En bild på mig ..

Hallåja

Brottom brottom! Har suttit och läst till historieförhöret som en fån, blä för alla årtal och datum! Fick 10-/10 i ett förhör i religion (ev.lut), murr! Tappade ½ poäng .. Aaja sånt äre.

Hann inte till stallet idag, damn it. Men imorgon ska jag direkt hem efter skolan som slutar 13:45 och sen käka nåt osvosv, ungefär 16:15 ska vi vara i IH där lägret börjar 17:00. Anu och Gaia är redan i Finland - har jag förstått rätt så anländer Jüri imorgon. Träningar idag, liten pers. coatchning av Ponde - flecher. Anyway .. Stressigt är det rätta ordet! Om det ens räcker till. Vi skjutsade hem M & K ikväll, E cyklade hem. Ska bli kul att träffa alla imorgon, Elena från Åbo, Ingrid och Gunnar från Tapanila och speciellt Gaia och Anu från Tallinn. Längtar ..

Ny musik

Har laddat massa musik från datorn till mobilen nu så jag inte behöver dö av tristess i skolan framöver. Jag kände mig fattig idag, damn. Mobilen var hemma på laddning, oh yes.Träningarna imorgon. Vet inte vilken tid. Jag vill vill vill vill till stallet imorgon också, DAMN med stora bokstäver alltså! Blä, känns som om jag sviker Paavo .. Men jaja. Pratade med Milka i förrgår (grattade, hon fyllde 25 bast ffs!) och hon sa att det var fullständigt okey. Då är det väl det. Peppe glömde bort sin ridlektion med Rölli idag, haha .. Go Peppe. Men nu ska jag läsa boken "Efter kraschen tog jag mig samman, bredde ut mina vingar och flög iväg" som är en skoluppgift.

                                                                           Sov gott!

Läppar och en snigel

Insekt på landet

The cat; Mussi

Låt mig presentera:  Mussi! Karolinas ena katt, den andra syntes inte till. Mussi är ingen vän för en kamera, men hon lät mig ändå klicka av några bilder. Väldigt svårt att fotografera, hon rörde på sig preciis hela tiden!

I skolan

Jag sitter i skolan just nu, på nättidningslektion med sju andra plus lärare. Sista timmen för idag, sen åker jag till Karolina och pappa hämtar mig från dem ungefär vid klockan 19. Brao brao. Har med mig kameran, tihi. Fick skåp idag förrästen! Mot en pant på 10 euro (100 kr) som man får ut vid sommarlovet. Har skåp 67.

Måste sluta, hejdå!

Aftonrådnad och min hattifnattHimlen är verkligen vacker ikväll. Vi hade strömavbrott idag, strömmen gick mitt på musiklektionen i auditoriet (tillval). Blä men sånt händer för sjutton gubbar. Inget annat speciellt, var hos mormor idag. Annikki kom dit också, sen kom mamma till slut. Imorgon ska jag till Karolina - ska försöka få med kameran så kanske hennes undulater fastnar på bild! :o) Slänger in en bild på min egen hattifnatt här under också! Kärlek. Bilden tagen ikväll uppe i min säng.

Sussa söt bloggen!En ros till alla mina läsare, varsågoda!

Fotosession: Taku och AniModell: Taku A
Sminkning: Taku A
Fotograf: Ronja Larsson (jag)Modell: Ani A
Sminkning: Ani A
Fotograf: Ronja Larsson (jag)

Elaka kommentarer raderas och förbjudes onekligen! Ani och Taku är tvillingssystrar, för er som ser likheten, 16 år. :o) Såg att ramen fallit bort från Ani's bild, sorry.

Green and whiteDetta är ännu en av höstens härliga färgkombinationer! Enligt mig åtminstone. Älskar det fortfarande intensiva - levande gröna på sina ställen med små inslag av brunt - dött.

Vad tycker du?

Fotosession med Ani & Taku

Idag har jag varit ute i det mulna vädret och fotograferat tvillingssystrarna Ani och Taku. Med deras tillstånd lägger jag senare ut några bilder på bloggen. Måste bara ladda upp dem och förminska dem osvosv innan ni får se dem, tihi.

6 månader

Jag insåg precis att jag haft ROYALGLAMOUR i hela sex månader, ett halvt år. Jisses. Det är länge eftersom att jag förr bara haft en blogg hit och en blogg dit då och då. Även om jag inte mer är så nöjd med namnet ROYALGLAMOUR då jag bänkat om till fotoblogg .. så tänker jag inte byta. 19 mars 2008 till 19 augusti 2008, då var det jublieum om jag mindes det inte ens, haha. Snacka om att vara dryg ..

Men nu ska jag nog klä om mig och ta med katten i kassen och traska över till farmor och farfar! ;o)

Busbas väder

Vädret idag är ingen höjdare alls. Grått trist, mulet och tråkigt. Jag vill fota någonting nu. Men frågan lyder VAD? Inomhus .. Om du har något tips så får du mycket gärna komma med ett! Då blir jag glad. Sen har man ju läxor och läxförhör man borde läsa till - men det vägrar jag göra riktigt än. Jag menar, klockan är bara 12:30 här i Finland .. Träningar har jag 18:00 ikväll förrästen, yess.

Att röka?

Jag funderar lite på det eviga frågan. Varför börjar man röka? Jag röker inte, jag anser att det bara är ett dumt och idiotiskt sätt att förstöra sitt liv och sina lungor på. Speciellt ni med astma (jag har), varför röker ni? Jag menar, det finns ju inte en chans i världen, att ni skulle kunna må bra av att röka då? Jisses .. Förlåt, men jag fattar inte hur ni tänker helt enkelt.

Nej, jag tycker inte illa om folk som röker. Nej nej, men jag fattar bara inte varför. Ungdomar som börjar röka, handlar det då om att vara cool och "inne", plus grupptryck? En stor del av orsaken är nog det tror jag. Mina föräldrar varken röcker eller dricker, så bara jag håller mig borta från alla de som gör det (nu menar jag inte hela tiden, men låter bli att följa med på rasterna när de röker - då minskar ju chansen att de tvingar en att pröva eller sådär) i skolan så borde det gå bra. Och det har det gått hittills åtminstone. Så jag är nöjd.

Ronjas frågestund ..
DU RÖKARE: Varför röker du, vad fick dig att börja?
DU ICKE-RÖKARE: Vad får dig att inte röka, har du blivit erbjuden en cigg någongång?

Mitt svar som icke-rökare:  Enkelt. Det är olagligt för mig som är under 18 dessutom, det kan inte smaka gott, det är ohälsosamt (speciellt för mig med astma) och dyrt dessutom! Tack och lov har ingen någonsin erbjudit mig en cigg.

Sov gott bloggen!

Lek med slutartiderAtt leka med en kameras slutartider och en pågående film från TV med finsk text kan vara riktigt kul ibland. Här ovan finns ett exempel som jag tycker blev riktigt skojigt. Fotade den nyss.

Playing with water

Den övre bilden är en solklar favorit. Gillar det jättemycket. Bilderna är resultatet utav lite lek med duschen i vårat badrum, hehe. Vill gärna ha kommentarer om bilderna, gärna om den övra då jag personligen tycker mer om den.

Bimbo igårDetta är då alltså min egen lilla gullegris. Min Norska Skogskattshane Bimbo, 11 år gammal gubbe men pigg och glad som en ung liten pfjutt! Går ju på specialfoder och vatten men jao. Personligen älskar jag bilden, synd på bruset i vänster hörn där uppe bara ..

Sibbo-Vargen


Bilden tagen på Varghoneloppet

Varghoneloppet!

Idag har jag, Titti, Elvira, Mirka och Saara-Maija varit i Sibbo och deltagit i det årliga Varghoneloppet! Vi har haft sjukt kul! Vi vann första pris för bästa utklädnad (tror man kan säga så, haha - det var tre som fick) med våra vita fäktningsdräkter, fäkningsmaskerna och svärd (såklart lek denna gång)! Priset var ett ljusrött paraply, hihi. Med Varghoneloppets logga på en sida.

Sen vann jag i ett lotteri! Och priset var (*host* en ljusröd ..) en piké t-skjorta med Varghoneloppets logga på höger ärm. Annars hade den kostat 15 euro (150 kr), haha. Och sen fick alla deltagare en (ljusröd ..) kasse med Varghoneloppets logga på som innehöll mörkt bröd, ost och en tomat plus olika tidningar och sådär. Riktigt skoj.

När man kom i mål så stod det brandmän och delade ut rosor till var och en. Självklart var Sibbo-Vargen på plats också! Sen blev vi intervjuade av en tidning också, yeye. Och fick OLYMPIAD T-SKJORTOR!!! Shit asså, LIKADANA SOM ALLA SPORTARE HAR I BEJING NU!!!! Såna turkosa var det står på kinesiska framme "TEAM FINLAND" och har olympiadringarna på ryggen och "Bejing 2008"! Asså helt sjukt - sååå coolt! Oh yeah!

Efter det åkte vi till Itäkeskus och åt i Royal Palace, en kinesisk restaurang. Jättegott var det, mums. En underbart rolig upplevelse (det hela gick alltså ut på att vi gick 6 km), kommer garanterat delta nästa år med!! I år var det 11 gången Varghoneloppet anordnades.

Hösten ..Älskar färgerna! Ger mig ett intryck av att hösten inte bara är mörk och grå och tråkig, regnig och ruskig utan att den kan vara riktigt vacker och förmedla mycket känslor däri! Eller vad tycker du?

Nya träningstiderna!

Jag är så sjukt glad just nu! Från och med hösten och framåt kommer vi ha tillgång att träna 4 gånger i veckan! Jaa, ni fattar inte hur bra det är. Nu snackar jag ju alltså om fäktning. För mig som tävlingsfäktar så är ju detta verkligen superduper! Vi kommer att ha fysik på onsdagar, och sedan fäktning fredag, lördag och söndag! Oh yeah, I'm soo happy!

River Rock konsert!

När jag cyklade till mormor idag så täänkte jag ta med mig min Nikon, men jag tänkte sådär blää .. äsh, orka ni vet. Och vad tror ni händer sen när man är nere vid ån måntro? Jo det är gratiskonsert! River Rock, åååh! Och sen någon mysko teatergrej Shit vad arg jag är på mig, ggrrr!! Jag SKULLE ta med mig kameran när jag cyklade till mormor ikväll, men sen tänkte jag sådär äsh .., orka. Och vad händer när jag kommer vid nya bron nnu på kvällen men anyway. Blää, jag hatar mig ..

Tack för igår!

Ni slog verkligen rekord igår, på högt! Tack till er allihopa.

Skoldagen gick normalt, slutade 13:45 idag, sköönt. Cyklade hem med Sarah, och nu sitter jag här. Funderandes på vad man ska hitta på för skoj idag! Kanske gå ut och fota, nu när solen skiner för en gångs skull? :o)

It's time to sleep!

Börjar 08:00 imorgon, så nu ska jag nog sussa, klockan är 22:57 just nu här i Finland. Sweet dreams!

Ni kan ju besöka mig och kommentera mig en massa när jag sover, så blir jag glad när jag vaknar upp imorgon! :D

Inlägg 470

Ojojojojojojojoooj! Kommentarerna och besökarna bara raaasar in i en himlade fart! Besökarrekordet för ikväll är långt över vad jag kunnat ana - någonsin! För bloggen ju inte så "stor" ändå. Tack tack tack!!

Minst två besök till!

Sen stiger tiotalet i besökarrekordet till ett annat, kom igen!!

Lyssna noga! ;o)

Nu går jag iväg från datorn en stund! När jag kollar in besökarstatistiken efter några minuter vill jag att den ska ha stigit och slagit besökarrekordet hööögt!! :D
 
Kom igen!!

Besökarrekord ikväll !!!

JAAAA! Nytt besökarrekord ikväll! Ni anar inte hur glad jag äär, super super! Hoppas fler av er återkommer och läser bloggen igen! Tack tack tack, ni är underbara hela bunten!

EDIT: Det bara stiiiger hela tiden! Spännande att se vad ni får till stånd innan midnatt!!

Det blev bråttom ..!

Idag var det nära. Jag trodde att vi hade träningar imorgon .. Blä, haha - ringde till Elvira ikväll och frågade när vi har träningar imorgon och hon svarar med att vi har träningarna idag 19:30 ju! Jag bara stod och gapade .. Jag hade mindre än 15 minuter på mig att packa fäktningsbaggen och all utrustning. GREAT .. Men jag hann! Fäktades halva träningen med höger och halva med vänster.

SV: Cissi

Tack för en bra kommentar! Alltid kul när man får synpunkter och åsikter på sina bilder! Jo, jag vet att den är tight beskären men det är mestadels p.ga. att det stod en transport bakom och jag inte är så bra på att klona bort, hehe .. Jobbar ju mestadels med Photofiltre, rätt lite med Photoshop (har 7.0 versionen) egentligen men någonting smått då och då. Bilden är redigerad i Photofiltre.

Apelkastad och fuxPasolini i svartvitt

Jag är här igen!

Nu är man hemma igen efter två småsnabba besök hos Jack och sen till farmor & farfar. Jag hjälpte mig lite och tipsade mig om webbhotell och pogram osvosv. så jag kommer igång med min fotohemsida - vill ha med egen domain osv om ni förstår, hehe.

Ska byta till min data nu (sitter på mammas), ha det bra!

A fast update

En liten snabb update nu innan det är dags att cykla ner till skolan. Skönt med sovmorgon, vi börjar 10:00. Dock slutar vi 14:45 men so? Vi har bara tre läseämnen idag dessutom - matematik (dubbeltimme), engelska (enkeltimme) och religion (dubbeltimme) så det är ju skönt. Inget rännande hit och dit och dit och hit genom skolhuset idag - alla ämnen är på nya sidan. Rum 14, 17 och 12 om jag minns rätt, bara tre olika lärare. Bra.

Har väl inga större planer för idag, funderar på att åka ner till stallet efter skolan sen. Vet dock inte hur ännu. Mamma får skjutsa mig, eller ifall jag kan åka med Milka .. Men i alla fall. Kanske Peppe kommer? Jao ..det återstår att se.

Har inga bilder på mammas dator så ni får ett tråkigt inlägg - sorry.

Yellow and whiteEld och meny

 

All of the flagsNu har jag tagit ett beslut. Istället för att använda "Ronja Prinz" som fotografnamn, så kommer jag hädanefter att sätta en vattenstämpel med mitt egen namn på - d.vs. Ronja Larsson, över mina bilder. Denna bild är fotograferad igår, dock var det mulet väder men jag bara älskar denna! Känsla.

Bloggstopp

Som ni nog märker så har det varit lite stopp i bloggandet en kort period nu. Kommer troligen inte att vara såå aktiv nu eftersom att jag vill satsa mycket på skolan såhär i början och träningarna tar ju också tid. Plus mina två stora intressen: Paavo och fotografering. Dessutom har mormor brutit armen så det är mycket rännande dit nu också eftersom att hon behöver hjälp med så mycket.

Två ekipagen från idag
På bilderna är det Ida Stephanow om jag inte minns fel .. Med två olika hästar dock.

Pasolini


Detta är då alltså Pasolini, "Nasu". Sagas häst, det var Saga och Nasu jag åkte för att fotografera imorse. Kommer sända henne fotografierna och sedan kommer någon (hennes val) att publiceras på hennes firmas hemsida. Skoj! Bilden är tagen efter tävlingen, Saga och Pasolini blev placerade som 4a idag. Hade hon inte glömt banan hade hon blivit trea .. grr. Grattis!

Några ekipagen från idag!

Lägger in några bilder på olika ekipgage från dressyrtävlingarna idag. Under bilderna står ryttarens och hästens fullständiga namn. Om något namn råkar vara fel ber jag om ursäkt. Imorgon bär det av dit igen, Saga bad mig fotografera henne när hon tävlar där tillsammans med sin häst Pasoliini. Men här kommer bilderna, enjoy!

I tävlingarna deltog bland annat årets SM-vinnare Pia Varjonen med hästen Firecape Must Be Mystic. En verkligen fin häst, dock fortfarande oerfaren, grön och ung. Stort steg med ordentligt shwung må jag säga! Gosh, how beautiful. En annan favorit var hästen Karvajyrä med Senja Carlsson som ryttarinna. Älskar verkligen hästens tecken! Så vackert, bilden dock lite missvisande men bara för att ni ska se dess tecken i pannan. Supervackert.

Hästarna på bilderna är endast ett minimalt urval från över 800 bilder (!!) som jag hann ta idag från blandade klasser.
Tillställning: Dressyrtävling

Paavo vann B:3 klassen!!GRATTIS MILKA & PAAVO! Ni gjorde det idag - ni vann! En blåvit rosett och 30 euro fick Milka som pris. Ursäkta bildkvalitén, regn och full zoom är inte den bästa kombinationen precis. Ursäkta stavfelet i bilden.

Tillställning: Dressyrtävling

Dressyrveckoslut
Bild från idag, ponnyn heter Amin Hot Pepperoni, ridponnyhingst född 1998. Reds av Tarja Karppinen. Klass lätt B:3. Placerade sig idag om jag inte minns fel dessutom! Döläcker. Skitväder var det idag, regn hela tiden! Ush och fy, nu har det dock hållit upp ett tag. Åker tillbaka till tävlingsplatsen 14:40 med Milka, hon ska vara sekreterare. Jag ska fotografera, haha.

Första skoldagen förbi

.. och ni anar inte hur söknt det känns. Fast vi hade ju bara skola från 10:00-12:00 haha, men ändå. Vi fick glass av Tina, haha. Men nu ska jag kolla på film, pusshejs. Var hos Sarah och lekte med Foxy efter skolan också, haha. Najs ..

A colored world

Dressyrtävling på lördagen

På lördagen är det dressyrtävlingar för min, Milkas och Paavos del. Tror hon ska rida lätt B med Paavo, eller lätt A eventuellt .. Är inte helt säker. Men jag har för mig att hon rider lätt B. Men men, anyway. Det är ett tag sen det varit tävlingar för våran del faktiskt. Men hur som helst så åker D40:an självfallet med! Så ni får se bilder sen.

The last one, for you, take it.

Ny väska? + outfit

Åh, jag har ingen ny väska att ha i skolan! *PANIK* Vad ska jag göra? Blä, får väl ta någon utav mina gamla .. Ush. Vill inte, verkligen inte men jaja .. Imorgon ska jag till stan efter skolskiten, jag SKA ha en ny väska. Har 40 euro (400 kr) så det må räcka. Behöver inte vara någon märkesväska, billig kan den vara bara den är snygg.

Här kommer dagens outfit med detsamma förrästen.Lös t-shirt från VeroModa
Halsband från H&M
Grå tröja från VeroModa
Svarta caprijeans från Jim&Jill (syns inte på bilden, sorry!)

Blue stars .. on the floor
EDIT: Ser bilden "pixlig" ut för dig med? För mig gör den det, jag har ingen aning om varför .. Har fotat med samma format och allting annat som förut. Med min Nikon D40:a och kitobjektivet .. Titta på sladdarna uppe så förstår ni kanske vad jag menar. Någon som vet varför?

Stallet ikväll

Softdag idag - vilodag. Träningar igår och träningar imorgon igen, springa 6 km och simma 2½ timme. Vid ungefär klockan 17 tog jag mig i kragen och åkte ner till min älskade Paavo. Ryktade honom skinande ren (ryktade och putsade honom över en och en halv timme, det ni!), lade sedan på hans benlindor och bakbensskydd innan Saga kom och skulle rida älsklingen.

Fixade sedan hans melassgröt (½ l Melass och 2 dl Pellava, tillägg varmt vatten och låt sedan sjuda minst en halvtimme) och sådär. Tittade när Saga red honom. När Saga ridit honom åkte hon iväg, hon hade redan varit och tävlat i Ypäjä hela dagen och igår också. Gick skogslänken med pojken och tog sedan in honom i stallet. Sadlade av osvosv, lade till resten av ingredienserna i hans melassgröt (d.vs. 2 dl Aminoral och ett mått MSM pulver, ingen Elektrolyt då han inte var så värst svettig ikväll) och fixade hans melassvatten (ungefär 1 dl sirap och sedan ljummet/varmt vatten).
 
Tvättade betten (Saga red med kandaret), hängde upp sadel och träns på sin plats och när jag gick tillbaka och skulle tvätta honom ren med svamp och ge honom melassgröten och melassvattnet så hade stackaren rullat sig så han låg nära ena väggen och hade fått panik så han inte kom upp. Lugnade ner honom och när paniken sjönk så rullade han över på andra sidan och kom slutligen upp på alla fyra igen. Gav honom melassvattnet, och sedan gröten. Precis efter kom Riitta (stallägarinnan) med kvällshöet. Efter det tog jag den stora svampen och tvättade ren honom efter att jag ryktat honom.

Strax därefter att jag tvättat hans grötskål och hans vattenhink i dushspiltan så kom Milka, Jesse, Eevu, Emmi och Peppe tillbaka från Muurami där de varit sedan fredagen och tävlat. Med sig hade de Rölli, Eevus och Jesses finnhästvalack och Emmis halvblodssto Janni. Jesse blev 4a i SM för Finnhästar! Grattis Jesse!! Han var den enda som hoppade 1.10 m och 1.20 m banorna felfritt om jag inte minns fel.

SV: till Anonym om "Lika som bär .."

Svar till den fega person som kommenterade om mitt inlägg "Lika som bär ..":
Kom ihåg att jag ser din IP-adress också.

Bara för att jag inte står som hans ägare kan vi vara hur lika som helst. Du har ingen blekblå aning om hur mycket tid vi spenderat tillsammans, hur mycket svett, blod och tårar det varit sen vi två blev ett 2006. Du har ingen aning om hur mycket jag älskar den hästen - hur jäkla mycket han betyder för mig. Hur mycket tid jag tillbringar med honom. Hur mycket jag uppoffrar bara för att få vara med honom.

Det här har du ingen aning om, så det ska du skita i totalt för du vet inte ett piss om det. Ursäkta mitt språkval - men det är bara så patetiskt men anonyma kommentarer, folk som inte vågar stå för det de säger till andra. Du känner mig inte ordentligt väl IRL ens och du vet inte hur mycket jag är tillsammans med den hästen.

Så sålänge du inte vågar stå för den du är - spara dig mödan, låt helt enkelt bli.

Piipa-ponnyn

Paavo motionerar sig själv!

Shopaholic

Strax bär det iväg till Helsingfors. Jag, mamma, Cindy och Jannica åker och shoppar. Har ungefär 100 euro, lite under kanske men ja. Måste köpa skjortor, ett par byxor, kanske ett par skor osvosv .. Min mat är förrästen fortfarande i stallets kylskåp, haha. Får nog åka dit ikväll sen .. Saga skulle rida Paavo idag. Imorgon har jag hand om honom, lite beroende på om Saga hinner eller inte imorgon också. På lördagen skulle Sarah följa med och hälsa på min Paavo älskling också.

Snackade apmycket med Krista igår, shit så kul vi hade! Vi satt och skrattade oss fyrdubbla så vi grät haha. Och vi kom fram till att en sommar inte är en riktig sommar utan en vecka ute i Asinsaari. Värjor, svett, blåmärken, paparazzin, tävling och skratt! That's life. Hittade massa bilder från Anastacia Cupen 2007 förrästen, på TM's hemsida. Och det fanns flera som vi skrattade gott åt tillsammans med Krista!

IkonFotograferade denna bild igår under Tempelfestens gång inne i den ortodoxa kyrkan. Jag kan lova att det tog lång tid för mig att få den här bilden eftersom att den lilla kyrkan var fullspäckad med folk och jag inte slapp så nära jag egentligen hade velat från början. Stod/satt rätt långt bak tillsammans med Anne och mamma. Bilden blev bättre i svartvitt p.ga. att ljuset var rätt "dunkelt" precis vid det tillfället, fotografiet fick mycket mer känsla i svartvitt (enligt mig).

Stendöd ikväll ..

Var i stallet tillsammans med Peppe idag på dagen, käkade lite pasta där, dushade och tvättade Rölli inför tävlingarna då åkte på ikväll, mockade hagar, pratade med Milka angående veckoslutet då jag tar han om Paavo (Milka åker med till tävlingarna). Pratade också lite snabbt med Malla, stallkatten spydde förrästen idag igen .. Haha, information som ni alla bör ta till er (inte ..), självklart.

Den 29-31.08 2008 ska våran förening hålla ett träningsläger, ska bli superkul. Som tränare kommer våran egen tränare Ponde att verka, plus Mats och Jüri från Estland (jag antar att Juhan inte kommer?) då. Dit kommer även andra fäktare från olika ställen i landet. Vet inte om Gaia (kanske fler?) följer med Jüri hit också? Tja, det återstår att se. Det skulle i vilket fall som helst vara skitkul!

Åkte till träningarna klockan 16:00 idag, först sprang vi 3 km och gjorde "tuuletuksia" (vet inte vad det heter på svenska?), kanske en tio stycken med de andra. Sen simmade vi två timmar, Ponde som tränade oss. Vi simmade mest fjäril.

Igår var man på Prasniekkan som var här i staden. Har omkring 200 bilder därifrån som jag fotograferade, hade redan igårkväll tänkt lägga in någon hyfsat lyckad bild (det var sepesvårt att fota bra bilder i den lilla kyrkan som far fullspäckad med folk!) tagen inne eller där utomhus. Men Blogg.se krånglade just då, så ska försöka igen nu efter det här.

Mossa

SolförmörkelsenPå fredagen såg vi ju en solförmörkelse här i Finland, en delvis men någonting att se ändå. Nästa kommer typ om några hundra år ju. Ungefär såhär såg det ut ute på Engsholmen då solförmörkelsen var som klarast. Så hemskt mörkt blev det ju inte, men i alla fall.

Kung Fu Panda

Haha säger jag! Såg filmen nyss, snacka om rolig! Se den. Går på bio just nu.

Skärgården i blommor

50 First Dates

Kollade nyss på filmen - såå vacker alltså!

Stallkatten vår vänEn av privatstallets stallkatter. Så sjukt bedårande och söt! Tihi, den följde efter mig och Peppe vars vi än gick på torsdagen. Men den var lite smårädd för hästarna på betet, så när vi plåtade dem väntade hon snällt i gräset några femtio meter ifrån och tassade sedan efter oss på vägen tillbaka emot stallen. Haha, så sött!

SUPERB' söta Cassu på betet


 


Mias supersöta ponny Cassu. Den högra bilden smått redigerad eftersom att färgerna inte var de bästa precis. Dessa bilder är tagna på torsdagen då vi var i stallet tillsammans med Peppe.

Lika som bär ..Sådan människa sådan häst. Är det inte så man brukar säga, haha? Till vänster ser ni Paavo och till höger mig i lila jeans (haha, stallkläder nivet). Påväg till lilla betet, Peppe har fotat. Tycker bilden var sådär lagom komisk!

Dagens "need to do".

Blä, idag kommer det att vara en sådan förjävlig "bråttom hit och bråttom dit"-dag .. Först måste det köras ut till landet till Sami och hämta min fäktningsutrustning som hon var snäll och förvarade hos dem under tiden jag var ute i skärgården tillsammans med mamma (kunde inte ta med mig den stora kassen dit förstår ni väl ..). Dels för att jag har min astmamedicin i kassen och dels för att jag känner mig luspank  utan mina svärd och min utrustning.

Sen bär det iväg till J-backen. Där ska vi träffas tillsammans med de andra (antar jag?) som var på träningslägret i Asinsaari med Ponde (tränare). Vi ska springa först och sen var det tänkt att vi skulle ha traskat ner till simhallen (som ligger supernära J-backen) och simmat där (antar han lär oss simteknik där eller nåt sånt?). Han planerar väl något angående 4-kamp för oss .. Men jag vet inte. Egentligen vore det ju kul men tär det på fäktningen? Det är ju fäktning jag vill bli bra på .. Men vi får väl se vad han har i kikaren för oss fyra, antar jag.

Borde ladda upp alla bilder jag tog i skärgården och i stallet innan vi åkte, dessutom ligger bilderna från gårdagens Linnea-kalas (jag och farmor firade namnsdag igår ser ni!) och sådär .. Orkar inte ladda upp dem nu, sorry. Haha, I'm just för lat för att göra det just nu. Försök överleva.

Kihin Rinssi "Rölli"

I'll gonna be the BEST.

Nu har jag bestämt mig. Jag ska bli bra på fäktning, nu menar jag RIKTIGT BRA. Jag bara ska, no mather what. Jag ska satsa på som sjutton, träna träna och träna. Satsa hårt på skolan, få bra betyg efter vareviga period och göra så mycket jag kan på lektionerna, suga till mig all information som lärarna säger på lektionerna, göra läxor på rasterna och göra alla läxor vi har, läsa sjukt mycket på prov.

Jag bryr mig inte vad de andra kommer att säga. JAG SKA BLI BRA, slut diskuterat. De andra får tro och tycka vad de vill, men jag ska bli bra. That's it.

Hemma, igen

Äntligen hemma, än en gång. Vi stannade på Engsholmen ända tills idag p.ga. ett otroligt oväder igårkväll, Uffe fick vänta länge innan han kunde komma över med båt till holmen efter jobbet. Det åskade och regnet piskade ner. I stan sa de i nyheterna att det hade regnat hagel stora som golfbollar! Och att de hade fått PLOGA vägen! Shit liksom .. Solförmörkelse var det ju också, 12:50 igår.