Fartyget Linden

 


Både bild 1 och bild 2 föreställer Linden i morgonsolen. :)

På måndagen fick vi chansen att åka och segla med det stora fartyget Linden (som har Mariehamn som hemhamn). Kulturfonden (?) sponsorerade detta och vårat gymnasie var ett av många gymnasier som åker på en seglats med Linden innan fartyget seglar tillbaka till Mariehamn. :) Det var riktigt skojigt!

Vi fick klättra och hänga "utanför relingen" i en vajer - och jadå, det var högt! ;) Men skitkul!! :D Vi fick också lära oss olika knopar, ta in segel (haha, ett av seglen remnade faktiskt under seglatsen!), lära oss lite om byssan (där man gör maten på ett fartyg), om säkerhet på ett fartyg och dessutom fick vi testa de där supersöta (haha) räddningsdräkterna man kastar sig i ifall man är tvungen att lämna fartyget. De var knallröda och man såg ut som en teletubbie haha! :) Gulligt värre.

Vi lyssnade också på ett föredrag om sjöfartshistoria och lite historia om själva Linden. Vi lärde oss också hur man samlar ihop stora rep på rätt sätt. :) Sen fick vi smaka en god lunch på fartyget; pasta och vegetariska grönsaker, god sallad och knäckebröd och vatten. :) Riktigt gott, creds till alla elever och kocken som fixade maten igår! Tummen upp. :)

Det stormade rätt mycket i ett skede, då mådde man rysligt illa... Men överlag var det otroligt roligt, och lärorikt framför allt! Ett trevligt avbryt i den annars så trista gymnasievardagen för oss studerande. ;) Ge det en chans, om du är påväg dit! :) Jag trodde det skulle vara askasst - men nehej! Skitkul säger jag, once again! :D

Har massa bilder från när vi hade en överlevnadsövning också, d.v.s. man fick hoppa ner i vattnet från relingen med de där söta "teletubbie-dräkterna" (d.v.s. värmedräkterna/flytdräkterna/överlevnadsdräkterna whatever haha), slänger nog in bilder ännu ikväll! ;)

Dagens låt: Bruno Mars - Just The Way You Are


Postade kommentarer:

Skriv din kommentar här:

Ditt namn:
Besöker du mig ofta? Kryssa i så sparas dina uppgifter! :)

E-post adress (syns ENDAST för mig!):

Din blogg/hemsida:

Skriv din kommentar här:

OBSERVERA! INGEN REKLAM! - T A C K -