vill se här! Kom igen nu allihopa.

Jag vill göra denna lilla "undersökning" p.ga. att jag vill få reda på hur jag ska få bloggen att locka till sig flera läsare som återkommer. Det är tråkigt (jag erkänner - bättre än igenting i alla fall!) med läsare som kollar in bloggen några minuter bara och sen sticker härifrån utan en enda tanke att återvända i senare skede .. That's life, I guess.

,  projekt DO THIS BLOG MORE FUN TO READ!

Bloggkoll.com

Nu har jag lagt in ikonen för Bloggkoll på bloggen! Så nu kan Du  prenumenera på ROYALGLAMOUR! Bra eller hur? Bara att klicka på Bloggkoll-ikonen och vips så är du prenumenant på min blogg, blir uppdaterad om mina uppdateringar, nya fotografier och annat skoj!

Warwick Avenue

Jag lyssnar inte mycket på Duffy  men hennes låt "Warwick Avenue"  är faktiskt bra .. Om ni kollar i mina äldre inlägg från tidigare månader så borde ni hitta en You Tube-version av låten som någon gjort om tll en karaoke version med rullande text och musiken. Jag gillar orden.

Snart borde jag nog hoppa till sängs .. Är egentligen ganska trött, men det känns liksom inte eftersom att jag är "övertrött" ifall du förstår vad jag menar .. Och om mamma tvingar med mig för att plocka hallon imorgon på morgonen så kommer jag dö ifall jag inte lägger mig innan klockan 02 eller nåt typ .. Tar garanterat med mig kameran i så fall. Vet inte om mormor följer med, aaja .. Lite annat här i mitt musikinlägg  med detsamma, förlåt.

Bovetegröt ..?

Jag skopade precis i mig en tallrik med bovetegröt. Hm, lite smaklöst utan något tillägg så jag satte på lite hallonsylt som mamma gjort idag av Mackes bär (haha, hon ska dit imorgon igen och plocka, han har skitmycket hallon och andra bärbuskar på sin gård). Det blev faktiskt nästan gott. Hälsofrämjande påstås det ju vara ..

Har du ätit bovetegröt? 
Vad tycker du att det smakade? Tror du på sanningen om att bovetet är hälsofrämjande?

Kvällens stora FAVORIT!ÄLSKAR FOTOGRAFIET! Är 110% nerkärad i solljuset som tränger igenom en utav Rallarrosens rosor! Så otroligt vackert enligt mig själv, personligen. Tycker om att blommans konturer är så skarpa emot det mörkare. Heelt klart en utav de bästa fotografiet jag hittills hunnit ta med min Nikon D40:a!

Vill SUPERGÄRNA ha kommentarer om fotografiet!

SV: Camilla

Camilla frågar: Hur gör du dom fina kanterna runt fotona, som på bilden i detta inlägg och bilden i "Sssh! Ny design .." inlägget? Har du ett funktionsmacro eller vet du vart man kan hitta såna?

Mitt svar till Camilla: Nej, jag har inget sådant (visste inte ens att det finns såna, haha - om det finns alltså?) utan jag gör dem i det superlätta pogrammet Photofiltre istället. Använder en form och istället för en fyrkant kör jag med en rund eller en triangel för exempel, då klipps ju en del av bilden bort osvosv. Hoppas du fick svar på din fråga! Ha en trevlig kväll.

A flower for you indeedJag älskar färgerna! Jannica står som ägare till handen och håret till vänster. Stör mig lite på att hon har någon form av smuts under nageln på tummen men jaja .. Haha.

Ljusfläckarna till höger var ju inte planerade precis, men jag tycker faktiskt inte att de ens stör bilden! Tvärtom, eftersom de har samma färg som Jannicas hår liksom. Håret skulle heller inte komma med från början, men det blåste lite lätt precis när jag knäppte av.

Hipponized.se?

Haha, är det någon hästnörd förutom jag som är medlem på Hipponized.se, haha? Ni får skratta åt mig, haha men det är en relativt rolig sida egentligen. Lite synd att det kostar pengar att vara s.k V.I.P-medlem där men jag antar att det är allmänt på olika sajter. Hur skulle de annars kunna uppehålla en hel stor sida med hundratals, eller tusentals medlemmar online dagligen? Heter "tweppsi" på Hipponized.se, haha.

Har precis lovat Sarah att jag ska tillbringa veckans lördag tillsammans med henne. En liten påminnelse till mig själv, så jag inte går och lovar någonting annat till någon bara (för det är jag ibland, tyvärr rätt bra på haha).

Svart insektEftersom att Du hittar all information om mitt fotograferande till vänster under "Kameraväskan", så kommer jag inte längre skriva att jag fotograferat bilden (mitt namn hittas dock alltid någonstans på bilden) och att den är fotad med min Nikon D40.

Har någon annan fotograferat, eller att jag använt en annan kamera än min Nikon D40:a så kommer jag självklart att nämna det i inlägget. Denna bild är tagen ikväll.

MZ:en stannade!

Haha, ja. När jag, pappa och Jannica var nere vid ån nu ikväll med sidovagnsmotorcykeln, en tysk MZ, årsmodell 1991 så stannade den när vi skulle starta hemåt. Den vägrade starta hur pappa än försökte. Han gjorde det misstaget att han stängde bensinpumpen - vilket han inte borde ha gjort. Men till slut, efter ungefär en timme eller lite mer, så startade den och som skjutna ur en kanon klädde vi på oss motorcykelkläderna (klart vi tog av oss dem emellanåt, vi skulle ju ha smält i solskenet annars!), satte på oss hjälmarna medan en utav oss hela tiden höll igång maskinen. Men vid en utav stans ABC Deli bensinstationer stannade den i en korsning i väntan på att det röda trafikljuset skulle bli grönt.

Då hjälpte ingenting annat än att skuffa motorcykeln åt sidan upp på trottoaren, låta bakomstående bilister och motorcyklister åka förbi oss och sedan bara låta motorn kallna. När den slutligen efter ungefär en halvtimme kallnat, så startade maskinen och vi kom lyckligtvis ända hemtill utan några missvisande motorstopp på vägen. Men när pappa skulle svänga den bakom biltaken på gården så flög avloppsröret ut från maskinen! Shit vilket ljud må jag då säga! Haha, mamma och Cindy hörde det ända upp till lägenheten (vi bor i fjärde våningen ovanför marknivå) liksom! Sen var jag, mamma, Jannica, farfar, Cindy och pappa utomhus och letade efter den. Delen hade flygit ungefär 10 meter in till skogs! Oj oj oj ..

Fotorunda med Jannica

Var ute på en fotorunda tillsammans med Jannica för en stund sedan, det blev 147 fotografier sammanlagt (undrar när min hårddisk ska explodera, haha ..) för ikväll. Hittade Nikus bilder från Asinsaari nu i år, han hade lagt ut dem i hans Picasa fotoalbum, en stor del var riktigt fina faktiskt. Pratade med Selma idag också, jag pratade ju för sjutton senast med henne när vi var i Asinsaari! En riktigt trevlig liten tjej, Vernas lillasyster. Undrar förrästen när Juhan ska skapa sin MSN ..? Det lär nog ta ett tag, honom kännades. Hoppas han gör det snart då får man bildöverföringen (bilderna från Asinsaari) förbistökad för i år, haha.

Nya designen på plats!

Äntligen är nya bloggdesignen på plats!  Jag är oerhört tacksam för den, du är verkligen guld värd Maggi! Älskar den. Så nu ser ROYALGLAMOUR mycket mer fräsh ut med en ny, egen och underbart snygg design. Massa credits till Maggi på LAJSA.NET säger jag!

Sssh! Ny design ..Här får ni ett litet smakprov! Denna underbara design kommer snart klä bloggen, supersnälla Maggi på LAJSA.NET har nämligen gjort den åt mig (bilden i bannern har jag själv fotograferat dock) idag! Älskar verkligen designen, tack Maggi du är verkligen en ängel!

Dagens outfitFör stor T-shirt - MEHARI - 2CV CLASSIC
Korta strandshorts - VEROMODA

Kamera: Nikon D40
Modell: Jag


Det är länge sedan jag bjöd på någon outfitbild hörni! Men här har ni en, precis tagen av mig och på mig själv. Det är stekhett utomhus så jag orkar inte ha på mig nåt annat idag, haha .. Men strax åker jag, pappa och Jannica till ån på glass med sidovagnsmotorcykeln (nivet, två på motorcykeln och en i sidovagnen, haha!), najs najs.

Är det varmt hos dig?

Ska nog traska över ..

Tror jag ska gå i duschen nu och sen klä på mig vardagskläder, sätter nog på mig shots och någon sval t-shirt eftersom det är varmt här. Sen traskar jag nog över till farmor & farfar, Jannica är där. Tror de kollar på Heartbeats just nu, haha.

INLÄGG NUMMER 400 !!

Godmorgon?

Vaknade 12:00 idag. Drömde nåt crap om Asinsaari, minns inte hela. Sen ringde typ min mobil och jag svarade, där vaknade jag eftersom att det egentligen i själva verket var våran hemtelefon som ringde, Jannica undrade om jag kommer till beatchen tillsammans med henne nu i eftermiddag. Sure sure. Mamma åkte till Macke redan på morgonen för att plocka hallon. Han har såna otrooliga hallonbuskar och vinbärsbuskar, äppelträd och krusbärsbuskar! Hallonen är supergoda, åt några igårkväll när vi var där.

De 3 musketörernaFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

SolnedgångenFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40


Jag älskar bilen! Så otroligt vackra färger, och de är inte redigerade ett dugg i något pogram på datorn heller! Solnedgången såg verkligen ut såhär när jag kom hem tillsammans med pappa på sidovangsmotorcykeln (stavning?) ikväll.

Tycker fotografiet lyckats mycket bra, observera (!!) att jag haft motorcykelrock, motorcykelhjälm (!!) och styva motorcykelhandskar på mig när jag tog fotografiet vid vägkanten där vi stannade. Observerar man omgivningen och utstyrsel så tycker jag personligen att resultatet är dedårande.

FinnhästenFotograf: Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40


Detta är en av de söta hästarna som gick på bete på andra sidan vägen. Ni tror inte hur länge jag fick stå och locka och smacka och göra ljud för att få de tre hästarna en aaning närmare mig emot mitt håll där jag stod på huk, precis så jag inte föll i diket! Gillar stämningen i fotografiet, kanske lite synd med stängslet framför hästens mule men det kan jag inte direkt påverka även om jag vill. Men i själva verket tycker jag inte det stör så mycket ..? Eller vad tycker du? Hästen på bilden är en Finnhäst, antagligen en travare (som de två andra). Ägare okänd.

Sidovagnsmotorcykel

Japp, det var en sådan vi hämtade från Virrat på natten. Jag och pappa var ute och åkte med den ikväll - jag var burkslaven ("purkkiorja" på finska. Haha, p.ga. att jag hamnar syda till höger/vänster osvosv då vi svänger) alltså. Vi stötte på Henkka också.

Sen åkte vi ut till Macke (gudfar) och Eko (hans hund), satt där och babblade och var hemma 22:40 ungefär. Mamma uppenbarade sig också dit med min kamera efter lite besvärligt tjatande, haha.

Fotade en hel del där, b.la. tre hästar som gick på bete. Tyvärr blev inte bilderna megabra, då jag endast har kitobjektivet (som inte har mycket zoom alls, tyvärr) och jag hade ett stängsel emellan plus ett relativt djupt dike. Great .. Men en del bilder blev det, som sagt. Snart får ni se lite smakprov, hihi! 209 bilder blev det. Solnedgången på hemvägen var bedårande! Speciellt från S-bron då det avspeglades i ån, jättevackra färger!

Det har varit smått dött här ..Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40


Insåg nyss att det har varit lite dåligt med uppdateringar här på bloggelibloggen nu på senaste tiden! Ska ta mig i kragen nu, I promise. Men eftersom att det är så gudomligt varmt utomhus, och så sjukt fint väder med sol och värme så vill man ju inte precis sitta inne framför datorn det lilla som fortfarande finns kvar av sommarlovet! Min skola börjar den 12 augusti igen (I live in Finland, som sagt), tyvärr. Ser verkligen inte alls fram emot det! Ush ush.

Solade lite igårkväll på stranden, blev nog lite brunare. Bra bra. Har inte hunnit sola nästan någonting alls den här sommaren, shit asså! Kommer ju vara värsta blekfisen sen när skolorna (svara mig; varför påminner jag mig själv om det 24/7 typ?!!) börjar igen nu i höst! Blä, jag blir nästan spyfärdig av blotta tanken! Har skurrat runt på folks bloggar idag lite snabbt, hittade en intressant fotoblogg. Minns dock inte länken dit mer, eller hennes namn .. Yey me.

Nyckelpigor är sötaFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40


Igår åkte vi ungefär 19:30 emot Tammerfors, Virrat. Vi var framme någon gång vid 23, och hemma igen klockan 05:30 ungefär. Vaknade 12:00 idag, snacka om att vara trött! Shit, en lång bil- och motorcykelresa. Var och simmade igårkväll också, tillsammans med mamma, Cindy och Jannica. Såg Tuula där, haha.

Har köpt ett par nya shorts från VeroModas REA igår förrästen, för ungefär åtta euro. Turkosa typ, i stil med badshorts men rätt kortelikorta. Pratade med Gaia idag, igår kom de hem från träningslägret och idag åker hon hit till Finland för att hälsa på sin syster. Fun fun. Pratade med Krista också, haha vi hade kul.

SVT

Vaknade, pappa meddelade att farfar ringt nyss, farmor har rytmstörningar. Jaha, okey; snabbt upp på toa, drar på första bästa kläder och dit så fort som möjligt. Ambulansen är redan ringd, de kom relativt fort. De gav henne syre, tog EKG osvosv och kom fram till att det var SVT. De körde ner henne till sjukhuset, farfar åkte med, jag och pappa lade deras sängtäcke i blöt (några droppar blod rann då de satte i en kanyl via hon fick koksalt), åt lite och bytte kläder. Vi åkte efter med egen bil. Vi hittar dem i observationsrum A, läkaren hade precis fått ner pulsen från omkring 150 till 70 i minuten. Vi går in och socialiserar i ungefär tre och en halv timme, innan det meddelas att vi får åka hem. Jag stannar hemma hos dem till ungefär klockan 18 då farfar åker till gravgården och vattnar två gravar ännu.

Sen ner till kusinen, vi sitter och småpratar lite där osvosv och sen går vi en länk och socialiserar lite vi också, haha. Skulle ju ha åkt och ätit någonstans med min moster idag, men det hann jag inte med. Det händer imorgon klockan 12, najs.

Ny jeanskass!

Gissa om jag blev glad ikväll på träningarna! Elvira kommer och säger att hon har en överraskning åt mig, och vet ni vad det är, hihi?!! En snuperfin jeanskass från mina gamla jeans! Den är verkligen superfin. Orkar inte fota den nu och lägga in en bild på den, men jag lovar att ni får se den. Sjukt fin! Kollar på en film från TV3 just nu, rätt kul haha.

Träningarna gick bra, fick en coaching utav Ponde idag. Den gick sådär, hade sjukt knä så att stå i positionen var lite jobbigt men det gick. Ska och kolla på filmen nu, good bye.

Next to do: Träningarna

Snart är det dags att ta sig till träningshallen, it's time to fench once again! Har snurrat runt i stan mellan försäkringsbolag och besiktningskontor och hela skiten tillsammans med pappa när han köpte scootern. Metallgrön är den, skitful enligt mig och har värsta nördboxen där bakom. Haha, ush ja! Vill han köra med den så må han köra med den själv, men jag sätter garanterat inte fötterna på den och kör nästa sommar, nehej du!

Ringde nyss till Jannica, får troligen åka till träningarna med henne och Cindy. Tackar tackar. Tänker fråga Ponde (tränare) om jag får en coachning (dvs personlig) ikväll .. Har inte fått någon alls på superlänge, senast av Juhan och Niku i Asinsaari på fäktningslägret! Shit. Jag kräver en, hahah.

Den 20 euron som jag fick utav mamma i morse är fortfarande oanvänd. Suprise suprise! Men det har varit äckelväder idag, otroligt fuktigt i luften och åskväder. Blä, varför kan vi inte ha sommarväder men värme och sol? Tjoho sommar vi väntar! Träffade Hulda (min hälsokunskapslärare, haha) vid Mc D. idag också, haha. Satte mig ner en stund hos farmor och farfar en stund också, innan jag kom hem nyss. Och tro det eller ej; jag åkte faktiskt hiss. Lite småstålt är man ju, haha.

Solifer

Nu ska jag och pappa åka och hämta en scooter han köpt, kul kul (:

Vuxenpoang.com

Haha jag gjorde precis testet, jag fick 10.4 vuxenpoäng och min min ålder borde vara 19.6 även om jag i verkligheten bara är 14 år, haha. Roligt roligt ..

Nu har jag ringt för halva ..

Sonera sms:ade mig precis. Jag har använt halva min ringpenning nu. Jag har 20 euro att använda på mobilen om jag inte minns fel. Men jag har sms:at otroligt mycket senaste månaden, så undra på kan man ju säga. Var i stan tillsammans med Jannica, kusinen, igår på eftermiddagen. Vi traskade in på Subway och åt varsin Sub där, vege. Supersmarriga var de, verkligen! Sen delade vi på en 0,5 l Jaffa (mango ffs!) haha.

Träningar ikväll. Måste komma ihåg att ta med mig en av föreningens fäktningsjackor som Henkka gav mig när jag var hos dem då de åker utomlands och inte hinner till kvällens träningar. Eftersom Titti behöver dräkten idag ifall hon kommer. Jag är bra på att påminna mig själv men ändå glömma mer än hälften. Fick dessutom 20 euro av mamma nu på morgonen, tackar tackar får man väl säga. Vädret är inte precis strålande, så jag vet inte om jag orkar masa mig ner till stan idag .. Kanske imorgon?

Imorgon ska jag förrästen ut och äta med Maiju (moster). Det var varit planerat skitlänge men datumet har bara aldrig blivit fastslaget ännu, haha. Men imorgon smäller det. Tiden måste vi bara bestämma idag. Troligen någon gång vid 12-slagen antar jag. Tror vi äter på Amarillo, förra gången fick det bli Rosso.

På fredagen ska jag förrästen åka till mormor, har lovat att hjälpa henne med att tvätta hennes mattor som hon har i sin lägenhet. Sagt och gjort, mattvätt ska det bli för min del på fredagen då. Undrar när jag ska hinna åka ner till Paavo denna vecka förrästen .. Gosh, det är fullspäckat liksom! Dessutom borde jag hinna ner till Karolina under sommarlovets dagar nu också .. Ush ja, mycket som måste avrättas. Varför köper jag inte en kalender? Eftersom jag är för lat och för dum för att göra det. That's it.

Fäktning: Tammoja EST - Fogde FINFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40
Redigering: Photofiltre, lagt till vit ram och mitt namn, dämpat färgerna

En lite sen bild från flickor/pojkar under 13 år klassen från tävlingarna i Asinsaari nu i år. Här är det en tuff match mellan Mike Tammoja från Estland och Oskar (tror han hette så ..) Fogde härifrån Finland. Minns dock inte hur matchen slutade, tror Tammoja vann den dock.

Ugly Betty-serien

Ugly Betty serien kom just på Nelonen (fyran, finsk TV-kanal alltså), självklart satt man som fastklistrad framför TV:n då. Strax ska Cashmere Mafia börja, också från Nelonen i mitt fall. Rätt bra serie det med. Har sms:at tillsammans med Riitta idag, hon sa att hon mår bra (hon nämnde att nallarna (Ti-Ti Nalle och hans familj höhö) också mår bra, haha) och att konserterna snart ska komma igång plus att hennes kontor flyttat. Jättekul att höra ifrån henne, det var aplänge sedan senast ju!

Kollar någon på Ugly Betty eller Cashmere Mafia?

Hissen stannade, med mig i! Satt där ungefär 1 timme!

Ush och fy! Idag är en dag jag aldrig glömmer. Jag åker som vanligt ner från fjärde våningen där vi bor tillsammans med familjen, precis mellan 1-2 våningen stannar hissen! Sitter instängd i en hiss, alldeles ensam för mig själv, i över en timme! Nödtelefonen i hissen fungerade inte ens där! Då började man bli lite rädd. Som tur kommer en kille, ungefär i min ålder, lite äldre kanske, in i trappuppgången och jag ropar åt honom att han ska försöka få tag på någon som lyckas öppna hissen så jag ska komma ut ..

Killen ringer gårdens gårdskarl, som kvickt och snabbt anländer till trappuppgången. Han frågar om allt är okej och ifall jag mår bra osvosv, jag svarar ja och sen säger han att han är där hela tiden utanför så jag inte behöver vara ensam osvosv .. Sen kommer mamma & pappa från jobbet, de stannar där. Gårdskarlen ringer till "hiss-fixar-männen" (hahah) som säger att de kommer och reparerar den (HALLÅ, JAG DÅ??!!) efter ungefär 36 minuter. Gårdskarlen funderar en stund, och kommer sedan fram till att jag kommer ut snabbare om han ringer till brandkåren.

Sagt och gjort. Gårdskarlen ringer till brandkåren, som anländer till platsen inom ynka sex minuter (tänk er om vi hade väntat på hissreparatören, ush och fy)! Jörgen (haha, vår gamla granne till råga på allting!) & Co. (fyra brandkårsmän, om jag minns rätt) tar fram nycklar och specialtillbehöver som de sedan tvingar upp hissdörrarna med, när de fått en liten springa så river de upp dörrarna med händerna. De river upp dörrarna lite och en sticker in huvudet och frågar om jag är okey, vilket var lite komiskt haha men jag antar det är så de måste göra - jag kunde ju ha mått hur dåligt som helst egentligen.
 
I detta läge inser jag först att HISSEN STANNAT MELLAN 2 VÅNINGAR. Hade jag vetat det tidigare (för sjutton gubbar, det stod våning ett på nummertavlan i hissen!!) hade jag antagligen panikerat för fulla muggar där inne i hissen! Tur för mig det .. Brandmännen öppnar dörrarna precis så mycket att jag lyckas hoppa ut, kanske en 1.20 meter ner till fasta golvet på våning ett, dvs bottenvåningen. Jag tackar brandmännen för hjälpen och Jörgen skojar något om att han inte trodde han skulle besöka sin gamla hemgård på det här viset haha .. Någon av de andra brandmännen meddelar någon central eller så att jag mår bra osv, antagligen så de inte skickar någon ambulans .. Tror jag, rätta mig om jag har fel tack.

Är fortfarande lite småchockad såhär efteråt, men jag tackar Gud att jag inte panikerade där inne i hissen och att jag inte har en så stor klaustrofobi (dvs rädd för trånga utrymmen)! I ett skede var jag faktiskt skiträdd att luften skulle ta slut, haha innan gårdskarlen lugnade ner mig och sa att det inte var möjligt i en sådan hiss. Tack och lov!

Någon som varit med om någonting liknande? Hur reagerade du? Hur länge var du fast där? Vem räddade dig?

Svar från NEVNARIEN!

Shit! När jag loggar in på mitt bloggkonto har jag fått en ny kommentar. Men inte från vem som helst, nej! Utan från självaste Elin, NEVNARIEN.SE! Även om hennes kommentar är ett svar till ett inlägg jag kommenterade i hennes underbara blogg, så betyder den ändå supermycket! Tack Elin, you just made my day!

Utmaning

Regler:

♦ Bloggaren skriver 8 fakta/vanor om sig själv.
♦ Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg om sina 8 fakta/vanor
    och skriver in dessa regler.
♦ I slutet av bloggen skriver du 8 personer som du utmanar och skriver deras
    namn. Glöm inte att lämna en kommentar om utmaningen i deras
    kommentarrutor på deras bloggar, så dom vet att dom har blivit utmanade
    och läser ditt blogg inlägg.

Mina fakta/vanor:

♥  Jag använder nästan aldrig klänning eller kortkort kjol.
♥  Jag har ingen egen väckarklocka, min mamma väcker mig eller i nödfall använder jag min mobil, haha.
♥  Jag älskar min sköthäst Albedo "Paavo" och skulle aldrig mer vilja leva utan honom, fasar för dagen då han travar vidare.
♥  Jag blir ofta nervös och rodnar om jag ska tala/sjunga inför folk.
♥  Känner jag en person väl så är jag rätt pratig, men blyg om jag inte är så nära bekant.
♥  Jag sänkte mitt medeltal under sista perioden nu i sjuan en aning, tyvärr.
♥  Hästar, fäktning och fotografering är mina största passioner.
♥  Jag filosoferar och funderar, tänker väldigt mycket precis innan jag ska somna om får ofta bra idéer då.

Jag utmanar alla som läser och ser detta!

Navy CSI

Kollar du på det? Pogrammet som kommer från TV3 (Sveriges TV3), varje gång en ny del som inte hör ihop med den föredetta delen. Brukar kolla på det så ofta jag har möjlighet och tillgång till det, och jag må säga att alla de delar jag sett har varit bra! Det kommer på TV3 just nu.

Kollar du på Navy CSI? Är pogrammet hiss eller diss, bra eller dåligt?

Dagens datum syns nu!

För oss småvirriga som glömmer datum hit och dit så har jag nu lagt in datum och veckodag högst upp till höger ovanför navigeringen (dvs jag menar menyn med inlägg osvosv)! Det borde uppdateras automatiskt dagligen. Bra eller hur? Credits till Lari DESIGNADINBLOGG.SE varifrån jag fick koden till det. Tackar!

Inlägg nummer
380 förrästen.

Tåg av konfirmeradeFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40
Redigering: Photofiltre


Början av alla som blev konfirmerade. Kan avslöja att tåget av de konfirmerade var rätt långt, hehe ..

Riikkas blommorFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40
Övrig utrustning: Har använt ett KIT-objektiv och en SS-400 blixt (dvs inte en intern)


Tycker fotografiet blev riktigt spännande med fokusen på de där .. uhm uhm .. vad det nu heter ;) Lite annorlunda för en gång skull!

Elgitarr från MexikoFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40


Detta var den elgitarr jag snackade innan om, som Pentti (min morbror) och Anni-Lotta (min kusin, Penttis dotter) gav som present åt Jaakko. Märket är svinbra. Man blir liksom lite avundsjuk, haha! Även om jag har en egen (röd) elgitarr liggandes och skräpar (ja, så sant som jag säger det .. Tyvärr!) i hängarskåpet för finare kläder i mitt eget rum här hemma .. Den måste varit sjukt dyr! Men antagligen billigare att köpa från Mexiko istället för härifrån Finland, hehe.

Pusha inläggen!

Om ni observerande kära läsare tittar riktigt noga, så finns det en ny text i samma rad som man klickar ifall man vill (vem vill inte??!! haha) kommentera mina skrivna inlägg på bloggen! [ Pusha inlägget! ] är den nya grejjen! Genom att "pusha" ett inlägg som du tycker om, så ger du flera andra personer möjligheten att lägga märke till det inlägg du gillade! Otroligt bra eller hur? Smile for life, cause life is good. Tack säger vi till Pusha! Ni kan pusha detta inlägg så fler förstår, tihi. Ni är söta, tackar.

ROYALGLAMOURS bloggvärde!

Genom att gå in på BLOGGVARDE.SE (Bloggvärde med Ä egentligen förstås!) kan man simpelt, snabbt och lätt utan att enagera sig allt för mycket, räkna ut sin bloggs värde för tillfället! Jag vet dock inte på vad uträkningen går ut på, men i alla fall. En skojig grej åtminstone. Värderingsikonen (om man kan kalla det så?) ligger nu uppriggad på höger sidan ovanom mina updates. ROYALGLAMOURS värde ligger på 2208 svenska kr just nu! Rätt bra med tanke på att bloggen inte är så gammal och jag inte har en blek blå aning om på vad värderingen går ut på! Haha. ROYALGLAMOURS nuvarande värde kan du se här under också. 2208 svenska kronor motsvarar alltså 220,80 euro!

Svar till Anita ..

Tack så mycket för tipset Anita! Men då jag är bosatt nere i södra delen av Finland, så tvivlar jag på att det skulle funka .. Men tack för din omtänksamhet i alla fall! Och ja, den filmen har verkligen humor och action, haha.

The Dukes of Hazzard: The Beginning

Originaltitel The Dukes Of Hazzard: The Beginning
  
Genre Action/Äventyr/Komedi.
Från 2005
I rollerna Johnny Knoxville (Luke Duke), Seann William Scott (Bo Duke), Alice Greczyn (Laurie Pullman), Jessica Simpson (Daisy Duke) m.fl.
Regissör Jay Chandrasekhar

"Med hjälp sin sexiga kusin Daisy och farbror Jesse, måste kusinerna Bo och Luke rädda familjens gård från att rivas av stans elaka och korrumperade kommissionär Boss Hogg. Familjen Duke gör allt för att myndigheterna inte ska lyckas med sitt uppdrag."
Snabbinfo källa: TV3 - Film

Den filmen kommer från TV3 (Sveriges TV3) just nu, så sjuk film asså haha. Se den, hahah.

Gårdagens förhoppningar

Tja, det blev inte besöksrekord igår. MEN, det fattades otroligt nog endast sex (6) stycken till besök! Gör ni det ikväll, bara för min skull? Haha, make me happy! Snälla. Kommentera mina fotografier också, smile.

You never know who hold it ..Fotograf: Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Finska psalmbokenFotograf: Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Konfirmation 20.07 2008Fotograf: Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40


En av de konfirmerade får sina papper av Pia Kolehmainen (är inte säker, men jag troor hon hette så ..).

He got the papers

Nu är då Jaakko konfirmerad, congratulations plastkusinen! Hela seremonin gick superfint, festen hemma hos dem var också riktigt tjusig. Riikka och hennes syster hade bakat allting själv! Jaakko fick en elgitarr från Mexiko av Pentti och Anni-Lotta (min kusin, Penttis dotter som tyvärr inte var där utan på semester tillsammans med sin mamma i mellersya Finland) som Pentti (min morbror) hade köpt åt honom då han var där. Märket var superfint, dyr hade den garanterat varit!

Tog en hel massa med fotografier, 239 stycken! I kyrkan använde jag mig av min SS-400 blixt, alltså inte den interna då det blev lite för litet med enbart den - även om det var ljust i kyrkan. Det var lite småsvårt att få till riktigt bra bilder då mitt KIT-objekt ju inte har så mycket zoom, plus att det vimlade av människor! Hit och dit. Och sen fotograferade ju förstås flera andra också. Såg Janica P där också (har lagt in en bild på hennes ponny innan, Ali aff Arafat så henne har ni hört lite om skulle jag tro, ni som läst vill säga ..), hade ingen blek blå aning om att hon bodde där! Trodde hon nu åtminstone skulle ha bott i samma stad där hon håller sin ponnyhingst uppstallad .. Men icke, nehe. Hårfärg hade hon bytt nu, brunett hade hon blivit. Måste erkänna att det klädde henne, visst. Men jag ser fortfarande henne som mellanblond, mycket snyggare på henne nog, enligt mig förstås.

Svar till Sandra L

Aha, okey. Hur kunde du "riva" sönder det ..?

Brogårdens MikadoFOTOGRAF. Jag, Ronja Prinz
KAMERA & UTRUSTNING. Nikon D40 och KIT-objektivet


Ska nog sussa strax. Måste fixa i ordning kameraväskan med blixtar och hela mojjset .. Annars glömmer jag ändå hälften av det imorgon på morgonen i all hast med att göra mig i ordning, äta frukost, kila till blomaffären och köpa någon ros åt Jaakko, hämta upp mormor och sen slutligen åka iväg till konfirmationen som börjar 10:00 om jag inte minns fel. Mormor ska vi hämta 08:30 med mamma imorgon på morgonen. Det blir en tidig väckning .. Oj oj oj. Ska ladda kameran också, lägger den på laddning under nattens gång så får den ladda sig full .. Minneskortet har jag redan tömt på alla de lite över 300 fotografierna och det är isatt i kameran redan nu. Bra jobbat. Du glömmer ändå något imorgon .. Sussa sött!

Nio kvar!

Nio besökare till och bloggen har besöksrekord hittills! Kom igen vänner! Give me a helping hand, please. Har nu (tackvare Laris underbara blogg som hjälp!) fixat lite så man kan läsa om mig själv, som en liten pop-up ruta vid mouseover typ. Vad tycks? Textstilen och det där ser otroligt fult ut, men aaja .. Fixar det sen.

Nästan besökarrekord!

Nu är det nästan besökarrekord, besök mig lite mer ännu så har ni precis slått ROYALGLAMOURS besöksrekord genom tidernas tideräkning här på bloggen! Go on my friends.

Nyckelpigan så fagerFOTOGRAF. Jag, Ronja Prinz
KAMERA & UTRUSTNING. Nikon D40 och KIT-objektivet


Behöver jag ens nämna att jag är kär i nyckelpigor? Men endast de icke giftiga, de små söta röda med svarta prickar. Alltså så länge de inte kissar på en om man tar dem i handen eller nåt .. Gillar att fotografera dem. Så länge de är någorslunda stillsinnade, haha. Denna fotade jag vid vägkanten vid de mindre rasthagarna längs vägen vid privatstallet där min älskling (dvs Paavo såklart!) står. En nyckelpiga är nog den enda "insekt" jag egentligen "tål" tror jag ..

Silence is a mans best friend ..Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 och KIT-objektivet


Tog denna bild då jag och Cee-Cee var ute på en fotorunda, bilden är tagen 18:55 exakt (i finsk tid alltså). Har ändrat färgerna (dvs dämpat) i bilden och dragit ner ljuset en aning, annars orörd bild. Gillar stämningen, den gamla mannen som blir emot det blåa vattnet och beundrar de ståtliga båtarna, kanske ..? Tror du bilden hade gjort sig bättre i svartvitt?

Welcome Mrs. Doubtfire

Den kommer från TV3 (svenska) just nu, sjukt rolig familjefilm! Se så, knäpp på TV:n nu med detsamma och se en urrolig film som medför många skrattattacker!

Destination lägenheten

Nu är man efter en lång, varm och solig dag återigen hemma bänkad framför käre datorn as usual. Mamma står i köket/vardagsrummet och stryker våra festkläder inför Jaakkos konfirmation imorgon och pappa sitter i arbetsrummet och snackar i sin mobiltelefon, haha. Och jag sitter här. Katten ligger i vardagsrummet och sussar så sött.

Nu ska mamma min massera mina axlar, de är sjukt onda .. Aj aj aj. Tack mammsen! Kommer strax, ska börja fixa med alla 332 stycken bilder jag fotograferade idag tillsammans med Cee-Cee! Smile.

A fast small update

Sitter hemma hos Cee-Cee på deras dator just nu, vi har surfat runt och haft småtråkigt, varit ute och fotograferat och i stallet plus på glass till standen och sådär .. Have a very nice eavning (stavning?) tonight!

Whit love, Ronja ft. Cee-Cee

It's Paavo-time!

Nu åker jag ner till stallet, eller till Paavo ju. Tar med min D40:a, såklart! Så ikväll får ni se bilder. Ha det bra. Hämtar Cee-Cee innan, she's coming whit me. Very nice, ska bli kuul.

RallarrosFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + KIT-objektivet

Sånahär otroligt vackra blommor växer det vid privatstallet där min älskling (Paavo) står! Underbart, visst??!!!

Glatt sms från Milka!

Milka sms:ade mig nyss; "Tack Ronja! Utrustningen var superren och till och med skåpet var städat! Hans hage också! Härligt! Är du påväg till stallet idag?" (Översatt från finska till svenska då hon är finsk). Det är sånahär sms som förgyller ens annars så tråkiga vardag! Det är detta som gör att man orkar hålla på att fixa och mixa med sin sköthäst (även om man gör det frivilligt bara för att man älskar den så högt!) dag ut och dag in! Städade dessutom hans hage igår också. Milkade sms:ade mig igen nyss, undrade ju om jag kommer till stallet idag, sa att jag kommer ungefär 12:30, då hon satt honom i den lilla beteshagen (ensam) för ett par timmar så någon måste ju hämta bort honom därifrån också, haha. Fast hon åker inte själv därifrån riktigt ännu, så vi får väl se.

Ny kategoriFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + kitobjektivet


Nu har jag skapat en ny (ojdå, det börjar bli rätt många redan! *host*) kategori! Tllägnad endast för min älskade älskade gullepjutt Albedo "Paavo Jr."! Alltså min sköthäst (sjuårig Hannoveranarvalack imp. Tyskland 2006 som jag skött sen 1 april 2007, privathäst som står i privatstall, ägs av Milka T.) för er som inte visste det (vem vet det inte??! haha).

I denna kategori "[ Paavo, my love ]" kommer ni hädanefter finna allting som har med honom att göra som huvudämne. Resten där jag nämner honom hit och dit hamnar lite var som haver. Dessutom kommer hädanefter alla fotografier på honom också hamna här nu! Så kolla noggrant, haha. Detta fotografi är taget igår i hans hage när jag var i stallet tillsammans med Cee-Cee.

Los Serrano

Jag vet inte varför jag sitter och skriver detta? På grund av att jag för tillfället har urtrist, kanske? I morse skulle jag sätta på TV:n och glatt bänka mig i soffan för ett avsnitt av Los Serrano-serien men shit säger jag. Den kommer ju bara vardagar .. Seriens hemsida är visserligen lite rörig (speciellt om man inte ens kan prata språket, haha!) men serien äger dig! Älskar den. Om du inte redan (hallå, säg mig varför du inte skulle se den?!!) följer den varje måndag, tisdag, onsdag, torsdag och fredag som den kommer så för sjutton gubbar, bänka dig framför TV:n och Ettan (åtminstone i Finland, hähä) på morgonen eller eftermiddagen! Ciao.

Konfirmation och jourpolikliniken

En salig blandning blir det ju. Visst? Okej, inte, men nästan åtminstone. Igår vid ungefär 22-tiden åkte jag och mamma ner till sjukhuset, jourpolikliniken, tillsammans med pappa. Han hade smärtor vid bröstet och tungt att andas liksom. Men det strålade ingenstans i kroppen som tur var. Där tog de EKG (dvs hjärtfilm) och en massa blodprover, det visade ingenting speciellt på EKG:n men läkaren ville ta ett blodprov till (det måste vara sex timmar mellan det de tog på kvällen igår och det hon ville ta också) så pappsen fick stanna där över natten. Blodprovet skulle tas 06:00 eller nåt i den stilen. Men han mår bra nu och kom hem ungefär vid 09:30, mamma var och hämtade hem honom från sjukhuset.

Imorgon konfirmeras Jaakko, min morbrors frus pojke, min plastkusin om man kan säga så. Ett år äldre än mig är han. Riikka (hans mamma, min morbrors fru alltså) ringde min mamma igår och bjöd oss dit då Pentti (min morbror) velat att vi skulle komma dit. Tack för inbjudan. Troligen åker vi med mamma, vet inte hur det är med pappa, men jag och mamma åker åtminstone troligen, förhoppningsvis. Vet inte om mormor skulle åka med oss i sådana fall, men i alla fall. Tror att Marjukka (min moster) och Uffe (hennes man) också ska dit. Varför skulle de inte, typ ..? Jag har faktiskt aldrig innan varit på en konfirmationsfest .. Så det ska bli riktigt kul egentligen! Tror jag, haha.

Oväntat designbyte!

HÖHÖ, det här kunde ni allt inte förutspå! Än en gång så kläds ROYALGLAMOUR med en ny outfit ljus och somrig för sommartiden (som dock snart börjar ara förbi, bröl på det) säger vi! Det finns allt ett par justeringar jag ännu hade velat fixa och trixa med, men orkar inte med det just nu. Vaknade 06:30 (finsk tid) och började fixa med bloggdesignen då jag heller inte hade någonting mer vettigare att pyssla med just nu .. Och jag kunde heller inte somna om, damn liksom. Huvudsaken är ju nu att jag själv är nöjd.

Det enda som saknas nu är en snygg och fräsig banner. Mitt Photofiltre sa upp kontraktet haha, och vägrar fungera så som det borde och ska fungera (och ja, jag har en laglig version!) liksom. Grr! Man blir så arg och sur och inåtvänd på grund av det bara liksom. Äsh då .. Jag har visserligen Adobe Photoshop 7.0, en rätt gammal version med tanke på hur många nyare (säger man så? haha) det finns i dagens läge. Men jag är super dålig i Photoshop, så det låter jag nog bli. Men om någon underbar person med någorslunda skills i Photoshop eller så vill göra en, så tas alla förslag extremt tacksamt emot av mig! Haha, drömma man kan ju alltid ..

A crazy mareFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + KIT-objektivet

Ett av de två stona (för tillfället) på stallets stobete. Detta är den jag tyvärr inte har memorerat namnet på, ganska "grov häst" i typen dock. Söt var den i alla fall hur som helst! Hihi. Observera den lilla flugan vid stoets öronhöjd på vänster sida haha! Great.

Och de påstår att sommarbete ska göra gott åt våra hästar?
Hahah, skojjigt.

Hum hum humlaFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + KIT-objektivet

ValackbetetFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + KIT-objektivet

Var ju i stallet tillsammans med Cee-Cee idag, hade med mig min D40:a till stallet idag så vi gick ner en sväng till de större sommarbetena (böjs ordet så ..? hum hum), både sto- och valackbetet. På bilden ser vi Hannoveranarvalacken Windsor II längst från höger travandes emot vänster, sedan Finnhästvalacken Sorri travandes framför Windsor II emot vänster och bakom dem borttravandes mot motsatt håll Finnhästvalacken Ralli-Matti.

Vinn supersnygg design!

Alla ni som har er blogg på blogg.se bör lyssna riktigt riktigt noggrant nu! Denna superduktiga person bakom den redan nämnda supersnygga bloggen LAJSA.NET lottar nu ut en helsnygg design för oss med bloggen liggandes på blogg.se! Designen går i lila. Personligen skulle jag absolut inte ha någonting emot att få ha den på min blogg, vilket jag inte tror att du heller skulle ha, tihi. En liten fin bild på designen här nedan .. :o) Nu håller man tummarna så man vinner den haha!


Min bronspokalFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Bara för att jag är lite småstolt, haha.

Sweet dreams!

Hahahahahahaah, jag är flummig och har spänningshuvudvärk i pannan. Skit. Mina axlar är dessutom sjukt sjuka (hahah ..) också. Arrgggh! Tvingar mamma att massera mina axlar imorgon efter att hon kommit hem från jobbet, höhö. Snäll jag är .. Eller inte, men ja. Hejdå nu ska jag gå! Haha, tror ni mig ..

Hur snabbt det kan ta slut ..

Tanken slog mig som en känslovåg idag. Hur kort en människas liv egentligen är. Hur snabbt det kan ta slut .. Har många i min vänkrets som just nu kan försvinna när som helst och flera som kämpat och återhämtat sig från dödliga sjukdomar. Flera har lämnat jordelivet och gett upp kampen. Sitter här och lyssnar på Sofijah - En saknad vilket kanske inte gör mitt humör bättre heller .. Men i alla fall.

Jag skräms så av tanken att mina medmänniskor kan försvinna ur mitt liv så fort, utan förvarning .. Jag har gjort ett enormt misstag en gång. Jag inser det nu, då var jag liten och insåg innerst inne det inte .. Sista gången jag skulle ha haft chansen att träffa, umgås och prata med en person som står (borde man säga stod ..?) mig mycket kär, så tog jag den inte - jag sumpade den. Nu ångrar jag mig, något enormt. Gör aldrig samma misstag som jag! Gör aldrig det .. Sen stod mitt ego för högt får att tillåta mig själv att gråta på begravningen till och med. I nuläget förstår jag mig inte på mig själv då .. Jag satt och bet mig i läppen, kramade händerna så de var vita och tog djupa andetag. Allt det där, ni vet. Men inte att jag skulle låta tårarna falla, icke då. Nu ångrar jag det - och inser att det var fel. Så sjukt fel .. Kvällen därpå hemma när lampan var släkt och det var dags att träffa Jhon Blund, då kom tårarna, alla intvingade tårarna. Jag vet inte varför jag skriver detta .. Ånger, kanske?

Jag kan inte föreställa mig ett liv utan de jag älskar, Paavo (även om han i vissas ögon "bara" är en häst så är han så j-vla (ursäkta!) mycket mer för mig liksom!) och Bimbo (min älskade kissemisse som nyss fyllt 11 vårar förrästen! Congraz my love). Pappa, mamma och farmor & farfar. Mormor också, och kusinerna och alla för sjutton .. Jag och min farmor står varann mycket, mycket nära. Belive it or not. Hon betyder så otroligt mycket för mig, jag litar på henne till 210 procent liksom. Jag kan anförtro mig för henne, berätta vad som helst. Hon är the greatest grandmother in the whole world! Hon är bara bäst liksom. Hon är underbar, världens snällaste och underbaraste människa i hela universum! Synd för er som inte känner henne, aj aj.

Men nu ska jag sova .. snart .. Klockan är 23:45 här i Finland. Har tränat ikväll också, fätkningen ni vet. Funderar på att åka ner till stallet och hälsa på Paavo imorgon tillsammans med Cee-Cee. Ska bli skoj. Eller sen hänger vi bara i stan och sådär .. Vi får väl se. Jag var förrästen i stan och shoppade med Jannica idag också, en sån liten kort tröja och en skjorta som är liksom .. svår att förklara! Haha. Nej men, kanske fottar den imorgon med D40:an. Smaajl. Vi får se, vill ni det eller? Säg, haha. De är båda från Lindex förrästen, hahah. Träffade Paulina i stan också, very nice. Träningarna gick super'b, förrästen. God natt! Nu lovar jag att sluta babbla för ikväll - värsta långt inlägg blev det! Sussa sött.

Lajsa.net

Hittade av rent misstag in på en sjukt fin blogg, LAJSA.NET nämligen. Kanske lite för rörig för min smak men shit så snygg och proffsig den är måste jag säga. Dessutom auktionerar hon ut en skitfin bloggdesign där nu, priset står nu på 90 kr. Passa på ni som vill ha en goregous bloggdesign som garanterat inte liknar någon annans! :o)

Dagens fotografiFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Bara för att jag är kär i färgerna och ljuset i bilden!

Träningar och stuffs

Var och tränade idag, vi tränade tio poängsmatcher på endast tre minuter .. Lite ansträngande blev det men det gick ihop. Vann alla matcher förutom en (även om det inte har någon betydelse; det är träningar ju!). Jag tog ungefär åtta eller nio matcher. Har på känn att jag kommer att få en vattenblåsa på vänster pekfinger där man böjer det på mitten, haha. Ush, vill inte. Handskens söm tryckte till där. Juhans tejpning håller fortfarande! Så hårt som den sitter på vänster lillfinger .. Haha. Tackar.

Var ute och sprang morgonrundan imorse ungefär vid tio, halv elva. Drack 0,4 l vatten innan och åt en smörgås. Sen gick jag och hälsade på farmor och farfar, var där, hade tråkigt och åkte sen till träningarna vid sex och kom hem halv nio. Great. Och nu sitter jag här, ska snart hoppa i dushen också.

Ska skicka lite bilder till massa människor typ .. Åh, orka. Har lovat (ja, tyvärr ..) skicka bilder från Asinsaari fäktningslägret till Gaia, Krista, Kaisa, Kimi, Mirka, Ilari med flera .. Och Juhan bara han skaffat sig en ny msn (duktig han är, han har glömt sitt lösenord gaah ..) och kommit hem från ett två veckors fäktningsläger där han fungerar som tränare på. Precis .. Ja just det, och sen måste jag skicka bilder till Carolina och Alessandra också .. Haha mhm.

Hittade nyss en super trevlig blogg, en kille som heter Sebastian Eriksson uppehåller den. Även känd som "Sabbaa" kan man väg säga. Hehe. Han är otroligt duktig på bloggdesign och fotografi. Jag tror bestämt han kommer att gå långt, ung som han är (13 år enligt bloggen - ska fylla 14). Ni kan ju läsa den, jag lovar att ni åtminstone inte går miste om någonting. Han har en bilddagbok (BDB) också, ni förlorar ingenting om ni bevakar killen! Super'b.

Har studerat estniska idag också. Skrivit upp alla ord som Gaia, Anu, Krista, Juhan med flera lärde mig under lägerveckan haha. Tolm är typ damm, piim är mjölk, leib är bröd, noh är ungefär som "aah, okey fortsätt" om man disskuterar med någon osvosv. Jag kan räkna också, yey me. Men inte nu, haha, orkar inte .. To tierd (not, men ja ja).

Penttinen - LarssonKaisa Penttinen FIN - Ronja Larsson FIN (jag) - 01-01

Fotograf: Niku Kivekäs
Kamera: min Nikon D40

Klass: Flickor 15
Domare: J. Salm

Vesterinen - SalmVerneri Vesterinen FIN - Juhan Salm EST - 09-15

Fotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Jag fick bronspokal

Har ju varit på fäktningsläger hela veckan. Kom hem igår från Asinsaari. Min "headcoach" under lägret var Juhan Salm  (EST) och Niku Kivekäs (FIN), också Tomas Livak (EST) till en viss mån sista dagen i princip. Jag var i grupp 01. Lägret var sjukt kul och vi hade superskojigt hela veckan, saknar er allihopa redan! Shit .. Längtar tills nästa år, seriöst! Såå kul ..

Fick brons (dvs jag kom 3a) i min egen klass, flickor 15 delat med Kaisa Penttinen (FIN) och blev 6 i flickor 17 serien. Förlorade 14-15 mot Carolina Fusoni (FIN) i semifinalen (flickor 17) men whatever, sånt händer hehe! Förlorade 10-15 mot Gaia-Marianna Siim (EST) i cupmatcherna i min egen serie och fick därmed brons, Gaia (EST) vann klassen och Anu Hark (EST) kom tvåa. I flickor 17 klassen vann Pinja-Liisa Kujanpää (FIN) och Carolina Fusoni  (FIN) kom tvåa, trea troor jag var Veera Vesterinen (FIN) och någon annan till .. Men ja. Najs najs.

Dressyr på söndagenFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

På vägen hem från Asinsaari (fäktningslägret) igår på söndagseftermiddagen så stannade vi vid en dressyrtävling i Villmanstrands travbana för att lämna av Kimi där (hans mamma tävlade där, så han åkte sedan hem med henne). Självklart var jag framme med kameran! De få minuter vi hann stanna där, kanske en 20-30 minuter men men, hehe. Lite svårt med kitobjektivet men det funkade. Ingen aning om ryttare & häst, bild tagen vid uppvärmningen.

Haha

"I never rest, never sleep, I'm a freak".

BDB

Kommentera i min BDB, http://hobbitagent.bilddagboken.se, tihi.

Mobillista

Namn 3 Aku L
Han/hon kul?: Tja ..
Har du kramat personen? Nej, hjälpledar i fäktningens grupp för nybörjare *host*
Minnen med personen? Mhm

Namn 6 Anne
Var träffades ni första gången? Ortodoxa kyrkan
Är personen viktig för dig? Jadå
Sista bokstaven i personens namn? E

Namn 9 Anni K
Flicka eller Pojke? Flicka
Älskar du hon/han? Nja, Väiskis flickas ägare (Väiski = häst)
Har du pratat med personen i telefon? Ja
 
Namn 12: Anssi
Har du sänt personen ett sms? Ja
Är det en tjej? Nej
Går personen i samma skola? Nej

Namn 15: Bella
Känner du honom/henne bra? Mjo
Är han/hon upptagen? Jag vet inte, haha

Namn 18: Cecci
Är ni släkt?  Nej
Hur är han/hon till sättet? Trevlig, småblyg och kul
Känner du honom/henne bra? Tillräckligt, hihi

Namn 21: Chriba
Hur länge har ni känt varandra? Mycket länge
Har du kysst honom/henne? Haha, Absolut nej
Kan du berätta hemligheter för personen? Nej
 
Namn 24: Eeva-Liisa
Hur gammal? Jag vet inte .. Yngsta kusinens mamma
Bor? Finland
Hatar du personen? Nej

Namn 27:  Eimi
Har du besökt personen? Nej
Är han/hon trevlig? Jo
Vad börjar hans/hennes namn med? E

Namn 30: Ellinor
Har du kramat henne/honom? Nej
Har du sett personen full? Nej
Är personen äldre än du? Nej

Namn 33 Emil
Står han/hon nära dig? Nej, klasskompis
Har du kramat personen? Nej
Har du varit förtjust i honom/henne? Nej
 
Namn 36: Fanni
Beskriv med ett ord? Flummig, haha
Bor personen i huvudsstadsregionen? Wh00t?
Har du sett honom/henne i en dröm?

Namn 39: Fia A
När pratade du med han/henne senast? Oj, flera månader ..!
Har du varit förtjust i honom/henne? Nej
Skickat sms till personen? Ja

Namn 42: Gurkan
Första tanke? Skitrolig!
När träffade du senast personen? Innan skolan slutade
Varifrån har du fått hans/hennes nummer? Henne själv

Namn 44: Hanna K
Har du sett personen naken? Nej
Ge ett smeknamn:  Hänäää
Flicka eller pojke? Flicka

Namn 45: Heippu
Kramat personen?  Ja
Kysst personen? Nej
Sista bokstaven i namnet? Egentligen I (Heidi) men U om vi säger Heippu
 
Namn 51: Ia
Träffat personen? Ja
Pratade med i telefon senast? På tisdagen
Har du kysst personen? Nej

Ett vykort till er!Här kommer ett unikt vykort till alla mina läsare! Ni får (rättare sagt - ska, haha) känna er otroligt hedrade eftersom ni fått själva min älskade prinskort Paavo (fullständigt namn är Albedo, han är en sjuårig Hannoveranarvalack och världens bästa och snyggaste & finaste häst i hela universum!), tänka sig! Men han är definitivt så snygg att han klär ett vykort!! Inte sant??!!! :'D

Sleepower

Ska sova över hos farmor & farfar idag, och nu sticker jag haha. Ha det så bra! Vi får höras imorrn.

BeautifulKamera: Nikon D40
Fotograf: Jag

Vet någon vad detta är för ett blomträd egentligen? Äppelträd är det inte .. Fotade det idag när vi var ute och gick tillsammans med farmor. Vad tror du, någon florist i farten kanske? Haha. Honungros, kanske?

Svar till Towe

Det jag menar med videon jag lagt in är att det enligt mig är helt sjukt hur mycket allt redigeras och ändras på människokroppen med dator och pogram innan bilderna publiceras i tidningar eller någon annanstans. Även om många vetat om det och är medvetna om att detta görs. Enligt mig tycker jag det är så onödigt, artist eller inte. Stå för vem du är!

The Photoshop Effect

Paavo & SagaFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Saga var och red Paavo idag då Milka inte kunde komma. Jag åkte till stallet lite över klockan fem, och kom hem ungefär tjugo före nio nu ikväll. Saga kom ungefär tio över sex. Innan det hade jag redan hunnit rykta honom och tagit fram sadel och tränset med kandarbettet, sättit på honom bakbensskydden och frambensbindlarna. Paavo fick verkligen jobba hårt tillsammans med Saga idag, och det gick faktiskt bra. Galoppombytena var lite knapriga, men de går mycket bättre nu än innan! Den ökade galoppen på långsidan gick super'b! Min prins. Fixade hans melassgröt och skrittade av honom utomhus, sen dushade vi honom med Saga i duschspiltan och en skrittade jag ännu lite med honom utomhus i solen, så han skulle torka snabbare.  Sen fotade jag också en massa emellan varven hehe.

Sen åkte Saga iväg, och jag fick ta hand om min finaste älskade prins till häst. Gav honom gröten och melassvattnet, smorde på Arnika-oljan på de stora halsmusklerna, ryggmusklerna och bakbenens "lårmuskler". Tvättade betten (haha, valiga och kandaret ju) och lade tillbaka sadeln, sen tvättade jag grötskålen och melassvattenshinken och åkte hem igen. Dushade, kikade lite på TV - det kom någon apgammal polisfilm från finska trean, - fixade sedan bilderna jag tog i stallet ikväll och ja .., nu sitter jag här!

Ali aff ArafatFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Denna supermaffiga och snygga ponnyhingst står i samma stall som Paavo. Han är verkligen goregous! Här rids han dock inte utav sin ägare då hon är bortrest, - enligt mig går han mycket bättre tillsammans med Janica (ägaren). Vilket i och för sig, är alldeles förståerligt då Janica ju känner sin häst tusen gånger bättre, hehe.

Ny stämpelFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40

Tänkte bara hojta till och säga att ni från och med nu kommer att få se en sådan (lite mindre, heheh) vattenstämpel på mina fotografier. Men detta betyder självfallet inte, att ni skulle ha någon mer rätt att kopiera ändå! Ser jag att någon kopierat så gäller fortfarande samma; - jag gör en anmälan. Och det är inget jag vill göra även om jag gjort det ett x-antal gånger, tyvärr ..

WOW hörni!

Jisses, det gick inte länge nej! Coca Cola-bilden i föregående meddelande har redan 5 kommentarer! Tjoho.

Coca ColaFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40 + kitobjektivet

Filmtajmmm!Filmens namn: Yours, Mine & Ours
Genre: Komedi

Handlar om "Frank Beardsley" och "Helen" som flyttar ihop efter att båda ha förlorat sin fru/man. Helen har inte mindre än 10 barn och Frank är ju inte långt ifrån han heller - 8. Filmen är verkligen sjukt rolig och man får många goda skratt! Den räcker exakt sagt 1 h 24 min. Verkligen superskojig! För hela familjen.

Har du inte sett den, för sjutton människa! Gå och hyr den nuuu! :o)

SötnötFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera: Nikon D40 + 18-55 mm

ÄlsklingenFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera mm: Nikon D40 + 18-55 obj.

Fördta gången jag fotade i ridhus, fel inställning men jaja. Paavo är fin här iaf.

SmörblommaFotograf: Jag,  Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + 18-55 mm objektiv

Jag kom på en sak nyss .. Vill ni se fler utav mina fotografier så kan ni dels se dem på min fotohemsida men resten finns mycket troligt alltid på min bilddagbok! Användarnamnet var HOBBITAGENT där. Bevaka supergärna, då blir jag ypperligt glader. Ni kommer direkt till min bilddagbok genom ett simpelt klick här.

Dagens bildFotograf: Jag, Ronja Prinz
Kamera och utrustning: Nikon D40 + 18-55 mm objektiv

Dagens bästa bild enligt mig själv, förutom de modellbilder jag tog på Jannica idag hos farmor & farfar. De blev sjukt fina, men då hon inte vill ses på Internet osv osv så kommer jag tyvärr inte lägga ut dem på bloggen heller ..