Att röka?

Jag funderar lite på det eviga frågan. Varför börjar man röka? Jag röker inte, jag anser att det bara är ett dumt och idiotiskt sätt att förstöra sitt liv och sina lungor på. Speciellt ni med astma (jag har), varför röker ni? Jag menar, det finns ju inte en chans i världen, att ni skulle kunna må bra av att röka då? Jisses .. Förlåt, men jag fattar inte hur ni tänker helt enkelt.

Nej, jag tycker inte illa om folk som röker. Nej nej, men jag fattar bara inte varför. Ungdomar som börjar röka, handlar det då om att vara cool och "inne", plus grupptryck? En stor del av orsaken är nog det tror jag. Mina föräldrar varken röcker eller dricker, så bara jag håller mig borta från alla de som gör det (nu menar jag inte hela tiden, men låter bli att följa med på rasterna när de röker - då minskar ju chansen att de tvingar en att pröva eller sådär) i skolan så borde det gå bra. Och det har det gått hittills åtminstone. Så jag är nöjd.

Ronjas frågestund ..
DU RÖKARE: Varför röker du, vad fick dig att börja?
DU ICKE-RÖKARE: Vad får dig att inte röka, har du blivit erbjuden en cigg någongång?

Mitt svar som icke-rökare:  Enkelt. Det är olagligt för mig som är under 18 dessutom, det kan inte smaka gott, det är ohälsosamt (speciellt för mig med astma) och dyrt dessutom! Tack och lov har ingen någonsin erbjudit mig en cigg.
Postade kommentarer:
Skrivet av: H A N N A

Gratis är gott!

Bli medlem på ; http://www.gratisrefill.se/?r=20600 och börja samla poäng idag du med! Allt du behöver är att samla in 500 poäng och då kan du beställa hem ditt första presentkort! :DRuggigt fin blogg btw :D

2008-08-24 ▪ 11:06:34
URL: http://bossladie.blogg.se/
Skrivet av: belluut

jag började röka när jag var 13 minns inte varför antar att de var ngt coolt på den tiden

2008-08-24 ▪ 11:15:12
URL: http://bellyy.blogg.se/
Skrivet av: R O N J A

HANNA: Nej tack. Jag är inte intresserad av någonting sådant. Tack för berömmet dock, det värmer! Dock ska nog allt beröm gå till Maggi på Lajsa.net då hon gjort designen till mig, hihi! :o)MVH

R

2008-08-24 ▪ 11:24:59
URL: http://royalglamour.blogg.se/
Skrivet av: R O N J A

BELLUUT: Okej, tack för ditt svar. :o) Så då var nog orsakerna troligtvis de samma som än idag, coolt osv? ;o)MVH

R

2008-08-24 ▪ 11:25:42
URL: http://royalglamour.blogg.se/
Skrivet av: a.k

sv; okejdå... (;'Jag håller med dig. Dyrt och onödigt. Verkligen onödigt. (Det kan dock hända att jag tar ett par bloss när det är fest.)

2008-08-24 ▪ 11:31:51
URL: http://decibel.webblogg.se/
Skrivet av: Linn

jag har aldrig förstått det där med att börja röka heller. Och det konstigaste är ju också att ungdomar börjar för att vara "coola"..? Det är ju många unga tjejer börjar väl för att de vill vara coola, inne..men alltså, det är ju inte särskilt fräscht att röka heller. Man luktar äckligt. Så det går inte riktigt ihop tycker jag. Förresten, har du sätt bild på hur lungan ser ut på rökare?..grön!

Min pappa slutade äntligen röka i mars efter att jag tjatat i många år ;)

2008-08-24 ▪ 13:35:45
URL: http://lajn.webblogg.se/
Skrivet av: Cissi

Varför säger du tack och lov? Det är ju bara att säga nej :)Nej, jag röker inte, det är ingenting för mig. Finns roligare saker att göra. Har blivit erbjuden cigg och har kompisar som rökt/röker men jag ser inte det roliga.

2008-08-27 ▪ 19:48:41
URL: http://ceciliaeklund.blogg.se/

Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Besöker du mig ofta? Kryssa i så sparas dina uppgifter! :)

E-post adress (syns ENDAST för mig!):

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

OBSERVERA! INGEN REKLAM! - T A C K -