» Textstil

Nu har jag bytt textstil på all text som finns på ROYALGLAMOUR (dvs bloggen, tihi). Textstilen som jag just nu använder överallt, heter Georgia och finns som ett normalt textfont i tex Word Pad (för exempel). Stilrent & snyggt, jadå.

» Marknaden

Nu ska jag, mamma, gudmor Cindy och mellersta kusinen Jannica iväg till statens valborgs-marknad! Vet dock inte vad jag ska köpa därifrån .. Brukar inte vara annat än (ärligt ..) rent skit där, haha. Har typ 5 euro med (ungefär 50 svenska kronor) som jag fick utav pappa. Skulle vilja ha en t-shirt med text .. Ifall de säljer sådana. Men de brukar vara helt jävla dyra! Synd. Köper kanske en från höstmarknaden sen antar jag .. :o))

» Premiär: Life

Är det någon annan än jag som planerar att börja kolla på serien Life? Har för mig att premiären är på tisdagen, eller har jag fel (rätta mig i sådana fall)? Handlar om en polis (?), man som precis kommit ut ur fängelset och är rik. Låter som en bra handling tycker jag!

» Typ hej

Kommer inte på någon passande rubrik, och jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Det har nämligen inte hänt så mycket berättbart idag ..

Bimbo (katten) var på kontroll (dvs pga gårdagen) hos samma veterinär idag, och enligt henne så såg allting bra ut nu. Men det kritiska läget är ännu "pågående", så man måste kolla till honom riktigt riktigt noggrant ända tills imorgon kväll. Medicinen tog han bra i morse, han fattade nog inte ens vad det var .. *fniss*

Jag var ju hos läkaren jag idag också. Allt verkade bra, läkaren var nöjd med hur min PEF-kurva såg ut och hur jag mått med Singulair medicinen (tablettform), så den kommer jag att få fortsätta med (för astmans skull). Bricanylen däremot (som inte hjälper), bytte hon ut till Ventoline. Någon som har den, kanske? Hjälper den dig? Så nu ska jag testa den, hon skrev ett recept på en sådan, 60 inhaleringsdoser var det visst ..

Nu ska jag äta någonting och på kvällen ska vi ner till Jannica, Cindy & Jack. När pappa kommer hem typ 17:30 så ska jag och Jannica ner till marknaden tillsammans med honom (eventuellt mamma & Cindy, men). Hihi, mitt hår har svarta och ljusröda ränder (färg som går att tvätta bort, ni vet). Najs najs.

GLAD VALBORG!
Hade tänkt ändra lite på bloggen förrästen, och planerar att använda kameran mer så ni får se lite mera bilder här. Låter det bra och intressant, kanske? Byter kanske bakgrund ..

» Sweet dreams ..

Nu borde jag nog fixa klart skolväskan, kika igenom orden inför svenska förhöret imorgon och sedan tvätta tänderna osv innan det är läggdags .. Mamma och pappa klagar redan (suck! Någon annan med lika tjatiga föräldrar?) men men ja. Bimbo är redan uppe i sängen och sover sött i sin mjuka korg, sötnosen. Ska kanske läsa någon utläst Pollux-box innan jag lägger mig för att stänga ögonen och öppna dem inför en (förhoppningsvis) solig morgon.

Tänk er, idag hade vi 20 grader varmt utomhus idag! I skuggan liksom!!! Och 26 grader hade vi här inomhus, man kände sig nästan som i en bastu, haha .. Okei, inte riktigt kanske men haha.

SWEET DREAMS FOLKS!

» PEF-kurvan

Orka liksom! Har precis suttit och fyllt i PEF-kurvan (ni som har astma vet vad jag snackar om ..) i liksom, en halvtimme ungefär, kanske? Tröttande. Inför morgondagens läkarbesök. Bimbo ska ju också till veterinären imorgon, jag kanske nämnde det? Klockan 11:00, samma veterinär som idag. På kontroll typ, då hans läge idag ändå var fullt livshotande ju. Så imorgon slutar jag 13:00. Ska nog klä ut mig till fäktare (haha, lål) imorgon då vi firar MMM-dagen i skolan som sagt.

Dumma jävla MSN-skitet har vägrat fungera, och jag har inga pengar på mobilen att sms:a/ringa för, så jag har inte en blek blå aning om vilka läxor vi har tills imorgon .. Förutom svenska förhöret imorgon då alltså. Haha, belive it or not; jag är medlem på Hipponized.se liksom. Heter "tweppsi" där. Tycker dock plejset är lite oaktivt .. Tråkigt nog. Någon annan, trogen ROYALGLAMOUR-läsare (hah ..) som är medlem där? Vad är erat användarnamn i sådana fall? Vad heter era stall där då? Kollar gärna. Haha, hästfreaket som man innerst inne är.

Har uppdaterat bloggarna som jag rekomenderar & läser, bland annat Lina och Sandra har kommit med. Läs gärna deras bloggar, jag gör det åtminstone! Go on. Och kommentera för fulla muggar, hihi.

Jag kanske har nämnt det, eller inte. Men i vilket fall som helst ska jag till Kotka på söndagen. Igår var jag i Riihimäki tillsammans med Cindy, Jannica, Jack, pappa och mamma. De kollade på en husbil, najs najs .. Var inne och kollade på Ti-Ti Nalles hemsida nytt, tihi (har medverkat som bla nalle och på CD, DVD/video också). Saknar Riitta, jättelänge sen vi snackade sist .. Vi bara sms:at typ).

Orsaken till att jag ska till Kotka är att Paavo ska på hopptävlingar, och jag följer med som hästskötare med Milka. Antar att Jesse ska hoppa honom? Milka gillar ju inte direkt att hoppa, men men. Jesse (antagligen, eller Eevu?) deltar med Rölli i alla fall, så Peppe följer också med (som hästskötare åt Rölli). Det ska bli fett najs.

Har lovat Milka att bränna en massa Paavo-bilder åt henne på CD:n (hon köpte två stycken åt mig så jag kan bränna alla lyckade (haha, dvs en massa!) bilder åt henne så hon kan kolla på dem i TV:n), antar att jag måste hinna fixa det tills på söndagen åtminstone .. Men ja, det ska nog lyckas. Kanske åker till stallet imorgon.

» Bimbo

image46

» How fun is your life?

HUR ROLIGT LIV HAR DU?
(x) Du har skrattat så mycket att du ramlat
(x) Du har varit ovän med någon
(  ) Du har varit så full att du spytt flera gånger
( ) Du har färgat hela ditt hår
( ) Du har busringt till okända
( ) Du har ridit på en elefant
(x) Du har hoppat/ramlat/blivit ner puttad i en sjö med kläderna på
(x) Du har klappat en ko
(x) Du har varit uppe hela natten
(x) Du har badat naken
(x) Du har haft minst en piercing
(x) Du har en bästis
(x) Du har tältat med dina kompisar
( ) Du har ätit upp hela smeten till en kaka
( ) Du har åkt det mesta på Liseberg
( ) Du har kommit in på ett ställe med för hög åldersgräns
( ) Du har badat i Svarta Havet
( ) Du har åkt U-båt
(x) Du har drivit med folk på Internet
( ) Du har gjort en MSN äldre än vad du är
(x) Du har skämt ut dej ordentligt
(x) Du har haft matkrig
(x) Du har kramat en främling
(x) Du har gått på en järnväg
(x) Du har råkat berätta någon annans hemlighet
(x) Du har suttit vid datan mer än tolv timmar i sträck
(x) Du har lyssnat på musik en hel natt
( ) Du har köpt ett par försmå byxor bara för att dom var snygga
(x) Du har varit uppe på ett tak
( ) Du har varit utanför Europa
(x) Du har suttit vid datan en hel natt
( ) Du har åkt flygplan
(x) Du har druckit minst 2 liter läsk på en dag

Mina Poäng: 20 poäng (av 33 poäng)


0-10 : Du har problem, vart sitter du och trycker hela dagarna?
11-17: Du har verkar inte ett sånt roligt liv, men visst.. det kanske duger
18-25: Du verkar ha ett roligt, men inte ett alltför crazy liv.
26-33: Du har ett roligt liv, som kanske blir lite för galet ibland!

» Bimbos specialdiet

Här kommer några olika bilder på den mat som Bimbo från och med idag föralltid kommer att äta på grund av sina urinstens bekymmer, tyvärr. Men det är ett måste, riskerna är för stora annars. Vu älskar honom way2much för att ta de allvarliga riskerna annars, - som kan leda till döden i sådana fall. Specialfodret hette ju alltså URINARY S/O. Går endast att köpa ifrån veterinärmottagningar.

Klicka på bilderna för att se dem som stora!

Bild 1 (från vänster) - Torrfodersäcken på 1,5 kg & "våtfoder"-påsarna (kyckling & kött).
Bild 2 (från vänster) - Torrfodersäcken på 1,5 kg.
Bild 3 (från vänster) - "Våtfoder"-påsarna, kycklig till vänster och kött till höger.
Bild 4 (från vänster) - Hans matkoppar från & med nu. Torrfoder, vattnet och "våtmaten".

   

» Urinstenar!

Det visade sig att Bimbo (dvs min högt älskade älsklings katt, tio årig Norsk Skogskattshane, kastrerad. Fyller 11 snart dock) inte alls led av förstoppning. Utan det hela handlade om urin (kiss/piss, ni vet). Hans urinblåsa var liksom överfull typ, enligt veterinären handlade det redan då om TIMMAR, och han hade dött - så full var älsklingens urinblåsa, stackaren .. Så nu förstår jag nog (mycket!) väl, varför han hade sådär otroligt ont.

Väl hos veterinären fick han smärtstillande och antibiotika i sprutform. Efter det gav hon (V. Kallio tror jag det var, kvinnlig veterinär som hade jobbat som veterinär i sex år eller något i den formen tror jag att det var) honom en vätska (i nacken, alltihopa) i droppform. Efter det såg han ut som en kamel, värsta puckeln i nacken! Men väl hemma så hade vätskan runnit neråt, så nu går han med en "vätskeboll" precis vid sin "armbåge" liksom, i höger framben. Stackaren, måste kännas otroligt irriterande ..

Nu ska han gå på specialdiet för gott. Ingenting annat, bara vatten - och specialfodret. Han ska få ungefär tre påsar dagligen och några hundra gram av torrfodret (som stinker till hundmat, ush ..), och mycket vatten. Har gett 20 ml vatten åt honom idag efter att vi kom hem, i sprutform. Plus att han själv har druckit rejält också. Det är bra. Torrfodret verkade han gilla rejält, det har han käkade väldigt mycket (så aptit har han ju, tack och lov!) sedan vi kom hem från veterinären på dagen. Men den "blöta maten" i påse med kött och höna typ, nejdå. Den har herren dock inte rört. Och kissat har han gjort två gånger efter att vi kommit hem. Det är bra!

Hans specialfoder (som då endast går att köpa ifrån veterinären) är någonting som heter URINARY S/O, matar någon i det åt sin/sina katt/-er kanske? Gillar de det typ? Har du varit nöjd med fodret? En påse mat som innehåller 100 g, kostar 1 euro (dvs 10 svenska kronor) och en torrfoderpåse med 1,5 kg kostar 13 euro (dvs 130 svenska kronor). Rätt dyrt i månaden blir det ju, .. men vad gör man inte för sin katt som man älskar över allting annat på jorden? Fodret tillverkas av ROYAL CANIN, veterinär diet - Feline. Veterinären sade att Bimbo hade anlag för urinsten. Hur kan man veta det? Förklara, tack ..?

Kan fota torrfoderpåsen och "våtfoder"-påsen, så kan ni kolla. Då kanske någon känner igen specialfodret som jag sitter här och snackar febrilt om, haha. Oj oj, värsta långa inlägget .. Men så blir det ju när man älskar någon! Långa romaner, haha nej kanske inte riktigt men ni vet.

» Jag + katten = sjuka

Idag är jag sjuk, blä. Hade föredragit skola, fått hussa provet undanstökat och fått träffa Eva Wahlström, boxaren! Hade varit värsta coolt .. Men icke. Katten är sjuk, förstoppning eller nåt .. Stackare! Men inga veterinärmottagningar har lediga tider .. Och den dijurerande (stavning?) är ute på "uppdrag" typ .. Men mamma lovade ringa om en stund, när veterinären är tillbaka i staden. Det är väl bara att vänta .. Men hemskt att se honom lida och inte kunna göra någonting alls ändå ..

Imorgon ska jag till läkaren 13:00, och skolan firar MMM-dagen då (Munk, Mjöd och Maskerad-dagen), klär nog ut mig till fäktare, haha. Lediga på torsdagen, Valborgsledighet! Älska högtider, tihi. Temadag på fredag, inte normala lektioner jippie.

» Snurrig

Alltså ush, det småsnurrar fortfarande i min skalle .. Det är äckligt, irriterande och blä alltså. Dessutom måste jag gå på toa, men jag orkar inte stiga upp från stolen .. haha. Jag lyssnar på någon riktig skitmusik, 2900 Happiness'-låten ni vet nog vilken jag menar. Julie - Moment's Bliss eller vad den nu må heta .. Men jag orkar inte byta liksom. Lat? Mnjao, någonting i den stilen tror jag nog bestämt. Borde dusha också .. Men orka, gör det på morgonen istället.

Har inte läst ett skit på någonting liksom, ush. Ska dessutom till läkaren på onsdagen, längtar definitivt inte dit .. Jag hatar läkare, även om de är till för att hjälpa människor och även om ett av mina vilja-bli framtidsyrken också är sjuksköterska, eller läkare. Men jag kan inte se på blod, uaaash! Haha. Eller författare, I loooove writing! Webdesigner? Hästuppfödare? Ridinstruktör? Haha, mina dörrar står öppna. Undrar när mina grejjer från Horze kommer förrästen .. 5-7 leveransdagar var det visst om jag minns rätt. Känns som en evighet redan, tihi.

» Salt & sött

Sitter här och tråkar nu, nöjer mig med att ha tråkigt i Photofiltre, - sitter och redigerar onödiga bilder, gamla som sjutton är de ju dessutom också .. Men ja. Det snurrar i huvudet, äckligt .. Kanske fyra timmars träningar idag var en aaning föör mycket? Hehe .. Sitter och snackar med Karolina nu, fett najs.

Klicka på bilderna för att se dem större. Den som snor är dödens!

» Lalalala

image34

ROYALGLAMOUR

» Oseriös fotorunda

Mhm, jag hittade min kamera. I köket, host .. Var hos farmor och farfar ett tag, Jannica var där. Sen gick jag och Jannica ut, och jösses så varmt det var! Vi flummade loss i skogsdungen bakom vårat hus med kameror och mobiler, haha vi är bäst. Pösss på dig. Hon följer med till träningarna idag. Tyck synd om mig .. Jag ska vara där från 16:00 till 20:30 idag. Orka? Jag tvingar mig till det, konstigt nog. Det blev omrking 62 bilder sammanlagt, haha.

Jag skrapade mig på vänster ben så det började blöda värsta mycket, haha. Det luktar broiler hos oss, ush haha. Mamma gör typ broilerfilé och ris eller något i den stilen. Jannica ska komma och käka till oss. Sen ska hon få det som snälla pappa (hennes farbror alltså) köpte från båten åt henne. Pappa lovade dessutom visa mig lite bilder på hans mobi som han hann ta under tiden de var på land i Sverige, Stockholm. Tihi.

» I've got no master plan

Cause everybody tries to put some love on the line
And everybody feels a broken heart sometimes
And even when I'm scared I have to try to fly
Sometimes I fall
But I've seen it done before
I gotta step outside these walls

I've got no master plan to help me out
Or make me stand up for
All the things that I really want
You had me too afraid to ask
And as I look ahead of me
I cry and pray for sanity

» Guds ..

När regnet faller utomhus,
är det Guds tårar då?

Gråter Gud,
för att hans änglar,
fallit ner till jorden?

När solen skiner utomhus,
är det Guds glädje då?

Är Gud glad,
för att någon har lyckats?


Dikt skriven av mig,
så den som snor den dör!

» Teddy Geiger - These Walls


  - Sjukt bra låt!
Inte den orginala (stavning?) videon, utan en som någon har gjort eller nåt sånt. Det gick inte att fixa så att man kunde kolla på musikvideon/orginalet på bloggen, synd nog. Men men.

» Fotosugen

Åh, nu är jag riktigt fotosugen alltså! Eller tja, var fotosugen redan igår. Men hade ingen film till någondera av systemkamerorna, och inga passande batterier till gamla sug HP-kameran så det gick inte. Sen är ju saken den att jag inte vet vart jag lagt min Samsung .. Har batterier till den, men vet inte var den är. Go Ronja, visst är jag bra? *not* Måste leta .. Kanske mamma vet var det är, haha? 8D

» Följ ROYALGLAMOUR!

Nu kan du som trogen läsare välja att följa ROYALGLAMOUR, att prenumenera på ROYALGLAMOUR. Coolt va? Och allt detta tackvare Bloggkoll.com! Jag har valt att bland annat läsa Designadinblogg.se, Nevnarien.se och några andra till.

Den lilla "bilden" till höger i menyn, under texten om mig själv och kalendern är till för dig. Klicka där (bli medlem på Bloggkoll.se innan, gratis, superlätt & asbra!) och vips, så prenumenerar du på ROYALGLAMOUR och blir tillsagd när jag skriver nytt och intressant.

Pretty good! Infogar den lilla bilden här (som du ska klicka på, tihi!) så ni vet hur den ser ut (den går dock inte att klicka på för att prenumenera på ROYALGLAMOUR), hihi.

image32
^  Såhär ser den ut, tar minimalt med utrymme och finns i menyn på höger sida! Klicka där (inte här)!

» Teemu Selänne

Fortfarande en av Amerikas bästa ishockeyspelare, som kommer från Finland. Vad tror ni om honom? Visserligen har han antagligen inte många år kvar som spelare, men han är grym!

Jag har faktiskt träffat honom. Luggit i hans famn, exakt sagt. Jag har till och med ett signerat kort och godis av honom, när jag låg på sjukhus i Helsingfors som riktigt riktigt liten. Han är ju typ gudfar för sjukhuset, alla hans medaljer och pokaler är ju typ ditdonerade.

» Kalender!

Ja! Äntligen, med hjälp av www.designadinblogg.se har jag lyckats trycka in en kalender till bloggen. Det ser kanske lite ihoptryckt ut med en klocka, kort text om mig plus kalendern och profilbilden men det får duga ..

Bra eller dåligt?

» Datumet & info om mig

Som ni nu kan se, har jag ändrat och fixat med kodmallen så att inläggets datum, nu syns ovanför texten och under inläggsrubriken. Förstår ni, ser ni? Det lilla i orange ovanom. Personligen tycker jag att det blev snyggare, och dessutom lättare att observera om någon letar efter ett specifikt inlägg.

UPPDATERING: Som ni nu kan se, finns det en kort text om mig på höger sida i menyn, ovanför klockan. Like it?

» 16 inlägget idag!

Shiet asså, detta är mitt 16 ointressanta inlägg idag. Vad ska jag säga till mitt försvar? Jag är trött på världen och människorna som kallar sig mina vänner, och har blivit beroende av blogg.se. Fungerar det som försvar, kanske kanske?

UPPDATERING: (istället för ett nytt meddelande, haha ..) Har bytt bakrund nu, kommentera och gör mig 0,1% gladare, kanske?

» Den rena källan

Visste du,
att det finns en källa,
så klar och ren,
att man kan leva under dess yta,
utan minsta lilla problem.

Ofta önskar man,
att det vore lika lätt för oss,
att dölja våran smärta
och på utsidan utstråla lycka,
precis som de.

Men i slutändan är det inte så,
det går inte så lätt som man trott,
det kräver självförtroende
och stort mod.

Jag önskar jag kunde förklara,
hur svårt detta är för mig,
men jag försöker i alla fall,
oavsett om du förstår,
eller ej.

Du skulle aldrig vilja leva,
det liv jag lever,
mitt liv är inte värt att levas,
ingen kan önska sig detta liv.

Det du ser i mig,
är endast smärtan inom mig,
som i mina ögon,
sedan speglar sig,
som påhittad lycka
och en inbillad framtid.

Jag har skrivit dikten själv,
och den som snor den dör!

» Sorgsen flicka

Jag ser en flicka,
vid vägen stå,
hon står där så stilla,
med händer så små.

Hennes rosenröda kinder,
så nätta och små,
ler där så lugnt.

Hon stannar upp
och sätter sig ner,
plockar upp en blomma
och kramar den hårt.

Genomskinliga droppar,
falla ner för hennes kinder,
lätta som fjädrar
och plockas upp av vinden.

Flickan tittar sorgset upp,
hon ser mig stå där nu,
jag tittar tillbaka
och vill få förklara.

Hon skakar på huvudet,
vänder sig bort
och lägger sig ner.

Jag ser tåget komma,
så stort och så fartfyllt,
jag springer fram dit,
lägger mig ner.

Vi tar varandras händer,
ser båda tåget komma,
nu kommer de tre orden,
som hon väntat så länge på.

De känner smärtan
och kramar varandras händer,
de hör tåget tuta
och världen skimra förbi.

Nu är de fria,
lyckliga tillsammans
och har en egen värld,
bortom den vi lever i.

Jag har skrivit dikten själv,
så den som snor den dör!

» Sådan är jag

SPRALLIG:
[ ] Du gillar att dansa
[/] Du är ofta glad
[ ] Du har sett fler än 2 Bring It On filmer
[x] Du hatar att gå & lägga dej
[/] Det är ofta du som ringer dina vänner, inte tvärtom
[x] Folk har tyckt att du borde lunga ner dej lite
Totalt: 3

DEPRIMERAD:
[/] Du blir lätt sur för ingenting
[x] Du kan bara få för dej att hata någon helt plötsligt
[x] Ibland får du lust att ta livet av dej
[x] Du börjar bli mer & mer ensam eftersom du aldrig orkar vara med nån.
[x] Du gråter dej ofta till sömns
[ ] Du har skärt dej för att dej fysiska smärtan ska dämpa den mentala.
Totalt: 4,5
 
BLYG:
[/] Du drar dej ofta undan när du träffar nya människor
[x] Du hatar att prata inför en stor grupp
[x] Du håller dej hellre hemma än går ut med dina kompisar
[ ] Om du träffar en person du inte känner som pratar med dej tittar du ner i marken & rodnar
[ ] Dina föräldrar tycker att du borde ta för dej mer
[x] Du lyssnar hellre på vad andra har att säga än pratar själv
Total: 3,5

EGOISTISK:
[x] Du hatar att förlora
[/] Du blir sur om någon avbryter dej när du pratar
[/] Du gillar att få uppmärksamhet
[ ] Du hatar att lyssna på vad andra säger
[ ] Du har svårt att ta instruktioner
[ ] Du har någon gång tänkt: Jag är snygg
Total: 2

ROLIG:
[/] Du säger ofta ironiska saker
[/] Du skrattar mycket & ofta
[ ] Du kan många historier
[ ] Du skrattar bara åt dina egna skämt om alla andra gör det
[ ] Du är klassens clown
[x] Du har någon gång gjort så att någon skrattat tills den fick ont i magen
Total: 2

» It's hard to be me

Det känns som om det bara är jag som kan ändra på mig själv just nu, men ändå kan jag inte stå för det ensam. Jag vill inte vara den fejkade människan jag är nu. Min klädsel, den musik jag tvingar in i örongångarna, det smink jag tvingar mig själv bära varendaste en jävla dag och allt skit. Men jag är för rädd för att bli stämplad som psyket utan framtid igen. Jag vill inte vara psyket utan framtid igen. Jag vill inte! Men ändå vill jag vara den jag är, och stå för det.

Jag vill ha världens bästa självförtroende, jag vill klä mig i den stil jag ÄR (punkaktigt) och lyssna på den musik som ÄR JAG (punk, hårdrock osv)! Men jag har inte mage nog för att göra det. Vet ni hur många tårar som fallit ner för mina kinder, bara för mitt förjävliga självförtroende, som styr över mitt liv? Nej, det vet ni inte, och inte ens jag ..

Jag vill kunna stå för den tjej jag egentligen är, jag vill inte göra om mig till någon annan som jag inte är. Jag vill att ni ska acceptera mig, acceptera mig för den tjejen som jag egentligen är. För jag orkar inte, jag vill men jag är för feg.

Tack till Marty och Ida. Älskar er tjejer!

» James Morrison - Wonderful WorldUnderbar låt, lyssna och njut.

» Depression

Jag känner mig allmänt deprimerad idag, ful fet och onödig. Men det kanske är det jag är? Ful fet och onödig? Pappa kom hem idag, jag borde vara glad. Jag fick en massa roliga grejjer från båten. Men varför är jag då inte glad? Jag vet inte det, jag vet inte.

Jag vill bara ge upp, frivilligt. Just nu vill jag bara återförenas med min syster, aldrig blivit född .. Jag skulle åka till stallet med Milka idag också, men jag kan inte, hon får inte se mig såhär. Ingen får se mig såhär. Jag försöker tänka på någonting skojigt och roligt men det funkar inte. Istället för leenden är det tunga tårar som droppar ner för mina kinder. Och jag har ingen aning om varför.

Min hals värker, fick en innebandyboll rakt där jättehårt igår på träningarna, ush. Jag är det ultimata målet för flygande bollar, oavsett vilken sorts bollar det än må vara .. Suck. Träningarna igår gick ju åtminstone bra. Jannica var med oss dit. Fick en personlig coatching av Ponde också, najs najs .. Carolina och Alessandra var också där.

Mitt liv låter väl inte så dåligt? Jag tror inte heller det är det, jag tror det finns flera som har det mycket värre än vad jag har det. Nu låter jag väl som någon jävla fuskdeprimerad fjortis. Men så är det inte. Jag bara .. vet inte vad som ska hända med mitt onödiga liv. Jag vill bara bort härifrån, så fort som möjligt.

Jag vill komma bort (ändå är jag för feg för att våga ta mitt eget liv ..), jag kräver omväxling. Tips?

» Profilbilden

Det är någonting skumt med profilbilden .. Håller på och försöker fixa det. Håll ut!


UPPDATERING: Problemet med profilbilden är nu fixat!

» Städning

Nu har jag fixat på bloggen. Är själv ärligt talat förjävligt nöjd med resultatet! Vad tycker du om nya ROYALGLAMOUR då?

» Fem frågor från Tjejsnack

Kollade in på Tjejsnack snabbt idag, besöker sajten lite då och då. Hittade en kul 5 frågors-grej där som jag fastnade för, så jag tänkte att jag kan ju svara på den själv då. Så här kommer den!


Vecka 42, Relationer

Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?: Hur dumt det än må låta så är det nog farmor och syster (även om hon är död, men för mig känns det som om hon alltid finns där för mig, och lyssnar). Och Gud, eftersom jag är kristen.
 

Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?: Nej, jag kommer inte göra det då det känns så fel för mig. Visst, det finns de som är viktigare men alla har en betydelse och en plats i mitt hjärta, om de är mina riktiga vänner. Enligt mig är det fel att göra så.


Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?
: Oh ja, allt för många gånger. Hur? Snackat skit bakom ryggen på en, spridit rykten som inte alls stämt, berättat saker jag i förtroende sagt till personen i fråga. Ja, en del känns fortfarande. Är det saken man verkligen berättat i stort förtroende till personen och det är saker som man verkligen inte vill att ska komma fram, klart det svider och bränns!


Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?
: De jag är vänner med, ja. Men det är klart att det också finns de som jag helt enkelt inte kan komma överens med. Synd nog så har jag och en del vänner dragits ifrån varann .. Det tycker jag är otroligt synd, eftersom jag verkligen älskar dem ..


Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
: Det är svårt att säga, min bästa är nog kanske att jag kan lyssna, och inte sprider ut saker som folk i förtroende berättar för mig enskilt. Den sämsta är nog att jag kan bli lite hösslig och högljudd ibland, och att jag är småblyg inför folk jag känner dåligt ..

» Svar till Glitterandbling

Hennes kommentar till parfyminlägget: Den parfymen måste jag prova!

Mitt svar: Ja gör det du, den är underbar!

» Tidsfördriv

1. Ta fram din egen mobiltelefon
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv vad som står i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


Vad skulle du säga om din pojkvän/flickvän var otrogen?
Saga och Paavo var 6 idag, men bara 4 placerades. Men det gick bra då det var de första internationella tävlingarna och lätt B.

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ungefär när ska jag komma dit?

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Roligt roligt, tack!

Vilket sms blev du mest berörd av?
Jag kommer och hämtar gick redan 09:30 imorgon i alla fall.

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Jo jag åker dit, men jag vet inte exakt när ännu. Jag hojtar till när jag vet!

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kr?
Jag gör mig klart och kommer direkt, om det inte är för sent? Förlåt men jag har ingen gåva eller nåt ..

Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Hej Ronja, en glad och lugn påsk även till erat hem!
 
Vad vill du höra mest av allt?
Jag kan nog ta mig dit, beroende på vilken tid det är.

» Hur hittade du hit?

Nu har jag blivit lite nyfiken. Hur hittar ni folk hit till min lilla blogg? Vill jättegärna veta, blev så nyfiken nu haha! Kom igen, hur kom DU in hit?

» Svar till Camilla

Camillas kommentar (om parfym inlägget): Pumas parfymer brukar dofta jätte gott. Ha en bra dag!

Svar: Ja, har nog ärligt talat inte stött på en endaste Puma parfym som inte skulle ha doftat gott, haha! Vad ska man säga? Pumas parfymavdelning kan sin sak, tihi. Ha en bra dag du med!

» Ronja Prinz Photography

Håller på att omdesigna min fotohemsida och uppdatera hela crapet nu. Tycker det har blivit lite småtråkigt med den grönaktiga designen nu, den har ju ändå funnits där ända sedan fotosidan startades ..

Borde nog läsa till husliga ekonomiprovet som jag har på tisdagen, men blä .. Orkar inte. Det är ju en dag imorgon också liksom.

Ska till stallet på kvällen tillsammans med Milka och hälsa på älskade Paavo. Längtar. Undrar om Peppe kan ta sig till stallet idag? Need to call her soon .. Annars kan jag ju cykla så kommer jag iväg tidigare men men.

» Puma Flowing

Pappa kom nyss hem från kryssningen till Sverige. Han lovade köpa en parfym åt mig, och ja. Får jag säga det själv så lyckades han nog verkligen denna gång. Hade trott han skulle komma hem med någon jävla tantparfym men icke då! Han hade köpt en Puma Flowing parfym åt mig från båten! Gosh, I just love it! Doftar otrooligt gott. Tack pappa!

Ska någon köpa en parfym som verkligen är priset värt, så rekomenderar jag Puma Flowing mycket starkt! Och designen på flaskan är ju inte så lite pjåkig heller, riktigt snyggt! Jag måste medge, Puma - ni har lyckats! Doften är gudomlig.

image23

                                                                                          - Bild från Åhlens.

» Svar till Cissss

Hennes fråga/kommentar: Tänkte bara säga att dina riktiga naglar blir sjuuuukt förstörda av nagellim. Så dom kommer inte bli snyggare efter att du haft lösnaglar, du slutar kanske bita (för stunden) men dom är veka som f-n efteråt.

Mitt svar: Haha, ja jag vet det.  Det ser cp fult ut nu innan allt är borta men jag kan ju säga att jag delvis slutat bita på naglarna nu åtminstone (mindre), kanske beroende på att limmet sitter kvar och det äcklar mig, hahaha.

» Omstyling?

Vad tycker ni, är det dags att styla om hela ROYALGLAMOUR lite nu? Ny bakrund kanske? Vad tycker DU?

» 10 placering

Kan ju säga att tävlingarna gick åt helsike de också. Fick en 10 placering, i cupen förlorade jag emot Gaia-Marianna Siim från Estland, 12-15. Och jag vet f-n att jag hade kunnat vinna henne så förjävligt lätt liksom. Har aldrig förlorat mot henne innan, ååh blä.

» Förjävligt

Jag orkar inte längre. Det funkar inte. Känns som om alla mina såkallade "vänner" sviker mig just nu, lämnar mig ensam och bara traskar iväg till ett annat vägskäl och sätter sig på en buss för att försöka komma så långt bort ifrån mig som bara är möjligt. Om jag inte skulle finnas lovar jag att ingen skulle sakna mig.

Den enda som jag litar på just nu är M, Paavo och P. De är nog de enda som inte har snackat skit om mig bakom ryggen på mig (eller?) liksom. Utan Paavo .. Suck, jag orkar inte men jag kan inte svika honom. Jag vet inte hur detta skall ske och gå till. Jag fick långfingret/mittfingret av L idag, kanske det var där gränsen gick? Jag vet inte. Det enda jag vet just nu, är att det nalkas dåliga tider för mig just nu. Har träningar idag, men jag orkar inte gå dit. Mår för dåligt ..

Gjorde nyss en beställning från www.Horze.fi. Beställde ett dressyrspö, ridhandskar, en ryktsten och på köpet fick man en svart Horze-"lippis"/skärmmössa (heter det så?) med ett rött Z. Tihi .. Tror M också fick en sådan när hon beställde någonting därifrån. Det borde anlända inom 5-7 dagar, hoppas! Åh, längtar.

Inte för att jag vet vad det nyttade att beställa det då jag ändå inte vill finnas. Jag vill bara ha en livsmening, någon att leva för. Något att leva för. Just nu är draget upp till min älskade syster för starkt, och jag har aldrig mått såhär dåligt. Men till någon jävla psykolog vägrar jag gå. That's sure.

» Master Cup

Snart är det dags. Tävlingar idag, tja, vad ska man säga? I just love it! Tävlingar är the shit liksom, en stor del av mitt liv. Sista deltävlingen i Master Cupen idag, i H:fors typ. Vi åker som sagt med S-M och hennes mamma/pappa. Vet inte hur C hade tänkt komma dit, hon har inte sagt någonting .. Men ja, det är hennes problem och inte vårat. Hon får väl åka med buss då.

Lycka till åt mig själv, muhahaha!

» Valkoharja & Ralli-Matti

Känner mig tvingad till att lägga ut bilder på A.B's finnhäst travare Valkoharja som jag fick några bilder på vid travbanan i morse för Valkoharja är verkligen supersnygg! Och en bild på S.K och hennes finnhäst Ralli-Matti får jag väl också lov att slänga in, så söt som han är! Ni som snor blir polisanmälda, seriöst det kan jag lova er totalt helhjärtat!  

valkoharja
 ~ Finnhäst travaren Valkoharja och A.B ~


ralli-matti
 ~ S.K's finnhäst Ralli-Matti blir "transportklädd" ~

Bilderna är fotograferade av mig, med min digitalkamera. En Samsung Digimax D73 med 7.2 megapixel om det intresserar någon av mina läsare. Om jag nu ens har några läsare alls .. Haha. Ja just det, första gången som jag fotograferar travhästar i rörelse/på en travbana förrästen. Rätt hyfsade bilder, nästan full zoom på travbilden.

» Bild på Bueno

bueno
~ J.S och E's Golden Retriever hane Bueno ~

Var bara tvungen att kasta in en bild på ursöta Bueno! Fullt koncentrerat på att kolla på husse som galopperar framåt tillsammans med Paavo. I bakrunden ser man P.L (Röllis skötare, som Bueno för   övrigt blev helt nerkärad i, haha) och S.K's mamma P i röd jacka och mörkblåa vindbyxor. Vid det laget var mina händer nästan helt mörkblåa, haha. Jag frös som f-n men nejdå, jag gav mig inte! Med kameran i högsta hugg, ändra till slutet. Haha, seg som man är ju! Och sitta på kalla vita plaststolar i morgonkylan, kanske inte heller var världens bästa idée   som vi fick där heller, haha? Men bättre än att stå där och se dum ut åtminstone, haha. Jaja ..

» Hopplektion för R.L

Idag åkte jag och M till stallet redan 09:30. Vi fixade klar Paavo (han har fått ett nytt skitfint fleecetäcke, mörkblått där det står "Albedo" (hans riktiga namn) på vänster bak, tihi!) och lastade sedan både honom och S.K's finnhäst Ralli-Matti, åkte sedan iväg till H's stall.

R.L höll en hopplektion för J.S och Paavo plus S.K och Ralli-Matti där. Förutom mig och M så var E där (J.S fru typ) och deras underbara Golden Retriever hane Bueno, S.K's mamma P, B och hennes mamma plus M's man T. Det var nog alla, tror jag. Ja, plus R.L som höll lektionen förstås men.

hanipöpö
 ~ Paavo har precis anlänt till H's stalls ridbana ~

Den som snor bilden är dödens! De hoppade ungefär hinder på 1 meter, och det gick riktigt bra. Inte en enda vägran och bra kritik från R.L fick de också. Sen lastade vi in båda hästarna återigen och åkte iväg tillbaka till stallet, lastade ur hästarna och så gick jag runt med Paavo på banan lite. Sen böt vi täcken, gav honom melassvattnet och havre och det normala sådär. J.S skulle ännu rida E's och hans finnhäst Rölli i manegen, så jag, P och M gick dit och kollade.

Mitt i det hela lugna så konstaterar jag sansat att fem finnhästar springer förbi manegen ut på landsvägen lösa utan någon människa i närheten. Men sen blir det liv när vi inser vad jag precis sett! Vi springer ut, hämtar grimmor och alla tre (jag, E, M och P) in i M's bil, kör iväg ut på landsvägen för att få stopp på R's finnhästar som rymt. A och några andra springer efter till fots och vi får infångade hästarna. Läget blir lugnt igen.

Sen åkte vi typ hem. Jag plockade lite tussilagon åt farmor och farfar, gick hem till dem och var där ett tag. Vilade lite på deras säng och sedan somnade jag, herregud liksom, haha .. Sov typ en hel timme, helt sjukt! Brukar ju aldrig somna på dagen eller något, haha. Men jao.

Sen kom jag hem, skrev lite på "Boken om mig själv" och åt lite soppa. Nu sitter jag alltså här. Har laddat upp en massa bilder på Bilddagboken.se och fixat alla bilder som jag fotograferade idag då R.L höll hopplektionen. Fotade också några bilder på bland annat A.B och hans finnhäst Valkoharja på travbanan (som befann sig bakom ryggen på oss då) och några andra (dock okända för mig) travare, varmblod.

Oj oj, långt inlägg. Ber om ursäkt. Har förrästen tävlingar imorgon, sista deltävlingarna inför Master Cupen. Hoppas det går bra. Vi åker med S-M och hennes mamma eller pappa (eventuellt båda två). C kommer kanske också med (annars kommer hon med buss, hon ska också tävla och delta).
Önska mig lycka till, kanske?

» Tjugoett år

Idag är det mammas och pappas bröllopsdag! Idag har de varit gifta i 21 hela år. Skoldagen gick vanligt, åt ingen lunch ush fy gröt ..

Sen var jag till S och vi spelade in lite crap osvosv liksom, hahahaha. Vi hade askul! Engelska prov på tisdagen, imorgon till stallet och på söndagen på tävlingar. Yess.

Farmor hamnade in på sjukhuset idag, hjärtat slog 170 slag i minuten!

» Torsdagens ..

.. sysselsättning; 
Skola, skrev prov från 15:00-16:00 sen till stan, gjorde av med ca 15 euro (150 kr) på lösnaglar och en ny turkos/blåaktig eyeliner. Sen hem, läxor, till farmor och farfar, ut och gå plus hämta hem cykeln. Mataffären med mamma, middag med familjen och TV plus lite data just nu och musiiik!

.. outfit; 
Vita jeans, randiga sockar, grått pärlhalsband, stora solglasögon, en mönstrad topp från VeroModa och en ljusgul tröja från H&M.
 
.. sminkning;
Brun mascara från SOKOS, grå ögonskugga från Isadora, vit kajal och brun eyeliner ovanpå ögonlocket. Brunkräm från Itäkeskus sminkavdelning. Rosa läppfett från Labello.

.. surfsida;
Min blogg, tihi!

» Lösnaglar

Åh, jag håller på att få spader eller någonting i den stilen typ när jag skriver på datorn med lösnaglarna hahah! Köpte nya lösnaglar åt mig själv idag efter skolan, kostade typ 11 euro (110 kr) eller nåt sånt, borde (enligt förpackningen ..) hålla i tio dagar. Franska, "EleganTTouch" hette den typ, mjo.

Hämtade hem min cykel som *host* stått hos mellersta kusinen J i kanske ett halvår? Hahahaha, kedjan åkte av och sen har jag inte hunnit hämta upp den hem .. Haha.

Hoppas lösnaglarna gör så jag slutar bita på mina annars mycket icke vackra naglar, ehm .. Just det! Har tävlingar nu på söndagen, jag ska typ till Itäkeskus på lördagen. Lääängtar! Master cupens sista deltävling på söndagen, woho. Hoppas det går bra!
Önska mig lycka till, någon?

Tihi, S är typ bäst! Ska kanske få sjunga med i M's raplåt (refrängen) som hon håller på och skriver. Puss på alla underbara människor det finns i världen! Tack tack tack S!

» Top Model osv

Inget speciellt idag, skola och läsning till prov. Var inte med i gymnastiken idag, satt och flummade med bland annat S och S.R haha, vi hade kuul! Kollar på Top Model 9 (är det nionde?) just nu, flikar bara in kort på pausen hihi. Var inte på träningarna idag. Kikade in hos farmor & farfar ikväll också, nice nice. Gudmor C och mellersta kusinen J var också där.

Det var nog inget mer speciellt för idag, hm .. Ska till stan imorgon, någon som hänger på? Typ efter 16:00 ..

» Tisdagens ..

.. sysselsättning; 
 Ingenting liksom. Har kollat på TV, sovit bort halva dagen och nu sitter jag här och lyssnar på lugnande musik. Borde ha hämtat astma medicinen från apoteket (det förnyade receptet kom idag ..) men orkade inte pga att jag var sjuk som sagt.  

.. outfit;
Gråa mjukisbyxor från Robinhood eller nåt, svart-grå randig t-shirt med ett ovalt "hål" i ryggen (det ska finnas där) och svarta sockar.
.. sminkning;
Haha, inget suckers!

.. surfsida;
Hm, har inte surfat så mycket idag men SISF typ.

» Dåliga stunder

Just nu har jag tappat livslusten totalt. Prestationsångest, astma och osäkerhet gör inte mitt liv direkt något lättare heller precis .. Saknaden efter de bortgångna, kompisarna som sviker och alla förändringar som sker runt om mig just nu. Känns som om jag är en spelbricka som flyttas runt från steg åtta tillbaka till steg ett. Ett steg framåt gör så man kommer två steg bakåt. Jag vet helt enkelt inte hur länge jag orkar längre.

Det är tur att jag har S, Paavo och M, R.K. Utan dem skulle jag antagligen inte orkat ta mig såhär långt. Det låter säkert totalt sjukligt (när vi nu pratar om en häst ..) att jag inte skulle sitta här idag utan Paavo. Alla tror det är skolan som gör så jag orkar men ta er! Skolan!? Är ni skruvade eller? Jag måste liksom vara en särunge eller nåt, gosh jag vet inte. Absolut inte, skolan som minst.

Hur tror de att man kan trivas i en byggnad (ett fängelse, - enligt mig ..) där man har blivit mobbad? Där man får konstiga blickar varendaste eviga dag och blir hånad åt? Hur f-n (ursäkta mig!) tänker ni människor? Men jag tar ingen skit. In genom det ena örat och ut genom det andra. Men det säger stopp i hjärtat. Klart det hugger till, varendaste gång ..

Jag är rädd, verkligen för jag vet inte hur länge jag står ut längre .. Någon som känner detsamma, kanske? För just nu känns det som om alla mina medmänniskor runt omkring mig sviker mig  och lämnar mig ensam i skiten .. "Ta dig ut ur dina problem själv. Hallå, du är Ronja! You can make it girl." Men nej nej nej! Det är just det. Jag klarar inte att ta mig ut ur all denna skiten jag sitter fast i just nu. Men en sak vet jag. Min familj är inte lycklig ..

~ One step forward makes you take two steps back ~

Dessutom blir jag så pissed off på jävla små ungar som bara klagar och klagar och klagar! Det är jävlar det enda de gör, de gör ingen jävla nytta i någons liv! Gaah ..

REMEMBER - ANDREAS JÄDERSTEN
Pusssss på den låten, går att ladda gratis på Musikzon.se liksom! Ladda och njut. Till och med jag gillar den. Hans röst är ju liksom bara fullständigt helt enkelt .. ja, gudomlig? Älska.

» Miss Landmina

För ett tag sedan läste jag en artikel på Aftonbladet.se, nämligen denna. Artikeln rörde mig otroligt mycket, det här var en av de mest otroliga saker man kunnat göra för kvinnor som råkat ut för landminor, enligt mig! Just det, att skapa en skönhetstävling för dem! Underbart säger jag. Även om de för ex har blivit av med ett ben, så betyder det inte att de skulle vara fula! Oh nej, kolla på bilderna! De flesta är gudomligt vackra ju! Dessutom har FN gjort 4 april till internationella mindagen.


MISS CUANDO CUBANGO. Generosa Cassindra, 30, skadades 1989 av en israelisk landmina när hon arbetade på fälten.

Ett exempel på en av de vackraste kvinnor i tävlingen. Det är otroligt när man tänker hur illa bara en mina kan få till stånd, helt hemskt (bild från Aftonbladet). Tack vare denna underbara tävling, är dessa kvinnor redan ökända över hela världen!

» Sjuk ..

Hade ju huvudvärk igår redan i skolan, men nejdå de kunde inte ge mig en huvudvärkstablett eftersom att skolsköterskan inte var på plats. Kan någon klok människa förklara det för mig, varför de inte får göra det? Jag menar .., när jag gick i lågstadiet var det ju bara att knalla iväg upp till lärarrummet eller nåt för att få en huvudvärkstablett! Tänk så allt har ändrats, höhhö ..

Så när jag vaknade på morgonen hade jag en jävla huvudvärk. Blä, jag hade föredragit att komma iväg och skriva historieprovet idag men icke då. Suck .., vår väl ta och skriva det på torsdagen då, och sluta skolan klockan 16:00 .. Åh.

Har inte gjort någonting idag, bara kollat på gårdens (inspelat) Cashmere Maffia-avsnitt. Tja, rätt bra. Vet någon hur ofta serien kommer ens? Känner mig lite out angående det, haha. Top Model kommer väl på onsdagar klockan 23:00 (finsk tid!) har jag för mig. Läängtar liksom. Gosh, jag är trött ..

Laddade ner en massa bra låtar från Frizon.se igår kväll, yess. Var ju inne lite på Musikzon.se igår i ett av inläggen också, men om jag ska vara riktigt ärlig så var nog inte den sidan någonting för mig. Hittade ingen låt i min smak därifrån åtminstone. Rockzon.se dög väl, gammal punk- och hårdrockslyssnade som man är, tihi! Men Frizon.se är bästast av dem allihopa. Jag som diggar svensk rap och hop-hop alltså. Wiie!

» Meny!

Tihi, ser ni skillnaden? Har nu varit duktig och bytt sida på bloggens meny, för att göra bloggen ÄNNU lite mer personlig och så som jag själv vill ha den. Funderar på att klämma in en kalender hit ännu, men jag har inte orkat ännu. Borde nog fixa lite till på J's blogg idag ännu, får se om jag hinner .. Har så jävligt mycket att läsa till i historieprovet liksom! Orka .. Blä jag hatar historia liksom ush ush. Har en 8 i det ämnet, hahahaha - tillåt mig att skratta liksom. Helt sjukt.

Pratade dessutom ju med M.L idag, om hon skulle gett mig ett vitsord inom religion (luthersk) skulle hon ha gett mig en 8, eventuellt en 9. Hoppas verkligen det blir en 9! Hatar 8 och neråt, lål. Jaja, men en åtta är också bra antar jag ..

» Måndagens ..

.. outfit;
Svarta stuprörsjeans från Jim & Jill, vita Puma-skor från Top Sport och en lila/grå/grön mönstrad tunikatopp från VeroModa. Silkesduck från Arabien och en grå + en svart socka. Stora solglasögon från Seppälä och ett lila diadem från Indiska. Örhängen från VeroModa, guldringar plus ett silver-hjärt halsband från S.

.. sminkning;
Brun mascara från SOKOS egen sminkavdelning med en lätt grå-glittrig ögonskugga ifrån Yves Rosher (stavning?). Rosa läppomada från Labello och brunkräm från Itäkeskus sminkavdelning.

.. underhållning;
Det vanliga under veckan, skola skola och skola. Vi hade knytkalas och frågesport på geografilektionen med T, nice nice. Fick 10 i senaste religionsförhöret, brao. Inga förhör idag, genomgång av vad som kommer i historieprovet på historielektionen tillsammans med M.A. Dessutom blev J sjuk, huvudvärk. Jag hade också en jävla huvudvärk med tror ni jag fick gå hem? Nehejdå, fick inte ens en jävla huvudvärkstablett! Gaah. Åt inget i skolan. Läst till prov + varit hos farmor och farfar.

.. surfsida;
Tror nog jag är tvungen att säga Frizon och Musikzon för dagens!

» Paavo goes wild

Paavo hade ledigt idag eftersom att S (från B gården) skulle komma och rida honom imorgon och lite i veckan då M är på kryssning, plus sen ska han på en av Surcksdoffs (stavning?) lektioner. Han fick springa lös i paddocken. Det gick bra, han rullade sig två gånger tihii.

Sen dushade vi hans ben (jävla leriga!) och sådär, gav honom hans melass och ryktade plus tvättade hans vanliga träns och hans benskydd (fyra stycken, både fram- och bakbenens skydd).

Stötte på M.M där också, vi pratade lite angående hennes häst Winski och om jag eventuellt skulle få hyra den osv liksom. Men vi kom dock inte på det klara ännu, vi får se.

H's häst Paavo (inte den Paavo jag sköter, min Paavo kallas Paavo Jr!), den föredetta travare som typ inte kan galoppera söker också hyrare eller nåt då H har ryggproblem. Men jag vet inte, är nog ändå mer intresserad utav Winski i sådana fall ..

Navy CSI ikväll på TV, tvungen att kolla.
[Uppdatering:] Tja, Navy CSI var inte världens bästa avsnitt men visst dög det. Men ni som missade, det var inget extra att se .., egentligen!

» Sjukhus

Jag insåg nyss en sak, hur dåligt jag reagerar fastän någon pratar om sjukhus och sjukdomar. Det blir liksom bara no reaction för mig. Sjukhus för så länge funnits med i mitt liv, eller ja. Alltid typ. Min syster dog på sjukhuset. Vi föddes på sjukhuset (alltså, det är ju fullständigt normalt, men ja), jag har varit inlagd på sjukhuset en massa gånger, redan som litet barn ju. Jag besöker sjukhuset väldigt ofta på grund av min astma till exempel. Då mamma eller pappa är sjuka så besöker jag sjukhuset. Då någon när och kär är där så besöker jag sjukhuset. Det är liksom en så allmän del i mitt liv. Dit ringer man om man vill förnya recept osv liksom. Just nu ligger en bekant till mig (och min familj) på sjukhus till exempel.

Förlåt J men jag är dålig på att lyssna när det gäller sjukhus ..

Jag vet inte ens varför jag skrev detta, eftersom att jag egentligen borde skriva klart kapitel två i "Me, myself and I"-boken, en bok om sig själv som vi har som ett projektarbete i skolan just nu. Dessutom borde jag läsa till det fuckade historieprovet och läsa den jävla engelskaläxan som A-S gav och den störda geografiläxan vi fick av T. Plus att jag kanske borde repetera på verktygen som J.K gav i hemläxa då det är över 40 stycken som vi har skriftligt förhör på nästa fredag .. Suck, jag orkar verkligen inte.

» Lista

senaste;

1. kompisen du träffade: jannica
2. personen du pratade med: mamma
3. du fick sms av: milka
4. du kramade: eimi

idag;

5. kläder: normalt shit
6. bättre en igår: uhm?

i morgon;

7. är det: skola
8. planer: kanske stallet
9. händer i morgon: antagligen inget

favorit;

10. nummer: sju (7)
11. färg: svart, grönt
12. årstid: sommar och vår
13. saknar du någon: jadå ..
14. humör för tillfället: pigg och uttråkad

frågor och svar;

15. det första du gjorde i morse ? tog mig ner från sängen
16. vad åt du sist ? dvs ikväll, hm en köttpiråg
17. vad irriterar du dig på ? allt, nejmen mycket
18. tror du på distans förhållanden ? njaao
19. vem tänker du på just nu ? Paavo
20. tror du personen tänker på dig nu ? jag vet inte
21. vart reste du sist ? haha jag minns inte, estland?
22. vad gjorde du i går kväll ? stallet
23. liknar du din mamma eller pappa ? tja, lite antagligen
24. ler du ofta ? visst
25. välj något av kärlek, skönhet, kreativitet ? kärlek
26. önskar du dig något när du ser en fallande stjärna ? yessss
27. i vems säng sov du i igår natt ? min egen
28. vilken färg har din tröja ? det är en tunika, men gråmönstrad

sorg;

29. har du någonsin gråtit tills tårarna tagit slut ? mååånga gånger
30. har du någonsin gråtit dig till söms ? ooh jaa
31. gråter du när du skadar dig? ibland, men jag sitter ofta och skrattar även om det gör ont hah

lycka;

32. är du en glad person ? ibland
33. vad gör dig glad? Paavo, vännerna, förtroende, kärlek mm
34. önskar du att du var lyckligare ? yess
35. är lyckan överskattad ? njäe
36. kan musik göra dig glad ? alwayssss!

kärlek;

37. har någon annan en din familj sagt ? jag älskar dig? ? ja
38. har du någonsin sagt ?jag älskar dig? och menat det ? ja
39. har du en pojk/flickvän ? nej
40. är du nöjd med det ? jodå
41. är du kär ? mjoo

hat;

42. vem hatar du verkligen ? L.J, W.K
43. har du någonsin gjort en hat-lista ? jag ödslar inte energi på sånt skit
44. är du en mobbare ? nope
45. har du varit arg på någon så du börjat gråta ? jadåå
46. har du blivit sviken någon gång ? japps

skolan;

47. gillar du din skola ? ehm neej
48. favoritämne ? musik liksom
49. värsta ämne ? matematik, handarbete
50. har du spytt i skolan ? ja men på toan likss
51. är skolmaten god ? usssh neejj

» Söndagens ..

.. sysselsättning;
 Sitter just nu och fixar med min blogg, men jag kommer senare (kanske kring 14-tiden) att åka ner till min älskling i stallet tillsammans med M, och ut och springa ikväll sen .. Träningar ikväll klockan 18:00, får se om jag åker dit sen. Plus läsa till historieprovet och göra de andra läxorna, suck. J kommer kanske upp ikväll också.

.. outfit;
Vanlig outfit just nu: Svarta stuprörsjeans från Jim & Jill, en mönstrad tunika från KappAhl, ett par gråa sockar från Lindex. Lila diadem från Seppälä och rökelsekar-halsband från Valamo Kloster. 
Kommande stalloutfit: Beige ridbyxor från Hööks, orange EKO-skor från Klick (som jag numera använder som stall- och ridskor), beige ridhandskar från Agro, brun munktröja från JC och en ljusbeige jacka från Top Sport.

.. sminkning;
Egentligen inget ännu, men det blir nog det gamla vanliga då jag inte hade tänkt gå ut eller nåt idag, bara till stallet och sådär. Så tja, brunkräm och mascara plus eventuellt någon ljus ögonskugga och vit kajal typ (makes you're eyes look bigger ffs).

.. surfsida;
Haha jag vet inte riktigt, blogg.se och bilddagboken.se typ? Tihi.

» Signatur

Som ni ser har jag nu en ny signatur i alla mina blogginlägg! Tack till designadinblogg.se var ifrån jag fick instruktionerna för att få in signaturen i mina meddelanden. Den bloggen är verkligen bra, man hittar det mesta där.

Men .. Lat som jag är, så orkar jag inte knåpa bort alla "♥  ronja" som finns längst ner i mina meddelanden, så det ser lite småtöntigt ut med först det och sedan signaturen men jaja. Så får det vara, orkar inte börja redigera 47 inlägg, lol.

» Ändringar i bloggen

Några ändringar i bloggen har gjorts ikväll som ni antagligen redan ser. Den lila bakrunden är utbytt till en orange/beige, lite piggare. Bloggen har fått en minimal vit "ram" (mellan det vita kanterna och bakrunden) i prickar runt om och den streckade linjen mellan inläggen har blivit till en helrak linje.

Dessutom har bloggens egna slogan bytt textstil också, från Arial till Redensek (går att ladda ner på dafont.com) ikväll. Snyggt va? Menar den lilla texten under bloggnamnet "ROYALGLAMOUR", dvs "WOULD YOU MIND IF I SAT NEXT TO YOU AND WATCHED YOU SMILE?", den delen alltså. Vad tycker ni? Jag tycker det passar, blev lite mera personligt sådär, tycker åtminstone jag men men. Är det bra eller dåligt? Tyck till.

Vad tycker du? Bättre eller sämre?
Kommentera och säg din åsikt!

♥  ronja

» Dagens outfit 5.4 -08

Lovade ju att kasta in en bild på gårdagens rea-kap så här är de då! Halsbandet har jag fått av mellersta kusinen J så jag vet inte varifrån det är. Hjärt-halsbandet är av S som födelsedagspresent, köpte ett likadant åt S, tihi.

outfit 5.4
Topp - VeroModa
Skärp - VeroModa
Grått halsband - Seppälä/H&M
Jeans - Only
Hjärterhalsband - Sokos

♥  ronja

» 141 dagar

Idag har jag skött Paavo i 141 dagar, ett år och fem dagar. Och den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Idag gick min allra högsta dröm i uppfyllelse dessutom. Jag fick rida Paavo! Fick en jävla chock när M sa att jag skulle hämta hennes ridhjälm så jag kunde rida honom, aaw. Min prins!! ♥

paavo och jag
Paavo och jag
~ Kärlek för evigt ~

Ursäkta den vita bollen på mitt ansikte, men min grimas var tyvärr inte sevärd. Cool utstyrsel visst ja, jeans och icke ridskor jaja. Paavo är inte den som gillar att stå stilla länge. M fotade med min gamla usla HP-kamera, den som snor den är fysiskt sett dödens! :@@

Pratade med M.M idag också, ska eventuellt eventuellt få hyra hennes valack några gånger i veckan, beror på lite. Men mnjao, vi får välan se. Han är rätt stor men ändå, trevlig.

♥  ronja

» Godmorgon

Då har man småshoppat igår då, tillsammans med mellersta kusinen J och R (kompis). Köpte en "Rica SL. Top Pacific"-topp/skjorta från VeroModa och ett "Noelle Waist Belt Ash"-bälte därifrån. R stack typ 16:30 för hon skulle och dansa hip-hop men jag och J var i stan till typ halv sex eller nåt sådant. Köpte också ett par solglasögon från Seppälä.

Bältet kostade 12.95 euro (119.95 kr) och skjortan/toppen kostade 24.95 euro (119.95 kr). Sen handlade jag förrästen lite i Yves Rosher (stavning?) men inga nämnbara köp därifrån, bara lite smått som kostade under fem euro. Orkade inte slösa så mycket, åker ändå till Itäkeskus i H:fors nästa veckoslut så. Solglasögonen kostade 12.95 euro (119.95 kr) eller nåt sånt, otrooligt snygga.

J fick en ny cykel igår, en Cresent. Den var snygg, en metall silverfärgad. Skulle till och med själv kunna ha en sådan, tihi. Gudmor C och farbror J köpte mat åt oss alla (gudmor C, farbror J, mellersta kusinen J och jag) sen, från Hesburger. Jag åt en kyckligburgare typ.

Ja just det, C, jag och J badade bastu igår också. Sköönt, jag älskar att bada bastu. Avslappnande, liksom. Haha, ni vet vad jag menar ändå så.

Idag ska jag läsa till historieprovet, och sen ska jag till stallet med M också.
Kanske kommer någon bild på mina kap från igår, vi får se. Om jag orkar bråka med kameran haha. Undrar när jag får tillbaka min egen mobiltelefon förrästen .. Hm, den är fortfarande på lagning, murr.

Blä, har lovat J att hjälpa henne med hennes blogg, men tror ni det funkar? Nej då, kommer inte in där. Så otroligt irriterande, haha ..

Ja just det, måste ju få skryta lite! Paavo och J.S var och tävlade inom hoppning förra söndagen, och Paavo blev 4a! Han fick en röd rosett, hihi. Hans första hopptävling någonsin! Congratulations my love, och J.S.

♥  ronja

» Shoppa imorgon!

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Men jag kan berätta er att jag skämde ut mig jättemycket inför L idag, jag sa någonting jag absolut inte borde ha sagt, höhö. Men så går det, när man är arg som ett bi.

Gick hemåt med J.S idag, men sen såg jag gudmor C och mellersta kusinen J, och åkte in till(baka) stan med dem. Vi kollade i lite butiker och J köpte en vårjacka från VeroModa. Ska till stan och shoppa med J imorgon efter skolan, ska köpa en vårjacka antingen från J.C eller VeroModa tror jag. Och eventuellt byxor och någon skjorta, får se.

Gick förrästen förbi R.K's kontor idag, men hon var inte där, synd. Vi såg E med J.S på vägen hem också, 14 dagar till Backstreet Boys konsert i Finland och de två är redan i extas, haha. Var i parken med C och J, plus G och hennes barn S, F och lille J som tultade hand i hand med mig hela vägen (mot min vilja, men vad gör man åt småbarn?) dit och tillbaka. Såg N och H som cyklade förbi också, jaja. N är inte den hon en gång var, tänk att vi var bästa vänner på ettans klass, unbeliveble (stavfel kanske? orkar inte stava ikväll)!

Ska göra klart husliga ekonomi uppgifterna om proteiner nu, vi har skriftligt förhör imorgon. Slutar redan klockan 14 då, fredag. Kanske hinner blogga imorgon kväll, beror på om jag åker till träningarna och om J kommer hem till oss sen osv liksom men jao.

♥  ronja

» Radikalt slut .

Tänk att det är lite mer än ett år sen mitt liv höll på att få en riktigt radikalt slut. Utan Paavo och S och några till, skulle jag inte sitta här idag. Det är skrämmande att tänka på det, men så är det. Nu är allting mycket mycket bättre och saker och ting har ordnat upp sig tills idag.

Jag darrar när jag skriver, det är så man nästan blir rädd då man tänker på sig själv, lite mer än ett år tillbaka. Hur skulle mina vänner och min familj leva sitt liv, utan mig? Antagligen oförändrat, eller så inte, rubbat. Creepy.

Men nu ska jag skriva fyra sidor om mitt liv i mitt skolprojekt. Jaha. Har förrästen fått konstaterat att jag lider av någonting som heter prestationsångest och osäkerhet (vilket jag vetat förrut). C.N sa att jag kunde gå till skolkuratorn eller skolpsykologen. Tror hon jag är psykiskt störd eller vad? Jag vet inte .. Ska jag?

♥  ronja

» 1 år idag! <3333

Blir tyvärr ingen roman till inlägg idag, men några rader ..

Har skött min älskling i 1 helt år idag! Är så jävla glad, för ett år sen blev mitt liv värt att leva, ett år fyllt med blod, tårar, svett, leenden och glädje. Allt tackvare Paavo <33

Ska till stallet nu, mamma skjutsar mig, kommer hem med M sedan.
Tikatikahpuspus!

♥  ronja